HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

De Dwaas in de Tarot

De Dwaas in de Tarot. De Dwaas is de eerste kaart van de 22 grote arcana en is helemaal niet dwaas! In de literatuur is hij de dwaas uit Shakespeare's King Lear, die niet aarzelt of bang

De Dwaas in de Tarot. De Dwaas is de eerste kaart van de 22 grote arcana en is helemaal niet dwaas! In de literatuur is hij de dwaas uit Shakespeare's King Lear, die niet aarzelt of bang is om de waarheid te spreken. Ook al kan hijzelf hieronder lijden.
Hij is het innerlijke kind van Jung, het essentiële zelf dat ontdaan is van wereldlijk vertoon, de ware persoon die de concurrerende en zorgzame kanten integreert.
In de alchemie is hij de goddelijke hermafrodiet, de nakomeling uit het huwelijk van koning Sol en koningin Luna.
In de Universele Tarot van Waite gaat hij vergezeld van zijn hond, wat het instinctieve vermogen vertegenwoordigt om de juiste weg te vinden en te bewandelen. Hij heeft heel weinig bij zich en staat op het punt om in een afgrond te springen: het is geen sprong in de duisternis, maar een sprong naar het licht!
Je kunt verschillende interpretaties lezen in deze of elke andere Dwaas die je gebruikt. De kunst is echter om niet te zeggen: ’hij houdt de witte roos vast, een alchemistisch symbool voor wedergeboorte’, maar om in te voelen wat De Dwaas in jouw leven betekent.
De boodschap van De Dwaas is om je eigen innerlijke wijsheid te vertrouwen. De kracht van De Dwaas zit al in onszelf; concreet betekent dit op een diepere laag dat we zelf het vermogen hebben om ons eigen geluk te creëren.
Om op onze intuïtie te vertrouwen wanneer de feiten misschien iets anders suggereren, moeten we een sprong durven te maken in het duister. En dat betekent dat we de veilige weg soms moeten loslaten en durven af te wijken van gekende paden.
Dit is de negatieve kant van het afgaan op je intuïtie, omdat het meestal betekent dat je de zekerheid moet loslaten die velen van ons in behoorlijk onbevredigende situaties gevangen houdt. Het is mogelijk dat je hierdoor mensen kwetst die niet kunnen aannemen noch begrijpen waarom jij zogenaamd dwars moet liggen. Je ligt helemaal niet dwars. Je breekt uit, uit datgene wat je verhindert om jouw pad te volgen.
Het kan best als een eenzame en moeizame weg worden ervaren, zonder de mogelijkheid om terug te keren naar het gekende, en er kan soms ook wel eens spijt ervaren worden, niettemin. Accepteer van elke gemaakte keuze de consequenties, als een dappere krijger die doorgaat.
De Dwaas is een heel interessante kaart omdat deze aangeeft dat er een beslissing moet worden genomen en dat er voor het juiste antwoord helemaal geen vastomlijnde aanwijzingen zijn dan het volgen van je intuïtie.
Onderzoek alle goede adviezen of tips die jij eventueel mocht ontvangen over voorzichtig handelen, uit te kijken en je instinct hierbij te volgen. Soms is het goed om adviezen te volgen, soms is het goed om adviezen naast je neer te leggen, als deze voortkomen vanuit weer diepere lagen van anderen, waaronder angst voor de verandering.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com
 

Datum: 04-01-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten