HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Je bloeddruk meten

Je voelt je niet lekker en besluit naar de huisarts te gaan. Een van de dingen die dan bijna altijd gebeuren, is het meten van je bloeddruk.

De huisarts kijkt dan naar de bovendruk en de onderdruk. Als deze binnen de lijnen valt, dan weet jij dat het met je bloeddruk wel goed zit.

Als we de bloeddruk eens doortrekken naar de druk die we in ons leven ervaren, zien we ook een onderdruk en een bovendruk. En is het de bedoeling dat we zelf er voor zorgen dat de druk die op ons afkomt binnen de lijnen houden. Daar hebben we nogal wel eens moeite mee. Bij onderdruk doen we te weinig. Bij bovendruk doen we te veel.

De bloeddruk en de druk van het leven, is weer iets geheel anders dan dat we druk zijn. Zo kent het woord druk ineens meerdere betekenissen. En heeft de bloeddruk weer niets te maken, met hoe druk of je bent. Maar kan het wel zomaar zijn dat je bloeddruk reageert op de druk die jij in jezelf ervaart.

We zullen dus als mens ons bewust er van moeten zijn dat we de druk in ons zelf goed in de gaten moeten houden, door te luisteren naar de signalen die ons lijf ons geeft. En kunnen we ons beter maar niet al te druk over van alles en nog wat maken. Want daar heb jij en je bloeddruk last van.

Hoe bewaak je de druk in en van het leven?
Je bewaakt de druk in en van het leven niet door dagelijks je bloeddruk te meten. Dat zou wel heel handig zijn en weet je waar je aan toe bent. Echter dan maak je gebruik van een hulpmiddel buiten jezelf om. Als mens vinden we dat fijn, dan hoeven we er zelf niet over na te denken of bij stil te staan. Zo werkt het ook bij een ziekte. Is er geen pilletje voor deze kwaal? Want dan ben ik klaar, dan kan ik verder waar ik mee bezig was en ben ik het spook, dat ik misschien wel een tijdje uit de roulatie ben, voor.

Jij zult de druk in je leven moeten bewaken
Je bewaakt de druk in je leven alleen als jij daar zelf op let. Ieder mens weet diep van binnen wat wel en niet goed is voor zichzelf. Waar die zich wel en niet goed bij voelt. Lui zijn op zijn tijd is heel goed. Altijd lui zijn, geeft ook druk. We vinden het alleen ongelooflijk lastig om er bewust van te zijn. Te luisteren naar de signalen en er ook daadwerkelijk iets mee te doen. De houding van een mens is hier niet op gericht en toch, wanneer raken we in paniek? Als onze gezondheid in het gedrang komt. Dan willen we daarna nog wel eens onze gewoontes aanpassen, maar zolang er geen noodzaak is, waarom zou je.

Alles gaat zijn gangetje
En zolang alles zijn gangetje gaat, doen we wat we doen. Tot een moment ons dwingt anders te doen. Dan is de druk te hoog geworden, of te laag. Dan worden we letterlijk tot stilstaan gemaand en daar hebben we grote moeite mee. Want al die afspraken, het gedwongen stil zitten, dat willen we toch echt niet.

Voorkomen is beter dan genezen
Het spreek woord 'voorkomen is beter dan genezen' is niet voor niets ooit een keer ontstaan. Zolang de mens leeft, kan het leven als een kip zonder kop. Nergens oplettend en maar doorgaan, totdat hem iets overkomt. Dan vraagt het lichaam om de nodige aandacht en dat vinden we maar heel moeilijk om hier aan toe te willen geven. Hiermee laten we aan onszelf zien, dat de waarde die we aan onszelf geven, vaak niet zo hoog is. Wil jij voorkomen dat je met een te hoge bloeddruk rondloopt? Wil je voorkomen dat de druk in jou te hoog wordt, of juist te laag? Chat dan eens met een medium of paragnost op www.mediumsenparagnosten.nl. Mediums en paragnosten zijn er niet alleen om in je toekomst te kijken. Ze zijn er ook om jou wijsheid over het leven mee te geven. Jouw pad naar de spirituele verlichting te schetsen, zodat mindfullness een onderdeel van je leven gaat uitmaken. Je leert toe te groeien naar eigenliefde en naar aandacht voor jezelf n de juiste druk te bepalen, die voor jou goed is en je bloeddruk zich fijn bij voelt.

Liefdevolle groet, Von medium mediumsnenparagnosten.nl
 

Datum: 10-02-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten