HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacaturesWord affiliate en verdien geld!

De grootste angst van een mens is afwijzing

Een afwijzing, niemand wil het en het gebeurt aan de lopende band. Zelfs als jij aan iemand een vraag stelt en je weet dat er een ja of nee als antwoord kan komen, en je hoort een nee, gaat er een trilling door je lijf heen.

Je kan er zelfs teleurgesteld door zijn. De grootste angst van een mens is afwijzing en dat is wel logisch. We willen het namelijk allemaal goed doen en hebben de beste intenties. Als iemand onze goedbedoelde intenties niet accepteert, ervaar je direct de afwijzing.

Als je in gesprek bent met iemand, en je vertelt iets enthousiast en de ander zegt, dat zou ik zo nooit doen, je voelt een afwijzing. Als je een eerste date met iemand hebt gehad en die laat daarna weten, ik zie het niet zitten of ik zet het contact niet voort, jij voelt dit als een afwijzing. Als er onvoldoende aandacht is besteed in je kindertijd om in jouw basisbehoeften te voorzien, als veiligheid, warmte, liefde en acceptatie, lopen je op latere leeftijd een grote kans, moeite te hebben met afwijzing.

Elk kind wil het goed doen, elk kind heeft behoefte aan erkenning. Als we niet voelen dat we mogen zijn, zoals we zijn, maar dat we alleen goed zijn om wat we neerzetten aan prestaties, ligt de angst van afwijzing op de loer. Ouders koesteren hun kinderen, helaas vaak op de verkeerde manier. Ze koesteren hun eigen verwachtingen, wat zou het fantastisch zijn als het kind later goed terecht komt, daar stellen we alles voor in werking. Zich van geen kwaad bewust, dat dit niet de juiste weg is, dat dit misschien niet datgene is wat een kind nodig heeft.

Een kind heeft liefde nodig, bevestiging, het moet voelen dat het wordt geaccepteerd zoals het is, maar de druk is hoog, en het moet mee kunnen in de maatschappij, het mag niet buiten de boot vallen. Alle aandacht is daar op gericht. Hierdoor kan het kind in de vergetelhoek terecht komen en zich meer en meer gaan terugtrekken, emoties niet meer laten zien. Het wil immers voldoen aan het plaatje wat de ouders van het kind verlangen.

De angst voor afwijzing is geboren en op latere leeftijd zal er mee gedeald moeten worden. Het kind wordt groot en mist liefde in zijn leven, vindt het moeilijk zich te verbinden, want oh wee als het wordt afgewezen. Relaties hebben hierdoor geen schijn van kans, want de nu volwassen persoon zal alles in het werk stellen om de ander voor te laten gaan. Het is bang afgewezen te worden, het is bang liefde te ontvangen, het is bang liefde te geven en emoties te tonen.

Je hoort dit bijna in alle gesprekken die je voert als medium terug op de spirituele hulplijn Mediums en Paragnosten. Allemaal stuk voor stuk prachtige mensen die allemaal worstelen met de angst om afgewezen te worden. Ze willen het perfecte plaatje neerzetten voor de ander, vertonen pleasegedrag, zijn perfectionistisch en controlerend. Zo houden ze alles in de gaten, om maar te zorgen dat het hun omgeving, hun partner, hun kinderen aan niets ontbreekt. Ondertussen bang om afgewezen te worden en als dat gebeurt, hetzij door het verlies van een baan, het verlies van een partner, een onaardige opmerking van iemand, zij ze compleet van slag. Trekken ze zich acuut terug in hun schulp, schamen ze zich voor zichzelf en weten ze niet hoe ze er voor kunnen zorgen dat alles weer bij het oude kan worden.

Ze leven het leven van een ander en lijden in stilte. Ze houden dit niet vol, want elke dag op je tenen lopen, is geen leven, dat is lijden. Ze lijden het ergste bij een verlies. Ze hebben zo goed hun best gedaan, ze hebben alles gedaan wat die ander wilde en nodig had en nog is het niet genoeg. Ze zoeken constant bij anderen om een bevestiging, als ze die krijgen, zijn ze voor even opgelucht, maar al snel neemt het oude patroon weer bezit van ze en zitten ze weer vol met angsten.

Op dit moment heeft een op de 5 mensen last van een angststoornis. De cijfers liegen er niet om. Laten we beginnen met onze kinderen liefde te geven, een veilige haven te bieden, ze te laten voelen dat ze mogen zijn wie ze willen zijn, in plaats van modelmensen neer te zetten en willen zoals wij willen dat ze zijn, of voldoen aan het maatschappelijke plaatje.

Medium Yvonne
 

Datum: 01-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten