HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Is het verstandig een ander te waarschuwen als je ziet dat zijn partner vreemd gaat?

Soms komen we voor hele lastige vraagstukken in ons leven te staan. Je leven loopt lekker, je hebt een fijne vriendschaar en jullie ontmoeten elkaar regelmatig. Sommigen zijn single, sommigen hebben een vriend of vriendin, wonen samen of zijn getrouwd.

De groep is hecht en jullie kunnen met elkaar allemaal goed opschieten. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en de ene keer is die er wel bij en de andere keer niet. Daar is respect voor, iedereen heeft een vrije keuze. Maar wat als jij er bent, de partner van een goede vriendin ook en jij ziet dat deze man wel heel erg gezellig omgaat met een van je vriendinnen en dat hij buiten zijn boekje gaat.

Dit zegt overigens niet alleen iets over deze partner, het zegt ook iets over de gezamenlijke vriendin, beiden gaan een grens over. Maar jij hebt het gezien, wat nu. Ga je dit vertellen, is dit verstandig, of houd je wijselijk je mond en laat je het gaan.

Dit kan een hoop hoofdbrekens geven en het is mens eigen de ander hier direct van op de hoogte te willen stellen. We houden er namelijk best van nieuwtjes de wereld in te brengen. Kijk maar hoe graag een mens de krant leest, social media de hele dag in de gaten houdt. We willen van alles als eerste op de hoogte zijn.

Maar dit is een ander verhaal en als je zonder nadenken, de ander informeert, niet stilstaat bij de eventuele consequenties, het als je plicht ziet, de ander hiervan op de hoogte te stellen, ga je misschien aan iets heel belangrijks voorbij.

Wat is wijsheid in deze te doen? Niets doen, het laten. Het is het leven van anderen en daar hebben wij niets over te zeggen, hoe goedbedoeld ook. Ook diegene die het doet er niet op aanspreken, je bent zijn moeder of vader niet. Constateer het en laat het gaan. En weet je waarom. Je kan, door het te zeggen, meer kapot maken dan je lief is en ook jezelf mee in de nesten werken. Maak van een ander zijn probleem, niet jouw probleem.

Je hebt namelijk geen idee hoe of deze twee personen echt met elkaar in een relatie staan. Je kunt niet in hun keuken kijken en sterker nog, ze zullen hier zelf iets mee moeten gaan doen en achter komen. Schijnbaar is er in deze relatie iets aan de hand. Datgene wat er aan de hand is, dat weet je niet.

Door het aan de grote kok te gaan hangen, ontneem je de anderen hun levenslessen. Ze zullen er zelf achter moeten komen. Ze zullen er zelf iets mee moeten gaan doen, en juist dat is van belang. Zo leren ze zichzelf kennen, zo leren ze anderen kennen en als jij voor scheidsrechter gaat spelen, ontneem je hun hun eigen proces, van ontdekken en leren.

Los van het feit, dat je misschien helemaal niet wordt geloofd, je in hun ogen hebt lopen rommelen en je de groepsdynamiek er mee kapot kunt maken. En jij gezien wordt als iemand die roddelt over anderen.

Jij wilt ook niet op je geweten hebben dat je iets kapot maakt, dan doen ze zelf al en komen ze heus op een gegeven moment zelf wel achter. Dit geldt eigenlijk voor alles. Alles wat je ziet en wat voor jou niet door de beugel kan, voor je houden, het laten. Vroeg of laat komen ze er zelf wel achter en dat is ook de bedoeling.

Het is dus niet verstandig om je te bemoeien met een andermans leven, want zeg nou zelf, zou jij willen dat een ander zich met jouw leven bemoeit?

Medium Von
 

Datum: 20-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten