HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Jouw kind verdient het beste, maar wat is het beste?

Iedereen was deze week in de ban van baby Sussex, die nu ook een naam heeft, Archie. Alsof je een bonk goud in je handen hebt, iets onbetaalbaar kostbaar en waar je je eigen leven voor zou geven.

De meeste ouders zien hun hummeltjes gelukkig ook zo, die kiezen bewust voor hun kinderen. Die zijn bij de start van hun aardse leven welkom en geliefd.

Die bewuste keuze verdient een kind, maar nog zoveel meer. De keuze hangt niet alleen af dat de ouders graag kinderen willen, die hangt van nog zoveel meer af. Maar vaak begint het met, we willen dolgraag kinderen. Heb je er over nagedacht wat dat betekent voor je eigen leven. Dat je, zodra jouw hummel zich aandient, je aandacht nodig heeft de aankomende 20 jaar.

Heb je er bij stilgestaan, dat zo'n 20 jaar van jouw leven nu ten dienste staat van iets wat jij dolgraag wilde en je je eigen leven hiervoor opzij dient te zetten. Mits jij uiteraard wilt dat jouw kind, jouw kostbaarste juweel, een goede toekomst tegemoet gaat. Liggend in de wieg, is het handelbaar, dat je zo vermoeid kon raken van al die slapeloze nachten, dat had je niet ingeschat, je leven staat binnen een paar luttele weken volledig op zijn kop.

Je verlangt soms naar het oude leven, waar je met niets of niemand rekening hoefde te houden, even niet hoeven zorgen, zo het huis uit kunnen lopen, geen verantwoordelijkheden. Dat het zo zwaar zou zijn, zo'n impact op je eigen leven zou hebben, dat heb je van te voren niet in kunnen schatten.

En nu zijn ze nog klein, je hebt wel eens gehoord van kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. Nou de zorg voor deze kleine, is al loodzwaar zeg, kan nu al niets meer bij.
Jouw leven zul je op on hold moeten zetten, ten dienste van, maar dat is moeilijk, want aan de ene kant moeten we weer aan het werk, hebben we het veel drukker in het huishouden, zorgen de slapeloze nachten voor onderlinge irritaties met je partner, die is in jouw ogen zo makkelijk. Ja die wordt niet wakker 's nachts.

De tijd vordert, de eerste schooldag nadert, onbewust en bewust aan de ene kant een eng moment, loslaten van jouw kostbare juweel, aan de andere kant, eindelijk je handen weer eens vrij, tijd voor jezelf. Nu begint het echte feest, en de meesten denken dat als ze op school zitten, ze daar aan het leren zijn en thuis, ach, laat ze spelen, vrij zijn.

Dat is een hele mooie gedachte, alleen laten spelen en vrij zijn, zonder ze daarbij iets mee te geven. Ze voor de TV neer te zetten, achter een tablet of een computerspel, dan heb je er geen last van, is niet de juiste weg. Dat weten we allemaal, maar hoe dan wel? Ja maar het is zo heerlijk rustig. Dat klopt, maar het kind heeft jou heel hard nodig, om persoonlijk te kunnen groeien, daarvoor ben jij, dat is jouw taak en dat leert het kind niet achter de tv of tablet.

Je zult het kind het beste van het beste mee moeten geven. Elke dag het kind observeren, zijn gedrag, hoe doet hij, hoe voelt hij zich. Wat heeft hij meegemaakt, hoe ga ik hem benaderen qua taal, hoe pak ik dat aan. Zo geef je jouw kind het beste van het beste, omdat je uitgaat van het kind zelf, die een individu is, met een eigen persoonlijkheid.

Alleen maar afsnauwen als die iets niet goed doet, of luidkeels aan het rondrennen is, is niet de juiste weg. Die momenten aangrijpen om met hem liefdevol in gesprek te gaan, want dan voelt het kind zich gezien en gehoord en vragen wat er scheelt. Dat gaat hij zich veilig voelen. Liefdevol telkens weer aangeven hoe iets wel kan en wat niet juist is. Zodat het kind begrijpt wat normen en waarden zijn.

Elke minuut dat je samen bent met je kind aangrijpen om hem alles te leren, als zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfacceptatie, zelfverzekerdheid. Want dan geef je je kind het beste mee en voorkom je dat jouw kind net zoveel pijn en verdriet moet doorstaan als jij hebt moeten doorstaan. Dan voorkom je dat een kind ontspoort en vlucht in bijvoorbeeld verdovende middelen, of later telkens in de problemen komt.

Jullie hebben voor dit kind gekozen, we hebben als ouders de plicht in de 20 jaar dat ze bij ons zijn, alle handvatten en tools mee te geven, als de mooiste bagage in plaats van een zak met ellende die het kind heeft opgedaan tijdens zijn jeugd en puberteit. Hoe doe je dat! Welnu er zijn mediums en paragnosten bij Mediumsenparagnosten gespecialiseerd in opvoedingsvraagstukken, raadpleeg ze eens en ga ermee aan de slag. Het is nooit te laat jouw kind het allerbeste mee te geven.

Medium Von
 

Datum: 11-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten