HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Je darmen zijn het centrum van je lichaam

Je darmen zijn zoveel meer dan het kneden van voedsel en zorgen dat bouwstoffen in je bloedbaan komen en je voorziet van energie. Je darmen daar gebeurt het allemaal. Je weerstand begint in je darmen. Je energie komt uit je darmen. Als jij niet goed zorgt voor je darmen, kun je doodziek worden.

Het hoeft geen betoog dat gezond eten vele malen beter is dan junkfood. Af en toe je er eens aan vergrijpen, lekker doen. Elke dag, weet dat je dan jezelf letterlijk ziek aan het eten bent. Je darmen zullen hun best voor je blijven doen, maar het houdt een keer op.

Als we de darmen nader bekijken dan zien we biljoenen bacteriën die allemaal een functie hebben. En dat niet alleen, weet je dat je darmen een lijntje hebben met je brein. Dat ze de hele dag met elkaar communiceren. Dat de darmen ook wel je tweede brein worden genoemd. Dat dit brein ongeveer zo groot is als het brein van een kat en precies hetzelfde kan als het brein in je hoofd. Dat het zelfs zo is dat een depressie in de darmen kan ontstaan. Zeker nu je weet dat het een brein bezit.

Een groot deel van ons immuunsysteem huist in de darmen. Als we iets binnenkrijgen wat niet goed voor ons is, door het eten van bedorven voedsel of een onbekend voorwerp, gaan de darmen direct aan de slag om dit te elimineren. Is je weerstand slecht, snap je dat het immuunsysteem niet krachtig genoeg is aan te vallen, het verzwakt nog meer.

De darmen hebben een eigen ecosysteem, waarin bacteriën, microben, virussen constant met elkaar in gevecht zijn. Sommige bacteriën hebben nog nooit het daglicht gezien, als ze dat zouden zien, gaan ze acuut dood. Maar in onze darmen hebben we ze heel hard nodig.

Hoe kunnen de darmen nu voor een depressie zorgen? Zoals je nu weet beschik je over 2 breinen, die met elkaar communiceren. Hoe gaat dat in zijn werk. Het brein in het hoofd heeft geconstateerd dat je veel hebt gegeten en dat het er voor de darmen niet al te best uitziet. Die bereid het brein in de darmen alvast voor.

Dat eten kan obstipatie veroorzaken, daar is het brein in het hoofd niet mee gebaat en raakt verstopt, net zoals de darmen dat zijn. Even heel simpel uitgelegd kan zo ook een depressie ontstaan. Door te zorgen dat je veel vezels eet, veel groente, wat overigens voor je hele lijf veel beter is, zal een depressie niet zo snel om de hoek komen kijken.

Je leest ook wel eens dat voedsel je kan helpen je immuunsysteem een boost te geven. Dat sommige soorten groenten je weerstand verhogen. En nu je dit allemaal weet, begrijp je ook waarom het zo ongelooflijk belangrijk is dat je goed kijkt wat je allemaal naar binnen stopt of propt.

De verleidingen zijn heel groot. Je snapt eigenlijk niet dat supermarkten zo vol kunnen liggen met zoveel troep. En ja daar kom ik dan als medium weer bij om de bocht. Dan is een optelsom snel gemaakt. De kosten voor de gezondheidszorg rijzen de pan uit. Veel mensen kampen met een depressie. Er zijn regels voor drank, er zijn regels voor veel verslavingen. Maar eten, jezelf volproppen met alles wat niet goed voor je is, dat kan schijnbaar allemaal wel.

Het is de welvaartsstaat waarin wij leven en gelukkig dat het er is. Het is de mens zelf die verstandig genoeg moet zijn en zijn eigen verantwoordelijkheid er in moet pakken. Iedereen weet dat gezondheid onbetaalbaar is, er naar handelen, op gebied van eten, werk, relaties, grenzen stellen, zich uiten. Er dient nog heel veel te gebeuren daarin.

Medium Von
 

Datum: 20-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten