HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Blog

Wat is een goede basis voor een relatie?

De basis voor een relatie is twee mensen die niet bang zijn elkaar kwijt te raken. Ze waken er voor zichzelf kwijt te raken. Wil je een relatie gezond houden, dan werk je als eerste aan de relatie met jezelf.

We houden niet van veranderingen en willen de hele dag door veranderingen

De dualiteit in de mens, diep van binnen zijn we bang voor veranderingen. Aan de andere kant zijn we ook vaak niet tevreden met wat er is. Zitten we te wachten, te hopen op iets. Zo verspillen we jaren, soms ons hele leven. Raken we steeds meer verzuurd, omdat we nooit tevreden zijn met wat er is, dat bevalt nooit. Over gelukkig zijn hebben we het dan ook maar niet. Wat ons wel zal gaan bevallen, is die verandering zoals we het voor ons zien en er nooit van komt.

Je verontschuldigen, we doen het te pas en te pas, maar waarom

Sorry dat ik te laat ben. Ja ik weet het, je krijgt het nog van mij, maar ik heb het nog niet voor elkaar gekregen, want ik ben nog afhankelijk van die en die. Zodra die komt, kan ik het voor jou regelen. Neem me niet kwalijk, zo bedoelde ik het niet. Ik zal het je uitleggen. Sorry, was niet zo de bedoeling.

We denken veel te licht over het leven

Als mens mogen we verwachtingen hebben, van onszelf. En stel ze niet al te hoog, houd balans, anders veroorzaak je pijn. Als je alles goed wilt doen, van jezelf niets fout mag doen. Als alles binnen de afgesproken tijd geklaard moet worden, daarmee zeg je.

Liefde voor jezelf is niet bezig met wat er nog niet is

Zolang jij bezig bent met je toekomst, wat je wilt, wie je wilt, hoe je het wilt, liefde te geven in de vorm van klaarstaan, iedereen helpen, oftewel verzorgen, heb je onvoldoende begrepen wat liefde is. Let wel, helpen en klaarstaan is goed, de manier waarop je het doet, is belangrijk.

Elk wezen spreekt gevoelstaal

Al lijkt het alsof alleen mensen een taal spreken. Elk levend wezen spreekt een taal. Het is de mens die zich het meest ingewikkelde taalsysteem heeft toegeëigend. Daarnaast is de mens de enige die denkt in tijd. Denken we na over de dood en zijn we een van de weinige soorten die zich in kunnen leven in anderen. Wij, de mens hebben het meest complexe bewustzijn van alle diersoorten.

Emotie eten

Als we minder lekker in ons vel zitten, iets ons bezighoudt in ons hoofd, kan het emotie eten toeslaan. Met name de zoetigheden hebben gretig aftrek. Zonder chocolade in de kast, heb je een slapeloze nacht. Eten hebben we nodig als energie en we weten allemaal welke producten wel of niet goed voor ons zijn. Zodra we in een bui terechtkomen dat alles tegenzit, we van de bank niet afkomen, ons leven leeg aanvoelt, we niet vooruit komen, kan het emotie eten toeslaan.

Je darmen zijn het centrum van je lichaam

Je darmen zijn zoveel meer dan het kneden van voedsel en zorgen dat bouwstoffen in je bloedbaan komen en je voorziet van energie. Je darmen daar gebeurt het allemaal. Je weerstand begint in je darmen. Je energie komt uit je darmen. Als jij niet goed zorgt voor je darmen, kun je doodziek worden.

Wees gewoon duidelijk in wat jij wilt

Heel simpel, we worden blij van complimenten en we geven ze veel te weinig. Het zou een hele normale gang van zaken moeten zijn, om in complimententaal te spreken. Bijna niemand is het machtig. Vrouwen onderling vinden het helemaal moeilijk om elkaar complimenten te geven en ook te ontvangen. Weet j dat het geven van een compliment ook duidelijkheid geeft en de onderlinge verhoudingen ten goede komen.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten