HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Geef de macht niet meer uit handen

De mens is klaar met de onderdrukking en vecht voor gelijkwaardigheid. We zien het terug in de gelijke rechten voor zowel de vrouw als de man. Dat dit langzaam gaat en met stapjes vooruit en achteruit, moge duidelijk zijn.

We kunnen niet van de ene op de andere dag onszelf herprogrammeren. Iets wat we generaties lang hebben gedaan, wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Alleen staat er nu een generatie op, die geld ondergeschikt aan het maken is aan het leven zelf.

Deze generatie wil zich niet kapot werken meer voor een baas. Elke dag de meeste tijd inleveren om te werken voor een salaris waar die net van rond kan komen en verder de overblijvende uurtjes moeten gebruiken om bij te tanken voor de volgende werkdag.

Je ziet deze beweging ook al terug bij vooruitstrevende bedrijven, die kiezen voor een 4 daagse werkweek. Ondanks dat er minder uren gewerkt wordt, zijn de werknemers productiever. Het heeft een psychologisch effect en dat is dat de mens meer vrijheid ervaart. Die ene dag extra vrij zegt tegen de mens, je hebt tijd voor jezelf en je kunt doen en laten wat je wilt.

Een andere beweging is, die vindt dat er sprake moet zijn van een basissalaris voor iedereen en dit is haalbaar en waarom. Ook hier zit een psychologisch effect aan. Ik hoef niet meer zo nodig elke dag aan de slag, ik heb de ruimte om te mogen kiezen.

En deze effecten hebben hun effect op de gezondheidszorg. Als de mens zich vrijer voelt, ervaart deze meer geluk. Door dit te ervaren maakt de mens bepaalde stoffen aan die zijn weerstand ten goede komt en ze gaan er ook bewuster door leven. Allemaal vliegen in één klap.

Zo geven we de macht over ons eigen leven ineens een stuk minder uit handen, want ons minder gestrest zal maken, meer hersteltijd aan ons geeft om te herstellen, meer tijd voor leuke dingen die we zelf graag willen doen.

De nieuwe generatie laat dit heel duidelijk zien, niet altijd op de juiste manier, want we doen het vaak vanuit een machtspositie. Blijf van me af, kom niet aan mij, ik beslis zelf. Pubers kunnen heel tegendraads zijn en kun je als ouders een hele kluif aan hebben. Dit komt enerzijds omdat pubers zichzelf en de wereld aan het ontdekken zijn in hun puberjaren, anderzijds komt er nu een extra dimensie bij. Ze willen de macht niet uit handen geven, ze willen zelf bepalen wat goed voor ze is.

Geef de macht dus ook als volwassen persoon niet meer in handen. Dat de huidige generatie veertigers daar het best moeilijk mee heeft, is een hele logische. Ze zitten tussen de wal en het schip. Opgevoed met een andere moraal en zien dat ze het graag anders willen doen, maar hoe doe je dat, hoe kom je daar. Hoe zorg je er voor dat je een fijn leven hebt en het juk van de macht die anderen over je hebben, van je afschudt!

Daarvoor kun je hele goede gesprekken voeren met mediums en paragnosten, die je vindt op de website Mediumsenparagnosten. Hier begrijpen ze jouw dilemma heel goed en zullen ze je inzichten geven hoe jijzelf de macht over je eigen leven in handen kunt gaan krijgen. Ze geven je ook tips & advies mee en begeleiden je graag met af en toe een chat of belgesprek tijdens jouw proces.

Medium Von
 

Datum: 07-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten