HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Bevrijding van ons zelfbeeld

Een mens kan een aantal strategieën hebben die hij/zij bewust in stand houdt omdat het veiligheid geeft. We trekken dingen aan die ons veilig lijken.We trekken dus dingen naar ons toe ook al omdat we die ervaring nodig hebben, maar zodra het niet meer veilig voelt dan duwen we het weg en stoten we het af.

Dit zie je in vele beginnende relaties ontstaan.
Het begin is leuk aantrekkelijk en we willen er meer van weten dus trekken we het naar ons toe.
Maar na enige tijd kan het iets in onszelf triggeren zodat we ons veilige gevoel kwijtraken en daardoor gaan we dan afstoten.
De aantrek en afstoot relatie kent iedereen wel.
Afwijzen wat ons angstig of boos maakt en of ontkennen.
Het deel wat we bewust afsluiten voor onszelf omdat het te pijnlijk is of omdat het onzeker maakt.

Deze strategieën vormen in werkelijkheid een hindernis op weg naar geluk, omdat ze daarmee juist de weg naar vrijheid en geluk verhinderen vanwege de verwarring die het veroorzaakt.
Daarmee blokkeren we onszelf en kunnen we niet meer helder kijken.
Daarvoor is bevrijding van ons zelfbeeld de stap naar een ander bewustzijn, en kunnen we kijken naar wie we werkelijk zijn en hoe we in ons leven kunnen gaan staan.
Het ego verhindert vele dingen vanuit angst, en vooral levensangst is de grote boosdoener.
Angst om dingen aan te gaan en vooral om in een relatie te stappen is vooral in deze huidige tijd een veel voorkomend geluid. Vele mannen lopen liever hard weg voordat ze in een relatie stappen.

Niet vreemd gezien er heel veel emoties niet opgelost worden en men van de ene relatie in de andere stapt.
Als een vrouw vol zit met onopgeloste emoties en pijn en verlatingsangst en zij stapt daarmee in een relatie, dan hoef je geen therapeut te zijn om te begrijpen dat er een herhaling zal plaatsvinden van de vorige relatie.

Dit geldt uiteraard ook voor mannen.
Ook zij hebben deze problemen maar omdat mannen over het algemeen niet zo emotioneel reageren en hun pijn en verdriet op een andere manier aangaan, is de verdringing op het eerste gezicht niet zo gauw te herkennen.
Komt de vrouw te snel te dichtbij dan veroorzaakt dit meteen een angst om te binden en de man vlucht dan weg uit de verbinding op weg naar iemand die niet te diep gaat en of een vriendschapplus wil.

De vraag `waarom laat hij na 3 keer niets meer horen`, het was zo gezellig, is daarmee dus beantwoord.
Men gaat zijn diepere pijnen niet aan en daarmee komt er een opeenstapeling van onderdrukte gevoelens die naar de oppervlakte komen als men te dichtbij komt.
Liefdesbang zijn vele mensen uit angst om gekwetst te worden maar je kan alleen maar in liefde zijn met elkaar als je eerst alles deblokkeert van jezelf. Laat alles stromen ipv op slot te zetten.

Leer jezelf maar lief te hebben zijn de zovele kreten die we lezen in blogs en of in therapieën.
Dat dit nog steeds niet eenvoudig is, blijkt wel uit de vele problemen die men heeft met zichzelf.
Bevrijd jezelf van het beeld wat je hebt van jezelf en laat al die oude patronen voor eens en altijd achter je zodat je leven er op kwaliteit vooruit gaat.

Het is het watermantijdperk en tijd voor verandering zoals ik elke keer weer opnieuw aangeef.
Alles mag herzien worden, en alles mag gaan stromen. Voorzichtig de kraan opendraaien en alles zachtjes doorspoelen.

Angsten in de ogen kijken en als je er niet uitkomt dan kun je altijd een beroep doen op een van de aanwezige consulenten op de lijn die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp.

Als je eens wilt praten schroom dan niet om contact op te nemen.

Hartegroet,
Lis
 

Datum: 10-06-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten