HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Het schort niet aan de liefde

Het schort niet aan de liefde, het schort aan hoe we met de liefde omgaan. Het leven heeft geen zin, zonder liefde. Kijk maar eens waar we de hele dag mee worden geconfronteerd.

Het schort niet aan de liefde, het schort aan hoe we met de liefde omgaan

Het leven heeft geen zin, zonder liefde. Kijk maar eens waar we de hele dag mee worden geconfronteerd. Films over de liefde met een happy end. Romantische plaatjes op Facebook, Twitter, Instagram. Muziek die altijd over de liefde gaat, het schort dus niet aan de liefde. Het schort aan onszelf, helaas, hoe we met de liefde omgaan. Die nemen we niet serieus, terwijl we ons werk en al het andere wel serieus nemen. Het schort dus aan de manier waarmee we omgaan met de liefde.

Liefde bij het oude vuil
We verkwanselen de liefde, we gooien het weg, zien het als vuilnis, springen er veel te laconiek mee om, omdat we geen idee hebben hoe kostbaar de liefde is. We geen idee hebben hoe we de liefde moeten behandelen, welke betekenis het echt heeft. Daarom zoeken we enerzijds er ons hele leven naar en krijgen we het maar niet, omdat we de liefde niet serieus nemen en letterlijk wegzetten bij het oude vuil. Dan wordt het opgehaald, zijn we blij dat we er vanaf zijn.

Maar dan, dan beginnen we opnieuw, op dezelfde manier en moeten we wederom constateren dat het het niet is, zoals we voor ogen hebben en gooien we het weer weg. Net zolang, totdat we liefde gaan koesteren en besluiten dat we zelf degene zijn geweest die slordig zijn omgegaan met de liefde. Dat we niet hebben gezien hoe kostbaar de liefde wel niet is en zijn we een lange tijd boos op onszelf, dat we er zo laconiek mee om zijn gesprongen. Kunnen we onszelf wel wat aan doen, omdat we zoveel jaren van ons leven niet hebben willen zien dat we zo slordig zijn omgegaan met de liefde.

Liefde als gebruiksvoorwerp
Ben jij een gebruiksvoorwerp? Ben jij in te ruilen? Heb jij een houdbaarheidsdatum? Zomaar een paar vragen om je wakker te schudden. Je wakker te schudden om je te laten zien, hoe jij om bent gesprongen met jezelf, met de liefde voor jezelf! We maken wel eens gekscherend een grapje de vergelijking dat je jezelf ziet als een twee hands iets, je hebt een relatie achter de rug en nu ben je opnieuw op de markt. Maar eens kijken wie jou als tweede hands wilt hebben. Zie je wat je doet, totaal geen waarde hechtend aan de liefde, aan jezelf. Het schort dus niet aan de liefde, het schort er aan hoe we met de liefde omgaan.

Je bent geen gebruiksvoorwerp. Je bent liefde en verdient liefde en je zult toch eerst jezelf moeten gaan onderdompelen in eigenliefde, die bewaken als je grootste schat die van ontelbare waarde is. Want doe je dat niet, dan laat je je gebruiken, dan laat je je pijn doen, dan laat je je kwetsen. En dan ben je dus ongemerkt wel een gebruiksvoorwerp. En dan kun je het bij de ander neerleggen. Die was er niet voor je, die liet je aan je lot over. Je liet het toe, je bleef bij die ander. Jij koos daar zelf voor. Je liet je behandelen als een gebruiksvoorwerp.

Hoe ga je met liefde om
De enige manier om een leven te leiden waarin liefde zich op de juiste manier laat zien, is liefde voor jezelf te koesteren. Koester jezelf zoals je anderen en al het andere in je leven koestert, dan ga je op de juiste manier met de liefde om. Dan ben je pijnlijke liefde voor. Dan ben je gekwetstheid voor. Dan schort het nooit aan de liefde. En weet je, bijna niemand weet dit als die volwassen is. Omdat ons leven niet gericht is op eigenliefde. Schijnbaar moeten we eerst heel veel lijden om er achter te komen waarom het schort aan de liefde.

Draai het roer om
Chat met een medium, paragnost op www.mediumsenparagnosten.nl en draai vanaf nu het roer om. Leer te begrijpen hoe je liefde voor jezelf kunt gaan toelaten en welk effect dat op je leven zal hebben. Verlos jezelf van het lijden, stap uit de slachtofferrol en ga je eigen leven leiden, een leven vanuit eigenliefde die je nooit meer weg zult laten gooien.

Liefdevolle groet, Von top medium mediumsenparagnosten.nl
 

Datum: 11-02-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten