HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Hoe weet je nu of je van jezelf houdt!

Een van de meest besproken onderwerpen op een spirituele hulplijn, de alles omvattende liefde en wat kunnen we er als mens een puinhoop van maken als het om de liefde gaat.

Eigenlijk komen alle vragen die worden gesteld aan een spirituele hulpverlener ongeveer op hetzelfde neer, als het de liefde betreft. Als liefde niet op de juiste manier wordt ingevuld, dan is degene die contact zoekt, zelf degene die nog met de liefde aan het stoeien is.

Jij bent liefde, tenminste als je anderen niet bewust pijn wilt doen. Dan ben jij liefde, daar valt niet aan te tornen. Of je nu wel of geen idee hebt of je liefde waard bent, of je het op de juiste manier kunt toelaten, kunt geven. Jij bent liefde. Punt.

Alleen, weet jij zelf dat je liefde bent! Dat is de vraag. Zolang jij dat besef zelf nog niet hebt, blijft de liefde jou tarten. Elke partner die zich aandient, elk gesprek die je met iemand hebt, daarbij zul jij een bepaald gevoel hebben. Daarbij zul je misschien angst voelen, onzekerheid. Jezelf bij wegcijferen. Of juist willen overheersen, of willen overschreeuwen, of de macht over iemand willen hebben.

Als je dat bij jezelf herkent, ben je nog steeds liefde, maar je pakt de liefde op een verkeerde manier aan. Liefde kent namelijk geen macht. Liefde kent ook geen angst en onzekerheid. Liefde is allesomvattend, is balans, is zijn. Puur, oprecht, waarheid spreken.

Pas als jij puur bent, oprecht bent, jezelf lief vindt, jezelf kunt omarmen, jezelf het meest aangename gezelschap vindt. Dat je je in elke situatie niet bedreigt voelt, klein gemaakt voelt, niet de behoefte voelt meer te willen zijn dan een ander. Als jij de hele wereld alles gunt, inclusief jezelf, dan heb je de juiste weg te pakken en besef wat echte liefde is.

Dan ben je de ene keer zorgzaam, de andere keer duidelijk, dan misschien een keer streng. Maar altijd liefdevol en humorvol en de juiste woorden komen altijd op het juiste moment. Net als een vlinder die fladdert, niets of niemand kwaad zal doen, zijn weg gaat van de ene kant naar de andere kant en niet bezig is met het verleden en de toekomst.

Je hebt een fijne band met iedereen in je omgeving. Heel af en toe voel je wel eens iets, en dan benoem je dat, wordt het naar elkaar uitgesproken. Dan is het weer goed. Je kunt met iedereen lezen en schrijven. Je voelt dat de mensen om je heen blij met je zijn, je ervaart geen roddel en achterklap. Dat is ook niet nodig, want anderen hebben ook niets om over te roddelen.

Liefde zo ervaren, en voelen en toelaten, dan weet je dat je van jezelf houdt. Let wel, op de juiste manier. Want je kunt ook doorslaan in eigenliefde. Dan neigen we naar narcisme, vinden we ons verheven boven anderen. Dan kun je jezelf wel als een vlinder voelen, je omgeving ervaart dat niet zo. Dan is dat voor jou een teken om bij jezelf eens na te gaan, ben ik te veel van mijzelf aan het houden, is het mijn spiegelbeeld waar ikzelf te veel op kik!

Waarom is houden van jezelf zo ongelooflijk belangrijk en waarom leren we het niet zodra we voet zetten op de aarde? We krijgen de verkeerde dingen mee, waardoor we te veel gericht zijn op anderen. We leren niet onszelf lief te hebben, daar zit nog een stigma op.

Vroeger was eigenliefde not done, alles stond in een stand van goed doen voor anderen. Dat je daarmee jezelf te kort deed en je ongelukkig voelde, was niet van belang. Nu kijken we anders, nu hechten we meer waarde aan onszelf en geluk en ons leven zelf vorm willen geven. En dan komen we er al snel op uit, dat we toch eerst van onszelf moeten houden, voordat we van een ander kunnen houden. We vinden dit nog knap lastig in de tegenwoordige tijd. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Er zijn kanjers van top paragnosten en top mediums op de website van mediumsenparagnosten die voor jou klaarstaan om je te vertellen hoe je houden van jezelf kunt bewerkstelligen.

Medium Von
 

Datum: 04-07-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten