HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Groot worden en klein durven zijn

En dan bereik je de volwassen leeftijd. Het wordt gevierd met een groot feest. Je voelt je even de Koning van de jungle,

maar de volgende dag is eigenlijk alles precies hetzelfde. Je woont nog steeds bij je ouders thuis, je bent aan het werk en je hebt een leuke lieve vriend waarmee je een toekomst op wilt gaan bouwen. Je bent 'groot' geworden en nu mag je zelf beslissingen nemen en keuzes maken. De manier waarop je bent grootgebracht, bepaalt voor een groot gedeelte hoe groot of jij bent en hoe klein je nog durft te zijn.

Ben je groot gebracht of klein gehouden?
Zelf heb je daar nog geen idee van als je de volwassen leeftijd hebt bereikt. Je doet je ding, je werkt, gaat uit, hebt plezier, althans de meesten. Diegenen die het moeilijk vinden zich onder anderen te begeven, willen wel groot zijn, maar durven zich nog niet groot te voelen. Alles valt en staat waar jij vandaan komt. Wat je is meegegeven. Heb je de juiste dingen meegekregen, zul je onbevangen en onbevreesd je toekomst voor je zien liggen. Je ziet wel wat er op je af komt. Je hebt er wel bepaalde ideeën bij en bezig die te verwezenlijken.

Als je klein bent gehouden, ben je wel grootgebracht, je bent in leeftijd wel groot, maar je groot voordoen, zoals het zou horen te zijn. Je vindt het lastig. Voor jezelf opkomen, je laten zien, je plek innemen, een mening durven geven. Voor jou nog net elke keer een stap te ver. Wees niet bang, je komt er ook, je hebt alleen wat langer tijd nodig.

Als je groot bent, hoef je je niet altijd groot voor te doen. Je mag af en toe je best klein voelen. Er komt veel op een mens af en je groot houden, terwijl je diep van binnen dat niet voelt, levert een conflict in jezelf op.

Balans vinden
Het is de kunst als volwassen persoon je eigen balans te vinden. De balans waarbij jij je goed voelt. Dat je kiest voor werk wat bij je past, waar je je op je gemak voelt, een goede onderlinge sfeer is. Dat je een relatie start waarin beiden elkaar zien staan, met elkaar samen willen werken en niet elkaar tegen willen werken. Balans vinden betekent ook, ik zie mijzelf als een persoon die er mag zijn. Die iets te vertellen heeft. Die zijn gevoel mag laten zien, als dat nodig is, dan ben ik weliswaar groot, maar voel me op die momenten even klein en ik durf dat. Zo ben ik mens.

Balans zoeken
Velen zijn groot gebracht en beginnen dan eigenlijk pas echt te leren. Ze hebben school dan inmiddels wel achter zich gelaten, zijn aan het werk, maar dan. Dat vak dat versta ik wel. Waar ik veel meer moeite mee heb, is mijzelf staande te houden. De druk is zo hoog. De verwachtingen zijn hoog. Er is zoveel dat op mijn bordje komt. Hoe houd ik hier balans in. Hoe vind ik mijn weg?

Je weg is jouw weg en datgene wat je zoekt telkens weer, is balans. Om te zorgen dat de druk je niet te veel wordt. Dat je zelf niet te veel hooi op je vork neemt. Om je hierin te laten begeleiden kun je een keer een paar credits aanschaffen op www.mediumsenparagnosten.nl. Mediums en paragnosten zijn zeer geleerd als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, balans houden, zoeken en vinden.

Een chat op www.mediumsenparagnosten.nl is dus zeker geen weggegooid geld. Je gaat er profijt van hebben om groot te zijn, maar ook klein te durven zijn. Want als je je daar bewust van bent, dat je weliswaar volwassen bent en je daar ook naar wilt gedragen, maar ook in jou nog het kleine kind zit, die twee kanten heeft, onbevreesd, maar soms ook verdrietig, dan heb je voor jezelf de balans gevonden. Een medium of paragnost van www.mediumsenparagnosten.nl helpt en ondersteunt je daar graag bij.

Liefdevolle groet, Von mediums en paragnosten.nl
 

Datum: 05-02-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten