HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Je stapt niet in een relatie om een slecht opgevoede partner in ere te herstellen

In een relatie stappen en er dan achter komen dat je partner nog veel te leren heeft en jij, die denkt dat wordt mijn taak, dat is mijn missie. Ik ga deze man of vrouw opknappen, oplappen, herstellen en in zijn eer herstellen.

Je stelt jezelf wel een hele moeilijke opgave als vrouw of misschien als man zijnde. Meestal zijn het de vrouwen die dit als hun missie zien. En weet je, het is niet de taak van de vrouw hem op te knappen, te fixen, op te voeden. Als jij als vrouw zo over een relatie denkt, dan is er eerst nog werk aan de winkel aan jezelf, om jezelf op te lappen, op te knappen, te herstellen en jezelf in ere te herstellen. Net zo min het de taak is van de man, de vrouw onder zijn hoede te nemen en alles te gaan leren.

Het zegt over beide partners iets, ze zijn allebei niet klaar om een relatie op een volwassen manier aan te gaan en dat zal zich gaan laten zien. Zij vindt het in eerste instantie heerlijk om haar partner te bemoederen en zal hem alles uit handen nemen. Ze ziet dit als het geven van liefde aan haar man. De man zal dit in het begin heerlijk vinden en zo zetten ze samen de toon voor hun relatie.

Ze zien niet in dat ze beiden op deze manier afsteven op een breuk, omdat beiden op een gegeven moment zich diep ongelukkig zullen gaan voelen. De vrouw die op een gegeven moment klaar is met het lakse gedrag van haar man. De man die op een gegeven moment klaar is met de bemoeizucht en zich wil verlossen van zijn moeder die die meegenomen heeft in deze relatie.

Het willen helpen binnen een relatie, daarvan denken velen, dat dat de juiste weg is. Klaarstaan voor de ander, zijn zorgen ontnemen en oplossen. Dit is niet de weg om een relatie in stand te houden. Voordat je een relatie aangaat, zul je eerst zelf hebben moeten leren je boontjes te kunnen doppen. Zul je eerst zelfredzaam moeten zijn.

Dat geldt voor beiden en als een van de twee of misschien wel beiden dit zich nog niet eigen hebben gemaakt, gaan beiden beginnen met een valse start. Ze verwachten dan ook iets van de ander in het begin, waar ze later juist heel veel moeite mee zullen gaan krijgen.

Een relatie moet starten met twee personen die hun eigen leven op eigenwijze invullen, daar blij mee zijn en niet de intentie hebben op hun partner te willen leunen. Een partner willen, daarmee zegt de ander al, ik heb die nodig anders ben ik niet compleet.

Je zegt er mee, ik ben niet in staat mijn eigen leven op de juiste manier in te vullen, daar heb ik een partner voor nodig. Zolang de mens er van uit gaat dat liefde betekent, ik moet voor de ander zorgen, hebben we nog niet de juiste manier te pakken wat een relatie echt inhoudt.

Wat een relatie echt inhoudt en zo bijzonder maakt, zijn twee mensen die waarde hechten aan hun eigen leven, die waarde zullen ze niet inleveren, en hoeven ze ook niet in te leveren, want beide partners verlangen juist van de ander dat die zijn eigen leven blijft leven en eigenwaarde behoudt. We mogen onderdeel uitmaken van de ander zijn leven.

En als je de waarde van je eigen leven op waarde schat, dan kies je als vanzelf voor de juiste houding en manier van in het leven staan. De volwassen manier. Je bent er voor jezelf, je bent er voor de ander. Beiden zijn capabel hun eigen problemen aan te pakken. Beiden zorgen voor een fijne sfeer. Beiden staan midden in het leven en willen dat graag delen, in woorden en gevolgd door daden. En hebben voor elkaar geen geheimen.

Dit is helaas niet iedereen gegeven, deze houding moeten we ook leren en niet iedereen krijgt het automatisch mee. Zie jij na het lezen van dit blog dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, voordat je aan een relatie begint, of wil je je huidige relatie de aangenomen posities veranderen? Chat of bel dan met een consulent van Mediumenparagnosten.

Medium Yvonne
 

Datum: 23-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten