HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Blog

We denken veel te licht over het leven

Als mens mogen we verwachtingen hebben, van onszelf. En stel ze niet al te hoog, houd balans, anders veroorzaak je pijn. Als je alles goed wilt doen, van jezelf niets fout mag doen. Als alles binnen de afgesproken tijd geklaard moet worden, daarmee zeg je.

Liefde voor jezelf is niet bezig met wat er nog niet is

Zolang jij bezig bent met je toekomst, wat je wilt, wie je wilt, hoe je het wilt, liefde te geven in de vorm van klaarstaan, iedereen helpen, oftewel verzorgen, heb je onvoldoende begrepen wat liefde is. Let wel, helpen en klaarstaan is goed, de manier waarop je het doet, is belangrijk.

Elk wezen spreekt gevoelstaal

Al lijkt het alsof alleen mensen een taal spreken. Elk levend wezen spreekt een taal. Het is de mens die zich het meest ingewikkelde taalsysteem heeft toegeëigend. Daarnaast is de mens de enige die denkt in tijd. Denken we na over de dood en zijn we een van de weinige soorten die zich in kunnen leven in anderen. Wij, de mens hebben het meest complexe bewustzijn van alle diersoorten.

Emotie eten

Als we minder lekker in ons vel zitten, iets ons bezighoudt in ons hoofd, kan het emotie eten toeslaan. Met name de zoetigheden hebben gretig aftrek. Zonder chocolade in de kast, heb je een slapeloze nacht. Eten hebben we nodig als energie en we weten allemaal welke producten wel of niet goed voor ons zijn. Zodra we in een bui terechtkomen dat alles tegenzit, we van de bank niet afkomen, ons leven leeg aanvoelt, we niet vooruit komen, kan het emotie eten toeslaan.

Je darmen zijn het centrum van je lichaam

Je darmen zijn zoveel meer dan het kneden van voedsel en zorgen dat bouwstoffen in je bloedbaan komen en je voorziet van energie. Je darmen daar gebeurt het allemaal. Je weerstand begint in je darmen. Je energie komt uit je darmen. Als jij niet goed zorgt voor je darmen, kun je doodziek worden.

Wees gewoon duidelijk in wat jij wilt

Heel simpel, we worden blij van complimenten en we geven ze veel te weinig. Het zou een hele normale gang van zaken moeten zijn, om in complimententaal te spreken. Bijna niemand is het machtig. Vrouwen onderling vinden het helemaal moeilijk om elkaar complimenten te geven en ook te ontvangen. Weet j dat het geven van een compliment ook duidelijkheid geeft en de onderlinge verhoudingen ten goede komen.

Hoe voorkom je dat negatieve energie van anderen jou overneemt

Jezelf zijn en blijven, dat is het allermooiste, alleen is het bijna ondoenlijk. De hele dag komen we in aanraking met anderen, hebben we te maken met onze eigen stemmingswisselingen en gevoel speelt ook een rol. Echt altijd jezelf zijn, is een onmogelijke opgave. En het hoeft ook niet altijd. Want meegaan in de positieve energie van een ander, samen lachen, plezier maken, elkaar naar een grotere hoogte brengen, is ook niet jezelf zijn, het is een betere versie van jezelf zijn, op dat moment.

Als je meer wilt zijn dan een nummer

We werken graag met nummers, dat geeft structuur, overzicht, daar kunnen we goed mee werken. Een rugnummer bij voetballers of andere teamsporten. Een nummer als je een vliegreis gaat maken. Een ISBN nummer voor iedereen persoonlijk. Een nummer in de klas, leerling 235. Dan weten ze precies over wie ze het hebben en een naam, ja ach, er zijn meer Yvonne's dus over wie hebben we het dan. Nee, een nummer biedt in alles uitkomst.

Wat je kunt leren van liefdesverdriet

Zitten we midden in liefdesverdriet, ben je geen seconde bezig dat je er ook nog iets van kunt leren. Er is verdriet, je wilt de ander terug, je bent alle aandacht daar op aan het richten. Je belt en chat met meerdere mediums en paragnosten en allemaal geven ze je hetzelfde antwoord.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten