HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Blog

Als je ogen jouw binnenkant zouden zien, wat zien ze dan?

Ogen zijn gericht naar buiten. Ze zien wat er voorbijkomt, waarbij ervaringen uit ons leven, met name onze jeugd, en hoe we ons voelen op het moment wat we zien, meetellen. Om die reden zien we allemaal verschillend. Want wat je met je ogen ziet, daar hangt iets aan. Emoties, gebeurtenissen, hoe jij jezelf ziet, hoe je naar anderen kijkt, misschien wel opkijkt.

Eén rotte appel zegt niets, er bestaan heel veel goede peren

Als een relatie je niet heeft gegeven wat je wilde. Als een relatie op een drama is uitgelopen en je veel pijn en verdriet heeft gebracht, wil dat niet zeggen dat iedereen een rotte appel is. Waarbij je de vraag nog kunt stellen, of de ander wel echt een rotte appel is.

De beste vriendschappen kennen een sarcastische ondertoon

Sarcasme, net een beetje onder de gordel de ander raken, het is een kunst om dat te kunnen en het blijkt dat binnen vriendschappen waar de vrienden met elkaar sarcastisch om kunnen gaan de betere vriendschappen zijn.

Het kleine meisjessyndroom

Meisjes worden groot en als het goed is volwassen. Als een meisje namelijk niet volwassen wordt, kan het geconfronteerd worden met het kleine meisjessyndroom. Het meisje blijft dromen over haar prins op het witte paard. Ze blijft in sprookjes geloven en handelt hier ook naar. Het meisjessyndroom staat ook voor, het zorgen voor anderen, waarbij ze zichzelf helemaal wegcijfert.

Willen of wensen, wat is het verschil?

Zelfs kleine kinderen willen al iets, ze willen eten, drinken, speelgoed, aandacht, liefde. We zijn er heel goed in, dingen te willen. En als we niet direct onze zin krijgen, dan halen we allerlei fratsen uit om het toch maar voor elkaar te krijgen.

De ander de hemel in prijzen als die je heeft verlaten, lieg je dan niet tegen jezelf?

Samen zijn met iemand, dat wil iedereen. Dat we daarbij een bepaald gevoel en beeld hebben, is logisch. Maar wat als dat samenzijn er zo niet uitziet en we langs elkaar heen gaan leven. Elkaar verwijten gaan maken. Dat we kritiek krijgen op hoe de ander is. En dat dan op een gegeven moment uit dat samenzijn de stekker wordt getrokken.

Invullen en aannemen zorgt voor verloren vriendschappen

Op volwassen leeftijd zouden we toch moeten weten en er ook naar moeten leven dat niet iedereen ons leuk hoeft te vinden. Dat dat zelf niet eens kan. Maar toch, we trappen er wel elke keer weer in en om die reden hebben we ruzie. Zijn we boos op diegenen die ons links laten liggen. Die ons van social media afgooien zonder opgave van reden.

De twijfelende cirkel doorbreken

Besluiteloosheid is killing. Wel doen, niet doen, ja maar, is het verstandig. Zo maar gedachten die je bezig kunnen houden en je maar niet tot een besluit komt. Je kansen voorbij laat gaan, omdat je er met jezelf maar niet uitkomt wat wijsheid is om te doen.

Wat je geeft, krijg je terug, nog nooit iets van gemerkt

We weten vaak heel veel dingen heus wel, maar de diepere betekenis erachter beseffen, dat is andere koek. Wat je geeft, krijg je terug is er zo een. We kennen de uitdrukking allemaal, maar hoe moet je deze uitdrukking nu echt zien.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten