HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Blog

Ontdek Jezelf, de confrontatie van de mens met zichzelf

Het enige wat het leven eigenlijk behelst, is de grote zoektocht naar jezelf. Hiervoor heb je de mens om je heen nodig. Die je dwars zit, die je lief heeft, die je haat, die je koestert, die je de rug toekeert. Want kijk maar eens wat elke dag je brengt. Emoties, en zorgen in je hoofd en deze hebben allemaal te maken met al die mensen die je op een dag tegenkomt, of mee samenwerkt.

Een gepolariseerde samenleving

Als je het woord gepolariseerd googled, komen er allemaal hits naar boven over zonnebrilglazen. Zo'n glas houdt het zonlicht heel goed tegen. Maar wat heeft dat te maken met een gepolariseerde samenleving. Wat heeft dat met verduistering van het zonlicht te maken. Is er wel een overeenkomst?

Spreken in verkapte boodschappen, als een vorm van manipulatie

Verkapt iets vragen of mededelen, we zijn er goed in. Vind jij het ook fijn om op vakantie te gaan? Ja natuurlijk, er zijn weinig mensen die het niet willen. Maar wat je eigenlijk ermee zegt is, ik wil op vakantie, jij ook! We hebben het moeilijk met duidelijk te zijn naar elkaar en verpakken het liever

Wil je de mooiste of de beste en fijnste versie van jezelf zijn?

Er zit een duidelijk verschil tussen de mooiste of de beste versie van jezelf zijn. De mooiste is, dat je met name naar de buitenwereld jezelf laat zien op je mooiste kant. De beste is, de versie waarbij jij jezelf het beste en fijnst voelt en dat kan een hele andere versie zijn dan de mooiste.

Neigen naar het goede en het kwade

Een instinct is iets wat je meekrijgt bij je geboorte, een bepaald gedragspatroon. De mens is zo aan het veranderen, dat de vroegere instincten vanuit onze oertijd in de huidige maatschappij misschien wel helemaal niet meer nodig zijn.

Verbonden met je ziel

Je kent de uitspraak wel, met je ziel onder je arm. Waarmee we zeggen, die is zijn ziel kwijt, die is de weg kwijt. Dat is triest, dat is naar, vervelend. Dat verdient die persoon niet. Of je vindt het juist fijn dat die zijn ziel kwijt is, want het werd wel eens tijd.

Samen de angst voorbij

Een mooie groep samen, allemaal op zoek naar zichzelf schijnbaar, anders hadden ze daar nu niet als groep gezeten. Het onderwerp is, leef je vanuit je angst, of leef je vanuit je kracht. Schijnbaar zijn ze zelf inmiddels zover dat ze in de gaten hebben dat ze de angst hoogtij laten vieren in hun leven en daar mee af willen rekenen.

Emotionele onmacht

Elke chat, elk telefoontje dat iemand pleegt met een spirituele hulpverlener, zijnde een medium, een paragnost, een healer, een waarzegger, daarin speelt emotionele onmacht een rol. Onmachtig om de eigen emoties op een juiste manier te reguleren. Is niet erg, gelukkig zijn spirituele hulpverleners hier voor, alleen wel goed om te weten.

Onze vaste patronen kunnen een relatie in de weg staan

Gewoontedieren zijn we, vastgeroest in dagelijks terugkerende patronen. En al zeg je dat het niet zo is, aan alles waar je je aan stoort, daarmee zeg je, ik doe het anders, dat is mijn patroon. Denk maar aan de dop van de tandpasta, de was die niet in de man ligt, maar ernaast, de rommel in huis die niemand opruimt, behalve jij.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten