HomeBelangrijk!!Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

De Maan en De Zon

De Maan en De Zon in de Tarot. De Zon en de Maan vertegenwoordigen het verstand en de intuïtie. Het mannelijke en het vrouwelijke, animus en anima. Ze zijn belangrijk bij het accepteren en integreren van de twee kanten van onze natuur.

De Maan en De Zon in de Tarot. De Zon en de Maan vertegenwoordigen het verstand en de intuïtie. Het mannelijke en het vrouwelijke, animus en anima. Ze zijn belangrijk bij het accepteren en integreren van de twee kanten van onze natuur.
De Maan spreekt in het meest positieve geval over onze spirituele wereld, de wereld van onze dromen en verbeelding; de zoektocht naar iets dat niet in aardse termen aangeduid kan worden.
De maangodin werd al vanaf de vroegste tijd aanbeden in haar drie hoedanigheden die de levenscyclus van maagd, moeder en wijze vrouw weerspiegelen. Een levenscyclus die, analoog aan de seizoenen, uit geboorte, groei, vruchtbaarheid, wijsheid en wedergeboorte bestaat. De wolven en honden die we op sommige kaarten zien blaffen, symboliseren een primitieve, natuurlijke behoefte.
De uit het water kruipende rivierkreeft, één van de oudste diersoorten ter wereld is de afgezant van de eeuwigheid.
De Maan geeft aan dat de wereld van dromen, dagdromen en verbeelding heel dichtbij is. Het is belangrijk om naar je eigen innerlijke te luisteren. Deze kaart laat je zien wat belangrijk voor je is: een spiritueel pad volgen. Misschien ben je onzeker of bang dat mensen om je heen dit pad niet zullen begrijpen. Gun jezelf de tijd om te dromen.
Als je je een tijdje door je innerlijke ster laat leiden, zul je met andere inzichten naar het echte leven terugkeren.
Kan de Maan een negatieve kant hebben? Alleen als je niet terugkeert naar de wereld, want de Maan kan met haar zachte glans ook de kaart van illusies zijn en je wijsmaken dat je ‘nieuwe ik’ in een paar minuten gecreëerd kan worden. Tijd en moeite maken deel uit van de prijs die voor elke progressie in je leven betaald moet worden.
De Zon is de kaart van de pure energie, vreugde, optimisme en succes in aardse termen en is het alter ego van de Maan. Ze spreekt over het ontwikkelen van je potentieel. Alle onaangeboorde of onontwikkelde talenten en gaven waarover je beschikt, kunnen, ongeacht hoe oud je bent, vele dromen en wensen vervullen.
Bij het ontwikkelen van je potentieel kan er sprake zijn van omscholing, scholing of misschien het afronden van een opleiding die door een huwelijk of een gezin is onderbroken. Potentieel is een heel persoonlijk iets, dat geen verband hoeft te houden met materieel succes.
Als je regelmatig de Zon in de Tarot ziet verschijnen, kan het zijn dat zich een nieuwe kans heeft aangediend. Mogelijk kun je reageren met: ‘Dat kan ik niet doen.’ En waarom niet? Onderzoek de onderliggende gedachte(n).
Misschien heb je het gevoel dat je na een lange diepe slaap ontwaakt bent en dat je wilt uitbreken!
Als je enigszins beperkt wordt door familieverplichtingen of financiële kwesties, onderzoek dan of er geen stappen zijn die je zou kunnen zetten om je leven te verbeteren, of verborgen talenten aan te boren. Wacht niet af op het juiste moment, want elk moment is het juiste moment. Het is nooit te vroeg of te laat om op die innerlijke call te reageren.
Kan de Zon ooit een negatieve toepassing hebben? Ja, zonlicht kan fel zijn en als het te intens wordt, kan het land uitdrogen en kunnen mensen verbranden. Het is soms heel verleidelijk de gevolgen te negeren van het met alle geweld willen bereiken van een doel. De Zon kan alle spinnenwebben en scheuren in je leven aan het licht brengen, wat positief is als het een stimulans voor verbetering is, maar niet gunstig als het je van streek maakt.

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com
 

Datum: 03-01-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten