HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Een leven zonder schoenen geeft armoe

Als jij niet de mogelijkheid hebt, schoenen te kopen, dan leef je een leven in armoe. Dat is een trieste situatie en gunnen we niemand.

Om die reden is er een vangnet vanuit hogerhand om er voor te zorgen dat iedereen de kans heeft, schoenen te kunnen kopen en de armoe buiten de deur te houden.

Lees de in eens anders
Maar wat als je de zin eens anders zou lezen. Er een andere betekenis aan zou hangen. Als jij iemand over je heen laat lopen, loopt die persoon weg in jouw schoenen. Je geeft deze persoon namelijk dan het recht om over je heen te lopen en in jouw schoenen te gaan staan. En wat gebeurt er dan? Dan heb je ook een leven in armoe, immers je leidt niet je eigen leven, dat geeft als vanzelf armoe. En sterker nog, je laat dit toe. Dus zorg jij zelf voor de armoe in je leven, want je laat een ander met jouw schoenen er van door gaan. Al heb je nog zoveel geld op de bank staan, als jij over je heen laat lopen, leef jij een leven in armoe.

Jouw leven leiden
Velen vinden het moeilijk hun eigen leven vorm te geven. Er is nu zelfs een hele mooie film over gemaakt. Een klein jochie die zijn ouders er voor aansprakelijk stelt voor zijn leven in armoe. Dat kleine jochie is wijzer, dan veel volwassenen. Dat kleine jochie ziet in dat iemand voor hem beslist, en als diegenen voor hem beslissen er een puinhoop van maken, wordt hij daar in meegesleurd, tegen wil en dank. Volwassen mensen laten dit vaak onbewust de hele dag gebeuren, hebben er geen erg in. En raken hier van vermoeid, gefrustreerd en onzeker.

Leven in armoe
In deze staat het woord armoe niet voor geen geld hebben. Het staat voor iets heel anders. Als jij je leven laat afhangen van anderen, dan leef je in armoe. Dan durf je je armen niet wijd open te spreiden en je over te geven aan het leven. Daar zit een laag zelfbeeld onder. Daar zit angst onder. Niemand die jou heeft verteld dan hoe mooi en bijzonder of jij bent. En jij bent er in gaan geloven, wat diegenen je vertellen, die over je heen lopen.

Je moet een drempel over letterlijk en figuurlijk
Laat je leven niet afhangen van anderen. De enige manier dit te veranderen, is op te staan en een drempel over te gaan. Daarvoor trek je je meest mooie paar schoenen aan. Dan kies je een drempel uit in je huis en je stapt, kijkend naar jouw paar schoenen die drempel over over. Dan zeg je tegen je zelf. “Vanaf nu ga ik er voor zorgen dat niemand meer over mij heen loopt. Vanaf nu ga ik het op mijn manier doen en al doe ik het niet altijd even goed, ik doe het wel en daar ben ik trots op. Ik ga met vallen en opstaan aan de slag. En ik mag vallen, ik sta weer op en houd mijn mooie schoenen aan. Niemand die mij nog gaat vertellen wat goed is voor mij. Diegene die dit mij gaat vertellen, dat ben ik zelf!”

Leven vanuit overvloed
Om te kunnen leven vanuit overvloed, zul je zelf moeten gaan bedenken wat dat voor jou inhoudt. Daar zul je over na moeten denken, en diep van binnen weet iedereen wat goed is voor zichzelf. Dat voel je, en als het niet goed voelt, dan weet je gewoonweg dat het voor jou niet goed is. Als je leeft vanuit overvloed, dan stuur je bij wanneer nodig. Dat kunnen kleine stapjes zijn. Je zegt tegen de ander dat je het zo niet wilt. Of grote stappen zijn, dat je een relatie beëindigt of kiest voor een andere baan. Als jij gaat doen wat goed is voor jou, loopt niemand meer over je heen en kies je voor een leven vanuit overvloed.

Diegene die het toelaat, ben jij. Diegene die de verandering is, ben jij. Wil je hierover praten? Wil je advies hoe je het het beste kunt aanpakken? Chat dan met een medium, een paragnost, een coach of counselor op www.mediumsenparagnosten.nl. Kies voor een leven met mooie schoenen, die van jou zijn en blijven!

Liefdevolle groet, Von mediums en paragnosten.nl
 

Datum: 06-02-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten