HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Hoe liefde een mens kan verblinden

Hij is nog getrouwd en gevallen voor een andere vrouw. Hij is er helemaal van geobsedeerd en doet er alles voor, haar voor zich te winnen. Inmiddels zijn de zaken geëscaleerd. Ze heeft hem te kennen gegeven door te gaan met haar leven, maar wil wel vrienden blijven. Dat accepteert hij niet en wil koste wat kost haar in zijn leven als partner.

Hij neemt contact op met een paragnost van Mediumsenparagnosten, en vraagt of er een toekomst voor hem is weggelegd tussen hem en deze vrouw. Daarbij meldt hij dat hij boos is op haar, want ze heeft inmiddels ook contact met een andere man en hij verdenkt haar van vreemdgaan.

Voor het antwoord op de vragen van deze man, hoef je geen paragnost te zijn die gaven heeft als toekomst voorspellen, helderziend en helderwetend. Deze relatie heeft geen enkele kans van slagen. Hij geeft aan dat hij wilt dat ze stopt met die andere man. Bijzonder dat je denkt dat je daar zeggenschap over hebt, terwijl je zelf nog getrouwd bent. De omgekeerde wereld.

Inmiddels spelen ze samen machtsspelletjes over en weer. Ze negeren elkaar een tijdje, dan zoekt de een de ander weer op. Dan gaan ze samen een keer op stap en ondertussen geeft hij aan dat hij wilt dat ze gaat stoppen met vreemdgaan. Als ze dat niet doet, verbreekt hij de relatie. Stoer van hem.

Dan trekt zij zich weer terug uit het contact en maakt hem weer boos. Ondertussen loopt zakelijk inmiddels ook alles in de soep en maakt hij zich wel zorgen over. Maar er komt niets uit zijn handen, want zijn hele ziel en zaligheid is gericht op het willen hebben van die vrouw.

De paragnost probeert hem aan zijn verstand te brengen dat het een verloren zaak is, zolang hij in de relatie blijft zitten waarin hij zit. Geeft de paragnost aan dat de vrouw op wie hij zijn zinnen heeft gezet, het recht heeft met een andere man contact te hebben, want ze hebben samen niets.

Daar is hij het niet mee eens en vindt dat hij het volste recht heeft van haar te verlangen hiermee te stoppen, anders moet hij haar niet meer. Met andere woorden, gaat dit over liefde of gaat dit over het in bezit willen hebben van iemand. Hebben we het recht een ander te vertellen hoe die zijn leven moet inrichten, wat wel en niet getolereerd wordt, terwijl je zelf nog getrouwd bent. Maar op de een of andere manier, vindt hij dat niet zo van relevant belang. Het voelt als een bijzaak voor hem. Hoe blind kun je zijn.

Dit alles heeft niets met liefde te maken en ook niet met houden van, alhoewel hij er van overtuigd is dat hij dat doet en gek zou worden als ze er niet meer zou zijn. Hoe kan een getrouwde man vinden dat hij recht heeft op een vrouw, terwijl hij zelf nog in een relatie zit. Hoe kun je het bedenken. De paragnost probeert deze man in te laten zien hoe de vrouw de hele situatie ziet. Zij ziet een getrouwde man, die geenszins haar laat zien iets voor haar over te hebben en heeft dus, terecht, de stekker uit de relatie getrokken.

Bij haar speelt, ga eerst maar eens aan de slag met het regelen van een scheiding. Ja dat begrijpt hij wel, maar dat is moeilijk, moeilijk. En zo sukkelt dit door. Hij voert de druk op, negeert haar en vertelt haar dat ze vreemdgaat en het een misselijke treek vindt. Je vraagt je dan als paragnost af, ziet deze man nu echt zelf niet waar hij mee bezig is.

Hij werpt deze vrouw alle verwensingen toe, die eigenlijk allemaal op hemzelf zijn gericht en dat hij de vreemdganger is. De moraal van dit verhaal is, dat we zover van onszelf verwijderd kunnen geraken, dat de liefde ons compleet blind maakt voor de werkelijkheid. Dat we om die reden alles gaan omdraaien.

Omdraaien zodanig dat we zelf niet meer zien dat we zelf totaal verkeerd bezig zijn, maar er van overtuigd geraken dat de ander verkeerd bezig is en ons pijn en verdriet veroorzaakt. Hoe blind kun je zijn.

Medium Von
Mediumsenparagnosten
 

Datum: 11-09-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten