HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Leven vanuit bewustzijn, maakt een mens wijs

We leven in een maatschappij waar we de gehele dag geconfronteerd worden met ongelooflijk veel informatie. We zoeken dit in feite ook zelf op. Onze mobiele telefoon speelt daar een grote rol in.

De hele dag door, staren we op het scherm, kijken we naar foto's, lezen we tekst, korte berichtjes, lange berichtjes, schrijven we teksten, maken we foto's. Lezen we het nieuws, scrollen we door de Facebookberichtjes en wat al niet meer. Ons brein staat hierdoor constant aan.

Als ik de woorden hierboven neerzet, duizelt het al in je hoofd. Moet je eens kijken wat we op een dag niet allemaal zien, horen, ervaren, opslaan, meenemen en moeten verwerken. Allemaal kennis die we tot ons nemen en waarvan heel veel overbodig is.

Je zult je ook eigenlijk moeten afvragen, heb ik dit allemaal wel nodig! Is het niet rommel, net als in een keuken of woonkamer, dat zich op een gegeven moment zo aan het opstapelen is, dat er geen doorkomen meer is.

Dat je dan niet eens meer weet waar je moet beginnen. Alles wat we de hele dag zien, horen, lezen, slaan we ergens op. We zijn net een computer met een harde schijf. Maar we weten allemaal dat een harde schijf een bepaald vermogen heeft en vol is vol. Dan is de harde schijf onverbiddelijk.

Zo werkt het ook met ons, vol is vol. Dan kan er niets meer bij en zijn we over spannen, oftewel, overspannen.

Al die kennis, soms wil je het niet eens meer allemaal zien. Dan word je wijzer. Dan gaat al die kennis ineens een ander beeld bij jou krijgen. Je begint wijsheid te krijgen en leven vanuit een beustzijn.

Wijsheid zegt, ik sla alleen op wat ik echt nodig heb. Ik ga niet meer mee in dingen of dingen doen, die mij rommelig in mijn hoofd maken. Ik laat dingen aan mij voorbijgaan. Ik ga eens nee zeggen. Dat kan ook zomaar betekenen dat je je mobiele telefoon wat meer links gaat laten liggen.

Het telkens pakken van dat apparaat, je wordt er moe van. Nog even snel kijken of er al een berichtje is van die en die. En vooral maar niets te missen van de nieuwtjes. Allemaal kennis die niet nodig is.

Wijsheid heeft een mens nodig, dan leeft die wijs en bewust. Dan bewaakt die zichzelf en behoudt balans. Dan hoeft het brein geen overuren te draaien. Die vertroetel je jezelf door bewust te zijn en wijzer te zijn. Want zeg nou zelf, naarmate de pensioengerechtigde leeftijd nadert, willen we toch allemaal lekker eindelijk eens gaan genieten van onze eigen tijd!

Dat betekent eigenlijk dan toch ook, dat al dat werken, wel best leuk is, maar het uiteindelijk in het leven niet draait om de centen, maar of we geleefd hebben. Ons goed en gelukkig hebben gevoeld, dat we trots zijn op onszelf en onze dierbaren. Dat we liefde hebben mogen ervaren en rust en balans.

Niemand zegt dan ik ben trots omdat ik zoveel kennis heb opgedaan, dan heb je wel en is ook zeker een verdienste, maar kennis wordt toch meer geassocieerd met geld dan wijs zijn en bewust leven en je leven hebt geleefd om een manier die bij jou hoort en past.

Wees wijs en kies voor wijsheid en bewust leven, dan kies je voor het leven. Kun je daar wat hulp bij gebruiken? Chat dan gerust eens met een medium of paragnost op de website mediumsenparagnosten. Je gaat je wijs voelen na het chatgesprek en veel bewuster in het leven staan.

Medium Von
 

Datum: 09-07-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten