HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Blog

Het leven is niet goed of slecht, het is welk label jij er zelf aanhangt

Zoals jij het leven ervaart, zo is het voor jou. Het kan goed zijn, of slecht en alles er tussenin. De omstandigheden kunnen niet optimaal zijn, maar kun je het leven nog steeds goed vinden. Wanneer zijn omstandigheden ideaal, of juist niet optimaal?

We zien wat we willen zien en het is vaak iets heel anders

Na een relatie van 8 jaar, geeft hij het volgende aan. Ik vertrek, heb een hele leuke blonde dame ontmoet, ben verliefd op haar en ga met haar verder. Alsof je een mokerslag krijgt, die je compleet verdooft. Je luistert er naar en weet geen woord uit te brengen. Je hele leven staat in een seconde op zijn kop. Alles is weg.

Karaktereigenschappen herkennen die duiden op een jeugdtrauma

Als je wordt geboren, begint jouw reis naar volwassenheid. De eerste 20 jaar is een tijd van het leggen van een solide basis voor de rest van je leven. Aangezien je zelf niet bij machte bent die basis te leggen, wordt deze basis voor jou gelegd. Door je ouders, opa en oma, de juffen en meesters in de klas. De kinderen waarmee je speelt en iedereen waarmee je in aanraking komt.

Je zorgen maken stoppen over zaken die nog helemaal niet zijn gebeurd

Ongemerkt sluipt het er in, je zorgen maken. Een gezonde dosis zorgen maken, is helemaal niet erg. Dat is juist goed, dan blijf je realistisch. Je onnodig zorgen maken over wat er eventueel kan gebeuren, is niet realistisch.

Als je het punt bereik, tot hier en niet verder

Eigenlijk is dit een heel mooi punt, maar voelt niet fijn, verre van dat. En toch het bereiken van het punt tot hier en niet verder, daarmee stel je eindelijk eens een grens voor jezelf.

Als ik niet de dingen doe voor mijzelf, ben ik niet gelukkig

De titel had ook kunnen zijn, als ik dingen doe voor mijzelf, ben ik gelukkig. Dat ik juist die titel niet heb gepakt, heeft een reden. Dan was jij niet begonnen aan dit blog en nu wel.

We kunnen niets kwijtraken, alleen onszelf

Beseffen dat je in je leven nooit iets kwijt kunt raken, behalve jezelf, gaat er voor zorgen dat je leven 180 graden gaat draaien. We krijgen mee in onze jeugd dat we goed ons best moeten doen, dat studeren belangrijk is. Het hebben van een goede baan, je geluk zal geven.

Als je ogen jouw binnenkant zouden zien, wat zien ze dan?

Ogen zijn gericht naar buiten. Ze zien wat er voorbijkomt, waarbij ervaringen uit ons leven, met name onze jeugd, en hoe we ons voelen op het moment wat we zien, meetellen. Om die reden zien we allemaal verschillend. Want wat je met je ogen ziet, daar hangt iets aan. Emoties, gebeurtenissen, hoe jij jezelf ziet, hoe je naar anderen kijkt, misschien wel opkijkt.

Eén rotte appel zegt niets, er bestaan heel veel goede peren

Als een relatie je niet heeft gegeven wat je wilde. Als een relatie op een drama is uitgelopen en je veel pijn en verdriet heeft gebracht, wil dat niet zeggen dat iedereen een rotte appel is. Waarbij je de vraag nog kunt stellen, of de ander wel echt een rotte appel is.


Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten