HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Emotionele onmacht

Elke chat, elk telefoontje dat iemand pleegt met een spirituele hulpverlener, zijnde een medium, een paragnost, een healer, een waarzegger, daarin speelt emotionele onmacht een rol. Onmachtig om de eigen emoties op een juiste manier te reguleren. Is niet erg, gelukkig zijn spirituele hulpverleners hier voor, alleen wel goed om te weten.

Vanuit emotionele onmacht stoppen we met praten naar een ander. We blokkeren een ander op wapp, of alle andere sociaal media. We beginnen ruzie te maken vanuit emotionele onmacht. We krijgen er meningsverschillen door. Alles wat je maar kunt bedenken waardoor een contact niet loopt zoals het zou horen, komt voort uit emotionele onmacht.

Onmachtig om emoties te reguleren, wat houdt dat in. Je voelt iets, als een flits, dan is dat weg maar er blijft wel een gevoel hangen. Dat is dan vaak boosheid, een irritatie, je aangevallen voelen, en daar vervolgens niet niets mee doen.

De emotie die je in een flits ervaart, daar doe je niets mee. Je bent onmachtig de emotie te benoemen, in woorden om te zetten. Dus gaan we ons anders gedragen. We trekken ons terug uit een contact. We gaan in onszelf de ander veroordelen. We zijn onmachtig om de ander aan te geven wat zijn of haar gedrag met ons doet.

We zijn zelf zo onmachtig dat we niet eens er bij stilstaan dat het iets met ons doet. Nee het is de ander die het allemaal veroorzaakt en voila, de strijd is geboren. De ruzie gaat van start. De scheldwoorden vliegen om elkaars oren. Het zal weer weer aan mij liggen, dat ligt het altijd. Ik ga wel weer, want ik zie de bui al hangen. Ga je gang, ik ben er klaar mee. Dat kunnen we wel uitbrengen, maar wat er nu precies diep van binnen gebeurt, welke emotie er nu opspeelt, dat vertellen, nee.

Onmachtig om emoties te benoemen en ze dus ook niet te reguleren, laat staan ze te uiten. Als medium krijg je veel vragen over de liefde. Er speelt iets in een relatie en kan al zover geëscaleerd zijn, dat de deur is dichtgegooid. Dat is niet wat we willen, maar we zijn onmachtig om het gesprek op een volwassen en fijne manier samen te voeren.

Wat er dan aan de hand is, is vaak iets heel anders, dan beiden zien. Laten we aan de hand van een voorbeeld kijken. Ze zijn samen, maar inmiddels ook al een paar keer uit elkaar gegaan, In die tussentijd vliegt hij naar zijn ex. Ze wil dat hij het contact verbreekt met de ex, dan kunnen zij samen verder.

Wat zij ziet is dat het om de ex van deze man gaat, dat is in haar ogen het kwaad en om die reden vraagt ze hem te stoppen met het contact. Op zijn beurt voelt hij zich aangevallen en wil zich niet laten betuttelen en verbreekt dan weer de relatie. Hij vindt dat hij dit mag doen en ziet er totaal niets verkeerd in. Vervolgens zoeken ze elkaar weer op, zijn ze weer een tijdje samen en ontstaat er weer emotionele onmacht.

Dat ze dit niet volhoudt en door de hele situatie op eieren aan het lopen is, lijkt mij als medium logisch. Dat datgene wat zij ziet als oorzaak, is de hele oorzaak niet. De oorzaak ligt bij hunzelf.

Wat is de oorzaak? Emotionele onmacht. Als ik als medium aan haar vraag wat deze situatie met haar doet, geeft ze aan, ik word er onzeker van, voel mij er verdrietig bij en hij wil maar niet begrijpen dat hij het anders moet doen. Is dit nou echt wat er aan de hand is, of is er iets heel anders aan de hand?

Er is iets heel anders aan de hand. Als medium geef ik aan, dat zij haar emoties niet goed voelt en kan verwoorden. Haar emoties geven aan: Ik voel mij niet gezien, ik voel mij niet belangrijk. Want zodra we ruzie hebben, rent hij naar zijn ex. Net alsof beiden een bank zijn en de ene keer slaapt die op de ene en de andere keer op de andere, net zoals het uitkomt. Dat klopt zegt ze, dat is wat ik voel. Juist geef ik aan, zie je dat het niets te maken heeft met de ex. Ze ziet het in.

Dan kijken we nu naar hem. Wat is zijn aandeel in het geheel. Hij weet niet wat echte liefde is, als er maar iemand is. Hij zal om die reden je dus nooit datgene kunnen geven wat jij verdient. Hij snapt werkelijk niet wat hij je aandoet. Hij ziet alleen maar in jou een moeder die hem ernstig toespreekt en dwars gaat liggen.

Op deze manier komen jullie nooit uit deze impasse. Mooi zegt ze, ik heb al een wapp voor hem klaar staan. Mag ik hem je voorlezen. Je hebt mijn leven kapot gemaakt, je bent liever bij je ex dan bij mij. Ze wil doorgaan, ik onderbreek haar. Wat denk je dat er gebeurt als je dit opstuurt. Even los van het feit dat je zoiets niet via wapp doet. Nee, dat is inderdaad niet handig.

Wat doet dat met hem, bij wie leg je de schuld neer en naar wie wijs je? Naar hem, je zegt toch zelf dat hij mij als een bank ziet. Dat klopt, alleen als jij zo een bericht binnen krijgt en alle vingers naar jou wijzen. Wat doe je dan. Dan denk ik bekijk het maar!

Kijk, wijzen naar de ander, laat je weer emotionele onmacht zien. Laat je emotie zien, wat deze situatie met jou doet. Ik voel mij in deze relatie niet gezien. Ik voel mij net een bank in huis. Ik wil dolgraag een relatie, alleen wel dat ik belangrijk ben en dat ook voel. Woww, zegt ze, ja dan geef ik exact mijn emoties weer.

Zie je waar we de mist in gaan, emotionele onmacht. Niet bij machte zijn onze emoties te voelen en in woorden uit te drukken. Om zo een hoop ellende, ruzies en verbroken relaties te voorkomen.

Medium Von
 

Datum: 02-10-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten