HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Blog

We moeten zelf volwassen genoeg zijn

Eindelijk, 18, yes, nu mogen we zelf alles beslissen, doen en laten. Daar gaan we gebruik van maken! En zo hoort het ook te zijn. Ook al wonen we nog thuis, studeren we nog, we zijn ineens vrij man en mogen gaan.

Laten we meer dingen ontdekken die ons verbinden

Met elkaar samenleven, vraagt om verbinding. En het lijkt wel of we de manier van verbinden aan het veranderen zijn. Vroeger verbonden we ons meer vanuit een vanzelfsprekendheid, waarbij we onszelf nog wel eens wegcijferden. Dat was gewoon, wie goed doet, goed ontmoet.

Hoe gaan we als mens onze honger stillen?

Dat een mens honger heeft, heel veel honger, moge duidelijk zijn. De wereld staat bol van hongerige mensen. Dan heb ik het niet over diegenen die echt honger hebben, dat is verschrikkelijk.

Problemen los je niet op met dezelfde mindset waarmee ze zijn gecreëerd

In ons leven kunnen we tegen dingen aanlopen, die we zien of ervaren als een probleem. Een probleem ontstaat niet zomaar. Daar kunnen we zelf aan mee hebben gewerkt, of het kan ons overkomen.

De gestreste mens die wel moet

maar helaas zichzelf daardoor niet ontmoet. Pas als je weer met iets wordt geconfronteerd, realiseer je je weer heel goed hoe ongelooflijk bevoorrecht je bent. Werkend als medium, counselor, therapeut, heb je de tijd aan jezelf. Hoef je niet 's morgens vroeg jezelf al op weg te begeven als al die anderen, die gehaast op weg zijn naar datgene waar ze zich in alle haast en drukte naartoe bewegen.

Het ergste wat een mens kan overkomen, is onmacht

Ontneem een mens zijn macht, dan verliest die alles. Onmacht is een mens zijn grootste vijand. Je over moeten geven aan, niet meer zelf bij machte zijn, het moeten overgeven. Er zijn veel verschillende situaties waarin de mens zich onmachtig voelt.

Het is allemaal zo bla bla wat jullie mediums vertellen

Soms ontkom je er als medium niet aan en tref je een cliënt die alleen maar wilt horen wat die wilt horen. Om als medium je werk eerlijk, zuiver te willen doen, kun je dan soms niet respectvolle woorden horen, die niet op zijn plaats zijn.

Laat je niet “gek” maken door wat je hoort, ziet of leest

De kranten staan er deze dagen bol van, niemand kan er omheen, er wacht ons een tropische week. De webpagina's die het meeste worden gegoogled zijn die waarop we de weersvoorspellingen kunnen zien.

Niets is wat het lijkt, of juist wel?

En toch lijkt het allemaal zo echt zo wezenlijk, alsof je het inderdaad kan beetpakken. En uiteraard kunnen we de fysieke dingen beetpakken, het zou vreemd zijn om dat te ontkennen. Maar daar gaat dit blog niet over.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten