HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Blog

Laat je in liefde je geliefde los ja of nee

Hoe simpel de liefde in feite is, hoe ingewikkeld we het soms zelf kunnen maken. Het leren kennen van je partner, het is spannend, mooi, zenuwslopend en toch, op een gegeven moment kiezen beiden voor elkaar. Ze besluiten samen verder te gaan en de meesten gaan er vanuit voor het leven.

Ziet de wereld jou anders dan zoals jij jezelf ziet?

Dan is er werk aan de winkel. Jij vindt van jezelf dat je een doodgoed mens bent, die altijd klaarstaat voor iedereen. Mensen nooit iets aan zal doen. Voor jou is dit het beeld wat je van jezelf hebt. Maar wat als je van de buitenwereld hele andere signalen terugkrijgt? Betekent dat dan dat de wereld in jou iemand ziet, die jij zelf niet ziet?

Iedereen zelfredzaam

Gewoon eens doen, het woord hulpverlening intoetsen in je browser en dan eens kijken hoeveel pagina's er wel niet zijn waar je een bepaalde vorm van hulp kunt krijgen. Mooi dat het bestaat, maar is het niet zo dat hulp geven, ontstaat, als er vraag is naar hulp?

Het leven zelf stelt niks voor

Je haalt adem, anders overleef je niet. Je eet en drinkt, anders overleef je niet, dat is eigenlijk wat het leven is. En dan, dan ben je leven, je ademt, eet en drinkt, in feite is het leven dan helemaal niks. Dan kun je gaan zitten, noem het wachten, totdat een ander komt en je meeneemt aan je hand, of je kan opstaan, noem het bewegen en zelf iets gaan doen.

Je diepe binnenste geeft de antwoorden

Op zoek naar antwoorden, we zoeken ze altijd door onszelf vragen te stellen in ons hoofd, ook wel malen en piekeren genoemd. Als we het niet weten, beginnen we daar uit een soort van automatisme mee.

We denken altijd direct het ergste

Als iemand te laat komt op een afspraak, denken we direct het ergste, wie weet is die persoon wel iets overkomen. Je kijkt naar de files, of er op de weg die de ander moet rijden een ongeluk is gebeurd. Als dat niet zo is, ga je bellen, geen antwoord. Je blijft bellen. Dan maken we het nog erger en zijn we in staat anderen te gaan bellen om te vragen of zij iets weten.

Ego strelend

Heb ik er goed aan gedaan, vraagt ze met een bedeesde stem. Ik ben zo gek op deze man en heb hem al lange tijd niet gehoord of gesproken. Ik heb hem gisteren een bericht gestuurd. Ik hoef niet direct een antwoord hoor, maar kun je mij vertellen of het er wel komt.

Als een kind niet zichzelf mag zijn, is de weg als volwassene loodzwaar

Als een kind niet zichzelf mag zijn, gekneed wordt zoals zijn ouders hem of haar willen zien, zoals de maatschappij de mens wilt zien, verliest een kind elke keer een stukje van zijn eigen ziel. Maar een kind heeft geen zeggenschap, een kind moet luisteren.

Een gepolariseerde samenleving

Als je het woord gepolariseerd googled, komen er allemaal hits naar boven over zonnebrilglazen. Zo'n glas houdt het zonlicht heel goed tegen. Maar wat heeft dat te maken met een gepolariseerde samenleving. Wat heeft dat met verduistering van het zonlicht te maken. Is er wel een overeenkomst?


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten