HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Hoe praat je jezelf overspannenheid aan?

De mens heeft een relatie met zichzelf, velen weten dat niet en zijn zich er niet van bewust. Als je je daar niet bewust van bent, leef je het leven en luister je op geen enkele manier naar signalen die het lichaam afgeeft. Vermoeidheid, slecht slapen, we gaan door. Hoofdpijn elke dag, we nemen een pil.

Deze mensen zijn de weg kwijt, laat ik het anders zeggen, hebben de weg nog niet gevonden. De weg die leven heet en alleen op de juiste manier te bewandelen is als je een goede relatie met jezelf hebt.

Als bewust zijn ontbreekt en je niet gewend bent jezelf onder de loep te nemen, komt er vanzelf een moment dat je jezelf een overspannenheid aanpraat. Je hebt jezelf niet in control en in bedwang. Je bent voor jezelf weg aan het rennen, op de vlucht, alles negerend wat nodig is om met jezelf het fijn te hebben.

Je denkt alles in control te hebben, want je denkt overal van te voren over na, weegt alles af, zodat je moeilijkheden voorkomt, je hoofd is een en al planning en als je maar weet waar je aan toe bent, dan denk je dat het goed met je gaat. Je hoofd is je de baas, met gevolg dat het hoofd overspannen raakt. Als je hoofd de hoofdrol speelt, negeer je de rest van je lichaam. Dan hoor je niet wat het je te vertellen heeft. Dan luister je alleen naar je eigen gedachten.

Die gedachten vertellen je een hoop, met name waar je voor op moet letten, wat gevaarlijk is, wat je zeker niet moet doen, hoe je anderen te vriend houdt, controle, controle. En al die controle ben je heel druk mee. Je gedachten moeten daar heel hard voor werken en krijgen nooit rust, zelfs niet in je slaap. Ze staan heel erg gespannen, en komen niet tot rust.

Zo praat je jezelf een overspannenheid aan. Als ik het zo en zo doe, dan zal het wel goed gaan. Als ik daar op let, dan zal die persoon me wel leuk vinden. Als ik maar op tijd ben, heeft niemand iets te zeuren. Alles wordt door jezelf gepland, ongemerkt bezig alles bij te sturen, zodat maar niemand anders ergens iets over kan zeggen, want daar ben je als de dood voor. Dat je iets verkeerd doet. Iets overlaten aan het lot, tot je laten komen, spontaan, dat is eng.

Zonder spontaniteit, de touwtjes te laten vieren, sta je de hele dag door onder hoogspanning, dat heb je op een gegeven moment niet meer in de gaten. En dan wordt het gevaarlijk, dan ben je niet meer met jezelf verbonden, nemen gedachten het van je over.

Gaan de gedachten steeds meer het heft in eigen handen nemen. Ze willen je de baas zijn, vullen in, sleuren je mee in oordelen en veroordelen, in angst hebben voor. Gedachten zijn er om je te brengen van de ene plek naar de andere plek. Ze zijn er om mee na te kunnen denken, als je ze nodig hebt, op de juiste manier in te zetten, maar ze mogen je niet in hun macht krijgen.

Grenzen stellen bijvoorbeeld, daarmee stuur je je eigen gedachten. Je bij de feiten houden, stuur je je eigen gedachten mee. Voor jezelf opkomen, stuur je ook je gedachten mee. Jij bent eigenlijk de cipier van je gedachten. Een cipier bewaakt, roept tot de orde, geeft aanwijzingen. Zorgt voor een rustige omgeving.

Jij bent degene die moet waken dat je jezelf geen overspannenheid aanpraat. Je zorgen maken over anderen, je zorgen maken of iets je wel gaat lukken, je zorgen maken over de dag van morgen, zijn allemaal tekenen aan de wand dat je gedachten over gespannen zijn en een overspannenheid op de loer ligt. Als je dit ervaart, voer eens een goed gesprek met een online medium of online paragnost van Mediums en Paragnosten, die laten jou inzien waar je met jezelf kunt bijsturen, hoe je er voor zorgt een overspannenheid voor te zijn.
Medium Von
 

Datum: 10-06-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten