Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Leven in een levendig lichaam

Leven in een levendig lichaam

Leven in een levendig lichaam… na een bijzonder aangenaam en interessant consult met een yoga-docente, voelde ik me geïnspireerd een blogje te schrijven rond ‘ leven in een lichaam met de focus op ons hartcentrum.

Leven in een levendig lichaam… na een bijzonder aangenaam en interessant consult met een yoga-docente, voelde ik me geïnspireerd een blogje te schrijven rond ‘ leven in een lichaam met de focus op ons hartcentrum.
Ons hartcentrum is het anker voor onze ziel.
Dat we nu in een energetische verschuiving beland zijn met name van de zonnevlecht waarin macht, controle het centrum was van waaruit geleefd werd naar het leven vanuit het hart is mooi om te voelen.

Prachtig gebeuren waarin de mens ervaart en gewaarwordt dat het niet langer over macht en controle gaat als overheersende vissentijdperk-waarden, zeker voor de mens die zich bewust wordt dat het leven vanuit deze energie niet langer goed aanvoelt.

Voor velen gaat die verschuiving gepaard met het ervaren en lijfelijk voelen van oude pijn, verdriet, oud leed dat als het ware ‘ plots ‘ aan de oppervlakte komt.

Als emotioneel lichaamstherapeute weet ik hoe een gepantserd lichaam en verstarde geest voelt. Ik zeg wel eens dat ons lichaam een ‘ bevroren ‘ geschiedenis in zich draagt en begint vaak al heel snel in de eerste jaren van onze opvoeding: zit stil, hou je mond, gedraag je fatsoenlijk enz…

Naast mijn eerdere cognitief georiënteerde opleidingen heb ik de opleiding emotioneel lichaamswerk als bijzonder intensief ervaren. Ik stond vaker met mijn valiesje klaar om naar huis te gaan en te stoppen.
Totaal binnenste buiten gekeerd worden…’je moet wel een masochist zijn om zo diep en zo ver te gaan ‘ heb ik meer dan eens gehoord. En inderdaad, het bleek wél overduidelijk te zijn dat ik een masochistische karakterstructuur had en iedereen kan zich in één van de vijf structuren herkennen. We hebben van alle structuren iets in ons, alleen valt er overwegend één bijzonder op, naarmate dat je met emotioneel lichaamswerk bezig bent. Het zijn géén labels, ze helpen wel verder om de diepere lagen die ons soms belemmeren om een vrij en gezond leven te kunnen leiden.

En toch…het heeft me als mens, als vrouw, als moeder, als partner veel dichter bij mezelf gebracht. Lichaamswerk is in spiritueel werk geen luxe maar een bijzondere verrijking geweest voor mezelf en ik geloof dat mensen die geen verbinding voelen met hun fysieke lichaam veel baat kunnen hebben met lichaamswerk waarvan E.L.W. er ééntje van is.

Het heeft me veel meer aarding in mijn spirituele ontwikkeling gegeven…geen spiritualiteit zonder gronding, want dit was jaren voorheen ook een soort van ‘ veilige vlucht ‘….tot ik me realiseerde dat ik de dimensie van mijn aarding miste. Mijn hoofd zal vol met kennis, alleen merkte ik meer en meer op dat ik iets miste…het werd dus wel een zoektocht , terwijl net al die informatie naar me toekwam, recht in de brievenbus.

Mijn manier om mijn hart te voelen was musiceren, ik schreef mezelf op 11 jaar in voor notenleer, het jaar nadien startte ik met pianolessen tot ik mijn einddiploma behaalde, heb ik een aantal jaren dwarsfluit gespeeld, toneelschool gevolgd, maar zodra ik terug in de voor mij onveilige wereld stapte, sloot ik mijn hart. Ik liep dus zelf rond met een gepantserd hart en had regelmatig last van hartritme stoornissen.

Het is dus heel moeilijk je te verbinden met jezelf als je hart op slot zit en nog moeilijker je te verbinden met iemand anders. Stel je even voor, je trekt iemand aan die eveneens zijn hart op slot heeft gezet en toch denk je of hoop je dat de ander je hart zal helpen te openen, wat vaak niet gebeurt. Stel je dus twee mensen voor die van elkaar verwachten/hopen dat hun harten worden geopend en dat de liefde er wel zal voor zorgen…en het gebeurt niet? De weg van ons hoofd naar ons hart is in werkelijkheid voor velen geen gemakkelijke weg.

Het risico van je hart te openen houdt in dat je hart heel kwetsbaar voelt en je letterlijk hartkrampen kan voelen….maar is er in liefde een andere weg dan je hart openen? Ik kan maar eerlijk schrijven dat ik zelf ervaren heb dat er geen andere weg is, wil je je waarachtig vanuit je hart helemaal verbinden vanuit kwetsbaarheid met de ander.

Dit is nu het proces dat bij zoveel mensen aan de gang is…ik hoor bij de meeste gesprekken die over relaties gaan en de relatie tot zichzelf: mijn hart gaat als een gek tekeer– ik voel geen contact met mijn hart en/ of het hart van de ander – ik kan me niet openstellen ( lees: mijn hart is al zo vaak ‘ gebroken, ik wil heel graag een partner, maar….ik kan niemand meer toelaten ).

Eerlijk….we zijn in ons leven minstens 1 keer gekwetst en hoe cruciaal het is op welke leeftijd die allereerste kwetsuur is ontstaan, het is soms genoeg om levenslang de angst bij te houden nog maar eens gekwetst te worden. En de enige plek waarin die kwetsuur leeft is het hart.
De motor van alle leven, de motor waar gevoelens, diepe hartsgevoelens al dan niet toegelaten worden.

Ik hoor vaak van cliënten ‘ Ja Mieke, ik wil echt heel graag opnieuw iemand toelaten, maar ik ben zo bang, wie zegt me niet dat ik niet opnieuw gekwetst zal worden. ‘
Ik kan jou niet garanderen, beloven dat je niet meer gekwetst zal worden. Waar mensen samen zijn, samen leven, samen werken, kunnen we ons gekwetst voelen, geraakt voelen en die gekwetstheid zijn meestal nog oude wonden die nog niet helemaal geheald zijn. Durven we dit eerlijk aan de ander communiceren? Of zijn we bang om onszelf te laten zien? Zijn we bang voor wat iemand van ons denkt als we vanuit ons hart communiceren? Houdt het ooit op…komt er een dag waarin we ons niet meer gekwetst kunnen voelen? Ik weet het antwoord niet en ik stel mezelf niet dit soort vragen…ik hou er enkel geen controle meer op, omdat het pantser dat ik ook ooit zelf had opgebouwd, heb losgelaten. Dat betekent niet dat ik mezelf met iedereen op hartsniveau verbind; als ik aanvoel dat de verbinding niet goed voelt voor mezelf bijvoorbeeld, zonder iemand te veroordelen want dit gaat enkel over wat ik voel, hou ik een gezonde afstand en dat is anders dan mijn hart afsluiten. Ik bouw enkel geen muur meer om mijn hart zodat mijn harts-energie kan blijven stromen, zelfs als ik gezonde afstand hou van iemand.

Ben je bereid ook te kijken en te voelen waar precies nog oude pijn leeft en wat heb je nodig om die pijn eindelijk te verwerken en los te laten? ‘

Heel vaak wordt in nieuwe relaties, keer op keer, oude pijn geprojecteerd op de partner, oude pijn, het verleden…
Veel mensen weten mentaal vanwaar de pijn komt…maar het verwerken van pijn via het denken als een mentaal proces, werkt niet.
Je kan erover denken tot je een ons weegt….die pijn zit in je energetisch lichaam…en vraagt inderdaad meer energetisch therapeut werk.
Je kan healen wat je wil….je kan vertellen wat je wil….het resultaat is helaas niet blijvend, tot grote ontgoocheling van de cliënt.

Je kan heel veel zachte hartsmeditaties doen die zeker een gevoel van verlichting geven, je kan ook de heel mooie en bijzonder bevrijdende meditaties van Osho doen en zeker als je dit in groep doet, voel je de energie al helemaal stromen.

In emotioneel lichaamswerk leren cliënten terug de verbinding te maken met hun lichaam, met alle bijbehorende emoties…alle verstarde lichaamssegmenten worden geraakt en aangeraakt om een liefdevolle zorgzame manier.

Wanneer je eenmaal hebt onderkend waar je hartcentrum door een pantser wordt geblokkeerd, kun je voor jezelf de beslissing nemen dat niet- geen angst, geen pijn, geen boosheid, de prijs waard is die jij ervoor betaalt. Zowel gekwetstheid als boosheid kan een vitale gezondmakende manier zijn op weg naar heling, maar het is ook de volledige consequente bereidheid om deze gevoelens te erkennen, om ze dan kunnen los te laten, op een dieper energetisch niveau.
Emoties helemaal doorleven bevordert het leven in een levendig gezond lichaam.

Aan de lijn geef ik soms wel eens wat informatie mee rond wat emotioneel lichaamswerk voor mannen en vrouwen en koppels die vastzitten in hun relatie kan doen…ze willen echt heel graag, alleen, ze weten soms niet ‘hoe’. Ik ben hier ook heel eerlijk in: een reading zal dit probleem nooit oplossen. Het is dan ook aan ons, als medium, mensen de beste krachtigste adviezen mee te geven, in de hoop dat ze er echt iets mee doen. Niet om mij of mijn collega’s een plezier te doen, maar om zichzelf terug te vinden en de verbinding waar ze zo hard naar verlangen, daadwerkelijk toe te kunnen laten in het hart. Omdat het hart de frequentie is waarop we nu afgestemd zijn.

Een heel eenvoudige hart-opener is de achteroverboog ( uit de bio-energetica)
Nooit overdrijven in de oefening (en ) naar de grenzen van je lichaam luisteren en de oefening geleidelijk aan opbouwen.
Kn. lichtjes gebogen ( nooit op slot zetten) voeten lichtjes naar binnen met de dikke tenen naar elkaar wijzend.
Lichte vuisten maken en op de onderrug plaatsen.
Je buigt de voorkant van je lichaam heel zachtjes naar achter, je ademt zachtjes met open mond.
Je blijft rustig met open mond ademen…het kan gebeuren dat je benen beginnen trillen….ga er nog even in door, net iets over de grens, waar je eerder zou willen stoppen.
Je voelt je harts-energie langzaam maar zeker weer stromen…je hartje gaat terug open…welke beelden er ook mogen komen, laat de beelden, laat de gevoelens komen.
Adem er naartoe…snijd nooit je adem af, want zet je jezelf op slot.
Ademen is leven….doe deze oefening elke dag een paar minuten heel bewust, met aandacht voor alles wat je voelt.
Je zal merken dat je je pantser , dat je ooit gediend heeft om niet meer gekwetst te worden ( wat een illusie is natuurlijk) loslaat, en je de eerste stappen zet naar een volledig vervulder leven in de relatie met jezelf én de ander.

Wil je hier graag over praten of chatten? Voel je welkom.
Liefs
Mieke
www.miekecoigne.com
 

Paragnost Shanti
Beschikbaar
Paragnost Shanti
Box: 21
Tweelingzielen, relaties, narcisme, rouw, burn-out, traumaverwerking, zakelijk, HSP 

Paragnost Thea
Beschikbaar
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Waarzegster Marion
Beschikbaar
Waarzegster Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Lies
Beschikbaar
Lies
Box: 39
Ik ben heldervoelend, wetend en gespecialiseerd in transformaties, relaties en bron her-inneringen.

Medium Corina
Beschikbaar
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Medium Carine
Beschikbaar
Medium Carine
Box: 56

Medium Olivia
In gesprek
Medium Olivia
Box: 13
   van kinds af heldervoelend & , helderwetend, narcisme(coach)  meer dan 25 jaar ervaring . tarot .div kaartleggingen , voor alle levensvragen , reik ik je tools aan en altijd eerlijk antwoord/advies !

Spiritueel coach Sky
In gesprek
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Clarisa
In gesprek
Medium Clarisa
Box: 53
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Marya
Afwezig
Marya
Box: 02
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Ziva
Afwezig
Ziva
Box: 04
Ik ben hier om mijn licht op jouw donkere situatie te schijnen. Stel je vraag zo duidelijk mogelijk, zodat ik goed kan invoelen op je energie en je  daardoor goede en oprechte antwoorden kan geven.

Medium Margje
Afwezig
Medium Margje
Box: 05
Sterk helderziend medium.  Nuchter , eerlijk en direct. Contact met overleden dierbaren. Alle levensvragen  zijn welkom.

Medium Kitty
Afwezig
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Afwezig
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Paragnost Bernadette
Afwezig
Paragnost Bernadette
Box: 08
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Medium Désiree
Afwezig
Medium Désiree
Box: 09
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Medium Arlette
Afwezig
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Betty
Afwezig
Betty
Box: 11
 Samen helder krijgen wat er speelt en waar het heen gaat. Boodschappen, healing, energetische coaching, Nieuwe Tijd, toekomst.

Oryn
Afwezig
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Maria
Afwezig
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Afwezig
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Afwezig
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in Zielsiefde ~ Zielsherkenningen ~ Reiki en Kundalini ~ Narcisme ~ Dieren ~  het Watermantijdperk ~  Eigenlijk mag je elke vraag stellen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. liefs margret  

Valantino
Afwezig
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Medium Layla-Ki
Afwezig
Medium Layla-Ki
Box: 18
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl

Anita
Afwezig
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Marie
Afwezig
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Elise
Afwezig
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Cleopatra
Afwezig
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Katja Charlotte
Afwezig
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Afwezig
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Linda
Afwezig
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Christel
Afwezig
Christel
Box: 34
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Medium Layla (2)
Afwezig
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Martina
Afwezig
Martina
Box: 40
Engelenmedium, paragnost, lichtgever, coach, kaartlegging, pendel en contact met overledenen.

Anne Marie
Afwezig
Anne Marie
Box: 41
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Medium Amy
Afwezig
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Afwezig
Medium Rosali
Box: 43
Ik ben een doorgeefluik. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Medium Diana
Afwezig
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Paragnost Lis
Afwezig
Paragnost Lis
Box: 52
''Mijn naam is Lis, ik ben een helder ziend, helder wetend, Paragnost/ Reiki Seichem Master., kaartlegster 

Medium Martina
Afwezig
Medium Martina
Box: 55
Helderwetend-voelend-invoelen op voornaam en specifieke vraag/zielenopdracht betreffend werk/coach/bewustzijnswerk, energetisch reinigen van huizen (op afstand)

Medium Jeanette
Afwezig
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties, narcisme, en complexe situaties. Voor een helder, eerlijk en liefdevol gesprek.

Paragnost Marco
Afwezig
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Paragnost Martie
Afwezig
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en coaching