HomeBelangrijk!!Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Kan een mens leven zonder ego

Zolang de mens op aarde rondloopt, zolang is er al strijd. De achterliggende reden hiervan is, dat de mens op een bepaalde manier zich machtig voelt en dat wilt laten zien. Het is dus het ego dat zorgt voor de strijd. Kan een mens zonder ego?

Nee, want het ego heb je als mens ook nodig, zolang als de mens nog niet in liefde met elkaar leeft. Als we zover zijn, is het ego er nog steeds, maar begrijpen we allemaal dat het ego geen kwaad is. Maar dat het ego ons juist helpt en we niet zonder kunnen.

We zien het ego als iets kwaadaardigs, maar is dat niet. Zonder ego leef je niet, je hebt je ego net zo hard nodig als je hart. Het ego is een totaalplaatje van wie jij bent als mens. Het ego laat jou zien aan jezelf en aan de buitenwereld. Het zijn de eigenschappen die jij bezit, tezamen met je emoties, je denken en zijn. Zo zie je dat je zonder het ego niet kunt leven. Althans niet in de huidige maatschappij waarin en zoals wij daar invulling aan geven. De invulling zoals wij leven, bedenken we immers zelf en daar zie je dus wat er gebeurt.

Als jij het niet eens bent, met de manier van leven, of hoe een ander zijn leven invult, ontstaat er strijd en wil het ego de baas zijn. Dan is het ego kwaadaardig en zal zich laten gelden. Dus net zoals voor alles geldt een gezonde vorm van balans. Dan gebruik je het ego op de juiste manier.

Aan het woord ego hangt een nare betekenis, het is het kwaad, het is de macht, het is willen overheersen. Ja diegenen die dat inderdaad willen hebben een groot ego. En om die reden heb jij waarschijnlijk een klein ego. En nu je weet dat het ego een balans kent, kan het zomaar zijn dat jij je te veel als een deurmat laat gebruiken, en een ander op jouw deurmat regelmatig zijn voeten afveegt, waar jij niet blij mee bent.

Het is dus de kunst alles in balans te hebben, inclusief het ego. Dan leef je een leven wat voor jou goed is. Dan kijk je verder dan wat je ziet. Dan interpreteer je de dingen anders, je bent je immers bewust van je ego. Wanneer het te sterk aanwezig is of wanneer het er niet is. Beiden hebben gevolgen voor jouw leven.

Als jouw ego te klein is, merk je dat aan hoe anderen met je omgaan. Je vindt dat ze je niet goed behandelen, je vindt dat ze je niet zien staan. Aan wie ligt dit dan, aan jezelf. Jouw ego is klein en je verstopt je. Dan is het zaak je ego wat meer te laten gelden.

Als je ego te groot is, ben je nadrukkelijk aanwezig, weet je alles beter, wil je de leiding, de baas zijn en wil je macht uitoefenen. Ook dan is er werk aan de winkel, ook er voor zorgen dat je het ego in balans krijgt.

Zo zie je dat jij degene bent die de baas is over zijn eigen ego en er voor moet zorgen dat het ego zijn werk op de juiste manier kan doen. Soms moet het zich laten gelden en soms moet het even dimmen. Het ego kan als het zich moet laten gelden, nare vormen aannemen, als schreeuwen, bluffen, willen overrulen, manipulatief zijn. Het krijgt immers niet zijn zin niet. Is dit de juiste weg? Nee, als je het ego op de juiste manier voor je wilt laten werken, kun je het ego vanuit de liefde laten werken.

Het ego is niet kwaadaardig, het ego is voor jezelf opkomen, meer bewuster in het leven te staan. Elke dag bij te leren, de juiste keuze te kunnen en durven maken. En dat alles bereik je niet door te willen overschreeuwen of een ander in je macht te willen hebben.

Ego en emoties kunnen heel goed samenwerken, juist als ze met elkaar positief samenwerken vormen ze een fantastisch team, en creëer jij een leven waarin jij de juiste hoofdrol speelt.

Hoe weet je nu of je ego op de juiste manier functioneert?
Dat weet je zelf heel goed. Als iets niet loopt in je leven, een relatie die niet lekker loopt en constant ruzie is, werk wat je niet bevalt, roddelende collega's dan staat je ego niet in de juiste stand. Dan kun je oververhit reageren, verdrietig zijn als anderen je weer een keer onderuit willen schoffelen. Dan kun jij wel wat hulp gebruiken van een goed medium of paragnost. Chat of bel met ze en de betere vind je op mediumsenparagnosten.

Medium Von
 

Datum: 11-03-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten