HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Blog

Houd de ander van mij?

Weet je vraag jezelf eens af wat houden van is en probeer dat eens in woorden te omschrijven. Het lukt je niet, want houden van iemand, kent namelijk geen woorden. Het is een gevoel en dat gevoel wordt gestimuleerd door de acties van een ander.

Patronen die niet werken, blijven herhalen

Er zijn wetten en als we die negeren, worden we gestraft. Denk maar aan het maken van een overtreding, als te hard rijden, door het rode licht, dan overtreed je de wet en loop je het risico op een bekeuring. Deze voel je in je portemonnee.

Liefde zelf doet geen pijn, jij doet jezelf pijn

Als we geboren worden weten we nog helemaal niets. Maar als het goed is worden we direct overladen met heel veel liefde en aandacht en ervaren we dat als eerste. En alles wat we ervaren slaan we op in ons systeem en nemen we over en aan. We nemen alles aan wat ons wordt voorgeschoteld. En gaan het doen zoals we het aangeboden krijgen.

Besteed meer aandacht aan het echte leven dan het virtuele

Nog niet zo lang geleden was er geen virtueel leven, kun je je daar nog iets bij voorstellen. Dat de mobiele telefoon niet een dagelijks gegeven was. Waarmee je in verbinding staat met zoveel mensen die je niet ziet, maar wel dagelijks spreekt, of volgt door hun Instagram en Facebook te volgen.

Komt het weer goed! Wanneer is het goed dan

Zolang de focus van de mens ligt op het willen hebben en vergaren van bezit, zie je het allerbelangrijkste van het leven niet. Zal je ook nooit echt gelukkig en tevreden zijn en altijd blijven zoeken en het beter willen hebben. Want wanneer is iets goed.

Jij bent bang, je hart niet

Volg je hart, dan lukt alles je en zul je je zelf vrijwaren van pijn en verdriet. Want het hart is altijd liefde. Dit weten we allemaal en toch...Als je denkt je hart te volgen, kan het pijn worden gedaan.

We geven iemand de macht

maar we zeggen de ander heeft de macht over mij. Ze is nog jong en al veel meegemaakt, ze is verliefd op een jongen en tja, hij heeft het zwaar en om die reden heeft ze hem in huis genomen. Ze hebben constant ruzie en ze wil weten of hij echt iets voor haar voelt

Zit in het DNA van de mens soms het willen zijn van een slaaf?

Een slaafse houding, dat zich vertaalt, in het goed willen doen. Voor anderen klaar willen staan. Het accepteren van dat een ander je in de macht heeft. Het accepteren van willen werken voor een baas en daarvoor een beloning krijgen in de vorm van een salaris. Het accepteren je leven ten dienste te stellen van elke dag werk verzetten.

Alles is liefde, moet ik dan alles ook maar goed vinden?

Herken je het bij jezelf, alles is toch liefde, dan moet ik toch liefde zijn, want dan krijg ik liefde terug. Als ik zelf liefde ben, dan hoort daar toch geen boosheid bij naar anderen. Dan is het toch de bedoeling alles te accepteren en te tolereren, onvoorwaardelijk.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten