HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Dromen over

Dieren in je dromen zijn symbolen van je instincten en gewoonten. Je kan dromen over wilde dieren, huisdieren, dieren die je achtervolgen, bijten, dieren die je temt, dieren van wiens gezelschap je geniet, je kan dromen dat je een dier vrijlaat of redt enz….

Dieren
Dieren in je dromen zijn symbolen van je instincten en gewoonten. Je kan dromen over wilde dieren, huisdieren, dieren die je achtervolgen, bijten, dieren die je temt, dieren van wiens gezelschap je geniet, je kan dromen dat je een dier vrijlaat of redt enz….
Dieren vertegenwoordigen je instinctieve aard, je gewoonten, je persoonlijkheid. Een huisdier symboliseert de bekende voorspelbare gewoonten die je hebt en geeft hiermee aan dat je je wel goed voelt in je leven. Wilde dieren symboliseren daarentegen de wilde, onvoorspelbare en oncontroleerbare delen van jezelf.
Elke dier heeft zijn bijzonder specifieke betekenis en representeert de verschillende kanten van de dromer. Misschien wenst de dromer dat hij meer controle heeft over die bepaalde eigenschappen/ behoeften. Als je droomt over een bepaald dier kan je uitzoeken wat het dier voor jou representeert.

Kat = vrouwelijk, sensueel, onafhankelijk
Hond = loyaliteit en agressie
Boerderijdieren = welvaart, verzorging
Paard = onafhankelijkheid, vrijheid, vitaliteit
Leeuw = kracht, moed
Wolf = groepsmentaliteit, agressie
Vos = sluw, listig
Kikker = transformatie
Walvis = macht
Rat = listig, vindingrijk
Beer = bezitterig, beschermend

Reptielen zijn een van de meest primitieve soorten en vertegenwoordigen de basale vecht- of vluchtreacties. Slangen zijn symbolen van oncontroleerbare passie, teleurstelling, verborgen gevaar, transformatie, creatieve energie en genezing - het is allemaal afhankelijk van de aard van de droom. Hoe positiever de droom, hoe positiever de betekenis.

Net zoals engelen symboliseren vogels boodschappers, maar ook je spirituele verbinding. Beestjes en insecten kunnen echter dolen van jezelf en anderen vertegenwoordigen die vervelend (zoals muggen), hardwerkend (zoals mieren) of creatief (zoals spinnen) zijn.

Naakt
Naaktheid duidt een gevoel van zicht blootgesteld voelen en een gevoel van kwetsbaarheid aan.

Dromen dat je naakt bent in het zich! van anderen, is een van de meest voorkomende dromen. Het weerspiegelt het gevoel van de dromer om blootgesteld en emotioneel kwetsbaar te zijn. Het is alsof mensen door je heen kunnen kijken en je sociale façade kunnen weghalen. In verlegenheid zijn of naakt zijn, suggereert dat je een soort schaamte en schuld voelt. Misschien probeer je aspecten van je ware zelf of meer authentiek, zelf te verbergen. Je hebt geen kleren om je onzekerheden over je natuurlijke persoonlijke trekjes te verbergen, dus je voelt je blootgesteld zodat iedereen die trekjes kan zien.

Afhankelijk of de droom zich afspeelt op het werk of in een sociale situatie kan helemaal naakt zijn voor anderen je angst om belachelijk te worden gemaakt of aandachtig te worden bekeken, onder de aandacht van anderen te worden gebracht en/ of te worden ontmaskerd als bedrieger vertegenwoordigen. Als je net een nieuwe relatie hebt, ben je misschien niet bereid om je echte gevoelens al te onthullen.

Als je geen probleem hebt met naakt zijn, dan betekent dit dat je goed in je vel zit en een vrije geest bent. Als niemand jouw naaktheid lijkt op te vallen, zou dat kunnen aangeven dat je overdrijft en stelt de droom je gerust dat alles goed is. Deels naakt zijn wijst op een vorm van vernedering en bloot stelling, maar deze keer is dat veel duidelijker. Blote borsten, billen en genitaliën zijn even frustrerend voor de dromer, zo niet meer, omdat er niet genoeg kleding is om je te bedekken. Als je niet goed gekleed bent, vraag jezelf dan af welk aspect or de kleding onacceptabel is en welk verband dit heeft met je zelfbeeld. Ben je in het echte leven een conformist, maar zou je graag wat meer willen afwijken?

Proberen je te ontlasten in een open gebied waar anderen je kunnen zien, is een andere versie van je blootgesteld en beschaamd voelen. De dromer staat te kijk en niet in zijn of haar mooiste houding. Het suggereert dat je geen tijd hebt om te zorgen voor je persoonlijke behoeften omdat je altijd te kijk staat, altijd het juiste doet voor iedereen en voor anderen zorgt. De tijd nemen voor jezelf bezorgt je een schuldgevoel en daarom word je blootgesteld in deze gênante droomscène. Als het een terugkerende droom is, moet je beter voor jezelf gaan zorgen en kijken wat je mag loslaten.
Hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com
 

Datum: 13-04-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten