HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Laten we meer dingen ontdekken die ons verbinden

Met elkaar samenleven, vraagt om verbinding. En het lijkt wel of we de manier van verbinden aan het veranderen zijn. Vroeger verbonden we ons meer vanuit een vanzelfsprekendheid, waarbij we onszelf nog wel eens wegcijferden. Dat was gewoon, wie goed doet, goed ontmoet.

De tegenwoordige tijd vraagt om een andere vorm van verbinden lijkt wel. We zullen meer naar buiten moeten treden op een andere manier, echt onze plek moeten veroveren. Dat vraagt om assertiviteit, lef en durf, humorvolle communicatie, nergens bang voor zijn.

En dat vinden we lastig, nog steeds. De mens zelf wil een leven zonder al te veel zorgen en bemoeienis. Daar vaart die lekker zijn koers op, dan lukt het ons allemaal wel. Zodra zorgen om de hoek kijken, lijkt het wel of we ineens ons roer helemaal loslaten en zelf de oplossing maar niet kunnen vinden.

Daar is wel een reden voor. De tegenwoordige mens heeft zoveel te doen, zoveel omhanden, dat we de tijd niet nemen naar binnen te keren bij onszelf. Alles moet snel, leuk, interessant zijn, anders haken we al heel snel af. Zo gaan we ook om met verbindingen.. Daar moeten we moeite voor doen, energie en tijd insteken.

Openstaan voor contact vraagt om een bepaalde aanpak. Dat moeten we leren hoe we daaraan kunnen bouwen. We leren ook te bouwen hoe we een werkrelatie vorm moeten geven, dat weten we vaak wel. Hoe we ons moeten verbinden met anderen, als we dat niet op een juiste manier aangeboden krijgen, wordt het een ingewikkeld proces.

Je merkt als medium, werkzaam op de spirituele hulplijn Mediums en Paragnosten, dat veel mensen hier mee aan het stoeien zijn. Ze nemen vaak een afwachtende houding aan, hopen dat een ander initiatief toont. Weten de woorden niet te vinden om de ander naar zich toe te trekken.

Hier heb je je gevoel voor nodig en een fijne relatie met jezelf, maar omdat we te veel gericht zijn op de buitenkant en de dingen om ons heen, is de verbintenis met onszelf er een die wel wat verbetering kan gebruiken.

Op het relationele vlak zien we het ook terug. Vrouwen die een man leuk vinden en dan maar gaan zitten wachten. Het klopt, de man mag zich laten zien, maar toch. Zo was er iemand die in 2 maanden met een man inmiddels 2 dates achter de rug had. Ze bespeurde bij zichzelf dat ze hier geïrriteerd door raakte en terecht. Dit is niet bouwen aan een relatie en ook niet je verbinden.

Dit is je agenda leidend laten zijn en alles blijven doen wat je hiervoor ook deed en als je er tijd voor hebt, op date gaan. Zo stop je helemaal geen tijd in elkaar. En kun je een conclusie trekken, hoeveel is deze man bereid om in een relatie te willen steken.

We slaan wat door in, eigen dingen willen blijven doen maar tegelijkertijd wel een relatie willen hebben en er tijd in steken als het zo uitkomt. Daar ga je het helaas niet mee redden. Neigt toch naar een bepaalde vorm van egoïsme.

Zoals alles, gaat het in golfbewegingen en zijn we nu in een tijd beland waarin de mens steeds meer centraal wil komen te staan, zichzelf niet meer wilt wegcijferen en daar is iets mis mee. We gaan vanzelf wel weer inzien dat we anderen nodig hebben en onze tijd beter verdelen.

We kunnen niet zonder verbinden, en hebben elkaar nodig.

Medium Yvon


Datum: 01-07-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten