HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Een ui pellen

Als je denkt aan een ui, dan denk je niet direct aan pellen. Je denkt meer aan snijden in blokjes, of reepjes, lekker fruiten in de pan, beetje knoflook er bij en misschien nog wat andere groenten. Of een heerlijke uiensoep, het is er zeker de tijd voor. Maar een ui pellen, heeft ook nog een hele andere betekenis.

We doen ins ons leven heel veel indrukken op, we komen elke dag weer in aanraking met anderen, waardoor we ons gemaakt voelen, of gebroken. En al die indrukken, van kinds af aan, al dat maken en breken, legt een laag om ons heen. Als een soort van beschermlaagje, waaronder jouw ziel zit en zich soms niet wil laten zien. Net als een ui.

En niet alleen dat wat anderen je meegeven, ook datgene wat we zelf zien, en doen, slaan we op en vormen we een overtuiging bij. Een daarvan kan bijvoorbeeld zijn, ik ben lelijk. Of ik ben dik, of ik kan niet zoveel. Ik ben helemaal niet slim. Allemaal overtuigingen die we onszelf vertellen en we in de loop van de tijd in zijn gaan geloven.

En in alles waarin jij gelooft, is voor jou zoals het is. Als je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, of van anderen de kous op de kop krijgt, ga jij geloven dat je inderdaad een niksnut bent. Dat je inderdaad niet mooi bent, sterker nog, je bent lelijk, zo lelijk als de nacht. Dat ben je niet, maar je hebt het jezelf wijsgemaakt en dat noemen we dan, ga eens een ui pellen.

Elk laagje van de ui, bewust gaan zien en pellen, daar zit een aanname. Je hebt iets aangenomen voor waarheid en daar ben je naar gaan leven. Of het echt zo is, voor jou wel. Als een ander zegt, dat het echt toch niet zo is, dan kan die jou daar niet van overtuigen.

Als dat kan betekenen dat jouw leven je niet geeft, wat je zelf voor ogen hebt, zou je kunnen overwegen een ui te pakken en beginnen met pellen. Elk stukje dat je er afhaalt dan zien als een onwaarheid.

De ene pel die staat voor, ik verdien het niet. De andere pel staat voor, ga nooit een man krijgen die te vertrouwen is. Dan is er nog een laagje en die staat voor, ik kan het niet. Dan leg je die stukken van de ui naast elkaar en kijk je er eens naar en wat dan. Dan moet je hopelijk heel hard lachen, want vertel mij als medium maar eens waarom jij iets niet verdient. Vertel mij maar eens waarom jij niet mooi bent. Leg mij, als medium maar eens uit waarom er voor jou niet een spetter rondloopt.

Moet je dan iet heel eerlijk bekennen dat wat je zelf gelooft, dat dat niet waar is. Dat jij, door tegenslag in je leven, dat bent gaan denken en als waarheid bent gaan zien. En nu je die drie stukken uit hebt afgepeld toch ook ziet dat dat niet waar is.

Word het dan niet eens tijd jezelf te ontdoen van deze overtuigingen en jezelf vanuit een andere invalshoek te gaan zien. Nu je de ui aan het pellen bent, zie je toch zelf ook dat wat je denkt, niet allemaal op waarheid berust. Of blijf je bij je overtuigingen?

Dan wordt het misschien eens tijd om een goede paragnost of een goed medium te raadplegen, die jou kan vertellen wie je werkelijk bent, want die kijkt naar je ziel, die kijkt dwars door je heen en die ziet veel meer dan jij ziet. Die pelt je uit.

Het is de ziel die jou weerspiegelt en niet waar jij jezelf van hebt overtuigt. Pel de ui lekker af, en elke pel minder, brengt je vanzelf dichter bij jezelf. Dat hele mooie prachtige mens, die in de loop van de tijd zichzelf is kwijtgeraakt. En door het pellen van de uit, zichzelf weer gaat vinden en zijn.

Medium Von
 

Datum: 25-10-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten