HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Hoe voorkom je dat negatieve energie van anderen jou overneemt

Jezelf zijn en blijven, dat is het allermooiste, alleen is het bijna ondoenlijk. De hele dag komen we in aanraking met anderen, hebben we te maken met onze eigen stemmingswisselingen en gevoel speelt ook een rol. Echt altijd jezelf zijn, is een onmogelijke opgave. En het hoeft ook niet altijd. Want meegaan in de positieve energie van een ander, samen lachen, plezier maken, elkaar naar een grotere hoogte brengen, is ook niet jezelf zijn, het is een betere versie van jezelf zijn, op dat moment.

Maar er zijn ook mensen die er juist voor zorgen dat je een mindere versie van jezelf wordt. Die gunnen je iets niet, die leven in een negatieve energie. Vaak pik je ze er snel uit, de manier waarop ze zich presenteren, wekt bij jou bepaalde ergernis op. Je bent vaak blij als ze weer uit je gezichtsveld zijn verdwenen. Dan heb je nog wel even wat hersteltijd nodig, maar dan is hun negatieve energie weer uit je verdwenen.

Ben je zelf nog wat wankel, wat angstig, en blaak je nog niet van het zelfvertrouwen, ben je eerder ontvankelijk om negativiteit van anderen binnen te laten. Je staat er te open voor, je hebt het minder snel door. Je zelfvertrouwen waarschuwt je te laat, je angst houd je tegen, de ander van repliek te dienen. Je blijft langer in het gezelschap van de ander hangen, terwijl je wel iets voelt, maar dat gevoel negeert. Vaak, omdat we lief en aardig gevonden willen worden, voor de ander klaar willen staan. Heel veel redenen waarom we niet tijdig genoeg in de gaten hebben, dat het vertoeven in een bepaald gezelschap niet gezond voor ons is.

Achteraf zien we en voelen we het wel. Bah, ben helemaal leeg, of, ik had helemaal geen zin om te blijven. Ik had beter eerder kunnen vertrekken. Mooi dat je dat inziet, want dat betekent dat je door begint te krijgen dat je negatieve energie van anderen overneemt en je er niet tegen beschermt. Als je dit blijft doen, ben jij jezelf op een gegeven moment helemaal kwijt. Je hebt de energie van een ander overgenomen.

Hoe voorkom je dat negatieve energie van anderen, jou overneemt? Blijf in je kracht staan, blijf in de liefde voor jezelf staan. Dat betekent dat bij elk woord dat een ander naar je uitspreekt, je heel goed luistert of de woorden gemeend zijn of niet. Voel je dat dat niet zo is, weet dan dat negatieve energie van die ander, je aan het overnemen is. Op dat moment lever je liefde in voor jezelf. Dat ervaar je door je gespannen te voelen, je te ergeren, kortaf te worden.

Zodra je liefde voor jezelf inlevert, krijg je er iets negatiefs van een ander voor terug. Dat is een gegeven. Nooit aan twijfelen, jij voelt dat er iets met jou gebeurt, dat je naar beneden haalt. Je voelt je ineens veel minder op je gemak. Dat is een teken, dat jij iets moet doen. Hetzij naar de ander uitspreken dat iets niet goed voelt. Of zeggen, ik ga, dat kan ook. Maar dan blijf je rondlopen met een negatief gevoel en weet je waarom?

De negatieve energie die jij hebt toegelaten, zit nog steeds in je, het houd je bezig, het geeft je bepaalde gevoelens en emoties. Je hebt ze niet uitgesproken naar de ander. Dus houd je het vast. Hoe voorkom je dat negatieve energie van een ander jou overneemt? Luister goed naar je gevoel en als dat iets aangeeft, uit dat naar de ander.

Zodra je dat gaat doen, ik voel mij niet goed hierbij, ik merk dat ik mij irriteer, ik zie dat ik hier niet blij van word, zul je merken dat je de negatieve energie van anderen buiten de deur houdt. Misschien vind je het lastig, want wat is nou precies energie, leg mij dat eens uit. Dan ben je bij een medium of paragnost van Mediumsenparagnosten aan het juiste adres.

Die weten je haarfijn te vertellen wat energie is, hoe je dat kan raken en in je zelf kan opstapelen en wat het gevolg daarvan is. Chat of bel gerust met ze om voortaan negatieve energie van anderen jou niet meer over te laten nemen en je goede stemming daardoor te laten verdwijnen.

Medium Von
 

Datum: 18-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten