HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker
...

Mieke

Hoogsensitief heldervoelend Bewustzijns- en Dieptecoach voor de Nieuwe Tijd- Kwantumbewustzijn. Tarotcoach- Gezins- en Relatietherapeute- Zielscoach® Ongeveer 44 jaar actief ten dienste van mensen, kinderen, dieren.
bellenNu niet beschikbaar
bellen met creditsNu niet beschikbaar
chattenNu niet beschikbaar
email consultOp je gemak mailen en lezen!
Chat: Je creditsaldo neemt pas af als je daadwerkelijk contact hebt met de consulent. Je kunt dus kosteloos en in alle rust wachten in de chatruimte totdat de consulent antwoord geeft!
Bellen: Je creditsaldo neemt af nadat contact is gelegd met de belcentrale.

Over Mieke

Welkom met al jouw vragen.
Ik doe geen voorspellingen vanuit het lineaire veld, maar deel de potentiële mogelijkheden die in jouw vragen aan de oppervlakte komen. Hoe jij met die mogelijkheden omgaat, erover invoelt en nadenkt, en onderzoekt wat voor jou als een diepe `ja` voelt, is hoe het kwantumveld, met oneindige mogelijkheden afgestemd op jouw zielskleur- en blauwdruk, werkt. Hierin ben ik heel graag jouw reis- en vertrouwensgids.

Medische vragen beantwoord ik niet, daarentegen ben ik bevoegd om natuurlijke gezondheidsadviezen en -tips aan te reiken.

Hetzelfde geldt voor alle vragen rond Nieuwe Tijdskinderen en dieren. Vanuit mijn expertise als docent en zorgcoördinator in het Steineronderwijs, neem ik vaak andere dingen waar in de ziel van het kind, waardoor jij als ouder/opvoeder meer vertrouwen krijgt in het uniek-Zijn van het kind.

Auteur en inspirator van twee creaties:
`Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven.` 2020
`Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens.` 2021
Uitgegeven bij Boekscout.nl
Blogschrijfster en te volgen op soundcloud.


Welkom en sprankelende levensgroet, in het hier en nu
Mieke


Gaves: Allround, Coaching, Dieren fluisteraar, Foto lezen, Medium, Pendel, Reiki, Relatie coach, Tarot kaarten
Talen: Nederlands, English

(40)

De reading was super! Ze is heel duidelijk en ze is een hele lieve vrouw! Voor herhaling vatbaar xx
★★★★★ Anonieme gebruiker 06-05-2022
Een hele lieve en integere vrouw die een luisterend oor heeft maar ook hele waardevolle adviezen geeft!
★★★★★ Anonieme gebruiker 02-10-2021
Een topper, zeer duidelijk Tot een volgende keer x
★★★★★ Anonieme gebruiker 24-08-2021
Fijn
★★★★★ Anonieme gebruiker 16-07-2021


 


Blog van Mieke

Spiritueel materialisme als voeding voor het EGO

Spiritualiteit gaat voorbij je ego gaan en verbinding maken met een hoger doel in het leven - maar wat gebeurt er als het ego het overneemt?

Soms stopt een consult of een gesprek als een cliënt of wie dan ook, al bij voorbaat het gesprek begint met alles te weten over spiritualiteit, de nieuwe tijd, bewustzijn enz... In die energie ervaar ik in de onderstroom het niet hartelijk openstaan voor beweging van binnenuit, voor waarachtig contact. Dit soort van bevragingen ontstaan meestal vanuit het zoeken naar bevestiging en laat nu precies dat niet mijn taak zijn om in dit script mee te gaan. Wie waarlijk bewust is dat spiritualiteit een evolutionaire weg is naar een bewuster integraal leven, is verbonden met zijn hele Wezen en Zijn. Dat mensen hierover graag willen sparren, delen...ontstaat vanuit een heel andere dynamiek en beweging. Er is ruimte in het sparren, er is wederzijds respect, er heerst geen ruis, wat leeft wordt helder benoemd. De vraag die ik oprecht stel is: ` Wil je je gelijk, wil je in discussie treden of ben je ook bereid om iets te onderzoeken in jezelf wat je niet als prettig ervaart?` Dat zijn ook vragen die we ons zonder uitzondering allemaal moeten stellen. Pas dan vallen de sluiers en maskers af en ontstaat waarachtig contact en verbinding.

In werkelijkheid werkt het ego om je af te leiden van het puur beoefenen van spiritualiteit - het creëert een gevoel van superioriteit, een verbroken verbinding met anderen en het leidt je weg van het verbinden met je spirit.

Als je denkt dat jij het zou kunnen zijn (en het kan iedereen treffen, ongeacht hun spirituele bewustzijn), lees dan verder om de tekenen te ontdekken dat je in de ego-val bent gelopen.

We beginnen door eerst te begrijpen wat het spirituele ego is en hoe het zich ontwikkelt.

Wat is het spirituele ego?
Voordat we ons verdiepen in het spirituele ego, moeten we beginnen met te begrijpen hoe ons `algemene` ego werkt.

Je ego is in wezen je zelfrespect. Het is het deel van jou dat je een waardig en belangrijk gevoel geeft en je een gevoel van `zelf` geeft.

Iedereen heeft een ego, maar sommige zijn groter dan andere, en wanneer het ego het overneemt, denken we vaak aan die persoon als vol van zichzelf of arrogant.

Evenzo speelt het ego een belangrijke rol bij het hebben van doorzettingsvermogen, een sterke wil en zelfvertrouwen - maar alleen als het wordt aangewend en gecontroleerd.

Dus waar komt spiritualiteit in de mix?

Is verbonden zijn met je geest niet bedoeld om je te helpen voorbij de negatieve delen van je ego te komen?

Helaas kan zelfs spiritualiteit worden gebruikt om het ego te voeden, en als het gebeurt, is je reis naar spiritualiteit niet langer in de hoop op verlichting of verbonden te raken met het leven - het is om je ego nog verder te stimuleren.

Om te begrijpen hoe het spirituele ego zich ontwikkelt, moet je eerst iets over spiritueel materialisme weten.

De term is oorspronkelijk bedacht door Chogyam Trungpa Rinpoche en beschrijft hoe sommige mensen spiritualiteit beginnen te gebruiken om hun ego te plezieren, in plaats van te proberen voorbij het ego te komen.

Bij het beluisteren of lezen van wat mensen vertellen of schrijven, hoe blij ze zijn een hoog niveau van spiritualiteit bereikt te hebben, denk ik bij mezelf wat dat hoog niveau zou kunnen betekenen. Ik stel wel eens die vraag, omdat ik zelf in mijn bijna 63ste levensjaar nog nooit in dit soort gedachten over mezelf heb gedacht. Waar ik sta is waar ik ben, ik zie mijn hele leven en voor de rest wat nog kan komen als een magische ontdekkingsreis, een reis dat op een dag stopt op aards vlak.

Vele van die vragen probeer ik te begrijpen, vanwaar die vragen komen, vanwaar de behoefte om zich als spiritueel mens te meten in een niveau of een level. Dat boeit me enorm om me te verplaatsen in de gedachten en gevoelswereld van mensen die dit soort van vragen stellen.

Niet alleen in de spirituele hulpverlening wordt in eerste instantie het ego gevoed, het leeft in alles. Iemand terug in zijn/haar `kracht` zetten is een zo helder voorbeeld van het dienen van het eigen ego. Om de eenvoudige reden dat niemand de ander in eigen kracht kan zetten; dat doet iemand zelf middels gesprekken, middels inzichten, middels innerlijke tools te gebruiken, middels gefaciliteerd worden. Zoals ik dit soort van uitspraken ervaar, creëer je als hulpverlener afhankelijkheid, vertel je aan de ander niet in staat te zijn in eigen Zijnskracht te ankeren...dit is behoorlijk Vissentijdperkbewustzijn.

Nu zullen er ook altijd wel nog mensen zijn die zich afhankelijk blijven opstellen, de autoriteit en meesterschap in zichzelf niet wensen aan te gaan, niet de verantwoordelijkheid nemen in eigen kracht en op eigen kracht te staan. Op die manier is het gemakkelijker, in het geval iets niet lukt, de schuld te leggen bij de hulpverlener. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en bovendien is dit niet waar de Waterman voor staat. Het leven op zich is de meest boeiende meester.

Hoe meer je te weten komt rond het spirituele ego en het spiritueel materialisme, hoe duidelijker het wordt waar de valkuilen zitten. Spiritualiteit beoefenen zodat het ego zich gesterkt voelt, met als resultaat dat je verder afdwaalt van de verbinding met jezelf als Bronwezen: als kosmisch-spiritueel-aards mens.
En daardoor wordt het spirituele ego geboren.

Een product van spiritueel materialisme, je spirituele ego ontwikkelt zich totdat je je hele identiteit rond een `spiritueel persoon` vormt.

En hierin zijn er verschillende stadia. De drie stadia van het spirituele ego
Het spirituele ego is geen situatie van de uiteindelijke bestemming, er zijn verschillende niveaus binnen, allemaal afhankelijk van elke persoon en waar ze zich bevinden op hun spirituele reis.

Hoe begint de zoektocht?
Hier maak je voor het eerst kennis met spiritualiteit, misschien via een goeroe of vriend. Of misschien ben je een paar artikelen online tegengekomen, een paar boeken gelezen of naar een podcast geluisterd.

In plaats van door te gaan met je onderzoek en meer te leren, raak je verankerd in je overtuiging dat je het juiste pad hebt gevonden en dat je op weg bent om je met het goddelijke te verbinden.

En in plaats van daar te stoppen, ga je zelfs zo ver dat je andere mensen probeert over te halen om met je mee te doen, omdat je er zo vast van overtuigd bent dat je op de `goede` weg bent.

Maar in werkelijkheid - zo werkt spiritualiteit niet.

Wat de ene persoon helpt bij hun zoektocht om verbinding te maken met zichzelf en het universum, werkt misschien niet voor een ander, en mensen proberen te overtuigen van het andere is contraproductief.

Het yogi-stadium
Het yogi-stadium is van toepassing op elke methode die je hebt gevonden om je spiritualiteit te beoefenen. Het kan yoga, meditatie, ademwerk en meer zijn.

In plaats van deze manier van oefenen rustig voor jezelf voort te zetten, vind je dat andere mensen hetzelfde pad zouden moeten volgen, anders bevinden ze zich niet op hetzelfde `spirituele niveau` als jij.

Waarom? Omdat je ego je laat denken dat jouw manier de juiste manier is, en je hebt een overweldigend verlangen om dit met andere mensen te delen. Hoe anders en vrijer voor jezelf en anderen voelt het als je je ervaringen deelt, zonder meer.

Het goeroe-podium
Ah, de zelfbenoemde goeroe, waaronder de behoefte leeft zoveel mogelijk volgers aan te trekken, waardoor het wel eens belangrijker wordt gevolgd te worden. Belangrijk en succesvol zijn, gezien worden...en tegelijk ook wel vanuit dienstbaarheid. Het is zelden een of/of verhaal.

Of je er nu een persoonlijk hebt ontmoet of net een van de vele Netflix-documentaires over hen hebt gezien, deze goeroes hebben het op zich genomen om leraren voor de massa te zijn.

Ze hebben geleerd wat ze denken te moeten weten, beheersen het yogi-stadium en zijn nu klaar om anderen te helpen verlichting te vinden.

In tegenstelling tot echte goeroes zullen zelfbenoemde goeroes overtuigende tactieken gebruiken om mensen te laten geloven dat hun methoden van spiritualiteit de beste zijn, zonder rekening te houden met wat ze individueel nodig zouden kunnen hebben.

Ongeacht waar je bent in de drie fasen, het ego is de drijvende kracht.

Het is wat je dwingt om dit pad te blijven volgen zonder erover na te denken of dit echt de beste manier is om verbinding te maken op spiritueel niveau.

Dus nu hebben we de drie fasen behandeld, laten we ingaan op de tekenen dat je ego het overneemt.
Hoe kun je nu bij jezelf waarnemen wanneer je ego het overneemt. In eerste instantie is dit een kwestie van zelf-reflectie. Het gaat niet over wat anderen over jou denken of zeggen, want ook hierin weerspiegelen zich wel eens gevoelens van jaloezie en afgunst, antipathie en sympathie, de gun-factor.

1) Anderen beoordelen die niet zo spiritueel zijn als jij
Een van de eerste en belangrijkste tekenen dat je in de ego-val zit, is wanneer je jezelf als beter ziet dan anderen - vooral degenen die niet zo spiritueel gevorderd zijn als jij.

Door dit te doen, neem je afstand van je spirituele reis en vergeet je dat iedereen op zijn pad is.

Dus waarom kan dit gebeuren?

Welnu, het ego is er goed in om ons te laten denken dat we belangrijker, beter opgeleid en in het algemeen `gelijk` zijn.

Dit kan de oorspronkelijke bedoelingen die je had toen je aan je spirituele reis begon, in de schaduw stellen - nu gaat het allemaal om het voeden van het ego.


Proberen om andere mensen `te bekeren`.
En deze superioriteit kan ertoe leiden dat je denkt dat andere mensen “spiritueel verlicht” moeten zijn.

Er is niets mis met het bespreken van spiritualiteit - maar als je mensen probeert te bekeren, overstijgt het echt zijn en wordt het een vorm van spiritueel egoïsme.
En vaak zullen mensen die in de ego-val zitten, dit zien als een handeling om anderen te helpen hun ware doel in het leven te vinden.
Maar in werkelijkheid is het slechts een vorm van proberen jouw mening aan anderen op te leggen.
In plaats van spiritualiteit te zien als een kans om contact te maken met iedereen , wil het ego dat je de opvattingen van andere mensen verandert, zodat het je overtuigingen bevestigt.
Als je het goede voorbeeld geeft, is er grappig genoeg een grotere kans dat andere mensen oprecht geïnteresseerd raken in spiritualiteit dan dat ze overtuigd of gemanipuleerd worden.

Het hebben van een Messiascomplex
Heb je het gevoel dat het jouw taak of rol in het leven is om de wereld te redden?
Misschien heb je het gevoel dat jouw niveau van spiritualiteit anderen naar het licht zal leiden?
Als je met die gedachten/overtuigingen resoneert, heb je misschien een Messiascomplex (afkomstig van je spirituele ego).

Simpel gezegd, je denkt dat je voorbestemd bent om de wereld te redden van alles wat tegen spiritualiteit ingaat, en je zult je zelfs verantwoordelijk voelen om andere mensen hun ware roeping te laten `vinden`.

Dit is je ego waardoor je een extreem gevoel van eigendunk voelt.

Proberen een goeroe voor anderen te zijn
En naast het Messiascomplex kan het proberen om een ​​goeroe te zijn ook een teken zijn dat je niet in contact bent met de realiteit.

Je ego bevindt zich op een niveau waarop het voelt dat je `een meester` bent.

Dat wil niet zeggen dat goeroes allemaal lijden aan de spirituele egoverval.

Maar tenzij je je leven aan spiritualiteit hebt gewijd en jarenlang hebt geoefend en bestudeerd, ben je waarschijnlijk niet toegerust om een ​​echte goeroe te zijn.

Proberen om goddelijke eigenschappen aan te nemen
Alsof het hebben van een Messias- of goeroecomplex niet erg genoeg is, kan je ego je zelfs ertoe aanzetten te denken dat je goddelijke of goddelijke vermogens hebt.
Als je erover nadenkt, is het gevoel dat je speciale vaardigheden hebt boven anderen de ultieme vorm van narcisme en het is een teken van een vertekende realiteit.
En het creëert niet alleen meer afstand tussen jou en anderen, maar het zal ook invloed hebben op je spirituele reis omdat je gelooft dat je het al hebt `bereikt`.

Gebrek aan eerlijkheid tegen jezelf
Dus als je het gevoel hebt dat je een Messias, goeroe of God bent, ben je dan volledig eerlijk tegen jezelf?

Als jij je superieur voelt aan anderen, vraag je je dan af waarom?

Check je in en denk je na over je gedachten, gevoelens en daden?

Omdat je, zonder dit regelmatig te doen, van nature afstand neemt van ware spiritualiteit - en dichter bij volledig in de val lopen door je ego.

Over-intellectualisering van spiritualiteit
We houden allemaal van het lezen van spirituele citaten of het bestuderen van verschillende spirituele concepten, maar is dit echt hoe een spirituele reis eruit zou moeten zien?
Het is nooit schadelijk om naar de intellectuele kant van dingen te kijken, maar spiritualiteit is meer dan wat in boeken kan worden gelezen.
En door spiritualiteit te veel intellectueel te maken, verlies je alle verbazingwekkende ervaringen die je nodig hebt om te leven, niet om te luisteren of te lezen.

Maar zo werkt het ego - het kan je afleiden van het pad waarop je eigenlijk hoort te lopen.

Dus als je denkt dat jij het bent, kan het tijd zijn om opnieuw te evalueren hoe je spiritualiteit beoefent en of je er baat bij hebt als je het te veel intellectueel maakt.

Opscheppen over je niveau van spiritualiteit
De waarheid is dat er weinig ruimte is om op te scheppen of te pronken als het om spiritualiteit gaat.
Het is in ieder geval onaangenaam en onaangenaam voor andere mensen, en het is een duidelijk teken dat het spirituele ego het overneemt.
In plaats van hen te steunen op hun reis, zal opscheppen over je spirituele vooruitgang andere mensen alleen maar hun pad en reis in twijfel trekken.

Social media gebruiken om te pronken
Maar het probleem is dat pronken nu gemakkelijker is dan ooit tevoren.
Als je het gevoel hebt dat je elke daad van spiritualiteit op je Facebook of Instagram moet laten zien, is het waarschijnlijk tijd om de wifi uit te schakelen en opnieuw contact met jezelf te maken.

Je ego zal je vertellen dat je positiviteit deelt en anderen eraan herinnert om naar binnen te reizen, maar wat er in werkelijkheid gebeurt, is veel minder nuttig of vriendelijk voor anderen.

Kwetsbaarheid maskeren met spiritualiteit
En als je de gewoonte hebt om te pronken op sociale media, zou je jezelf waarschijnlijk kunnen afvragen: `Waarom?`.
Zie je, net zoals de ene persoon stoer doet om zijn kwetsbaarheden te verhullen, kan een ander die van hen maskeren met spiritualiteit.
Gebrek aan transparantie, je angsten verbergen, pijn blokkeren - al deze handelingen zijn contraproductief voor je spirituele reis.

Dus waarom zou je ego je dit kunnen laten doen?

Nou, je ego legt teveel de nadruk op alles. Het kan je het gevoel geven dat je geen zwakke punten hebt. Het wil dat je jezelf neerzet als `sterk`.

Maar daarbinnen ligt het probleem, want kwetsbaarheid is geen zwakte.

We hebben ze allemaal en een deel van spiritueel zijn gaat over het accepteren, genezen en overwinnen van die kwetsbaarheden

Spiritualiteit zien in `zwart-wit` termen
Zoals met alles, is het hebben van dogmatische overtuigingen of fundamentalistisch denken beperkend en kan het enorm beperken hoeveel je spiritueel groeit.
En wat erger is, is als je voelt dat je de fundamentele waarheid hebt, en niets kan dat in twijfel trekken.
Op het moment dat je alles zo star ziet, stop je jezelf ervan om andere methoden van spirituele groei te vinden, om naar anderen te luisteren en te leren, en om vooruitgang te boeken op je reis.

Geloven dat je alles weet
Maar je geloof in zwart-wittermen zien is niet het enige probleem - het gevoel dat je alles hebt geleerd, kan net zo destructief zijn.
En dit zal je er ook van weerhouden om productieve gesprekken met anderen te voeren, waarbij je beiden van elkaar probeert te leren.
Plots veranderen die gesprekken in debatten, en in debatten is er meestal het idee dat iemand moet winnen en iemand moet verliezen.
Groeien, leren en verbinding maken met jezelf en met anderen is essentieel in spiritualiteit.
Omdat we spiritueel altijd in ontwikkeling zijn. En dat kalmeert het ego niet. Het ego wil het gevoel hebben dat het de touwtjes in handen heeft, en het verwerpt alles wat dat in twijfel trekt.

Zich terugtrekken uit de samenleving op zoek naar spiritualiteit
Een andere manier waarop je spirituele ego het kan overnemen, is wanneer je stopt met de interactie met de samenleving en het grootste deel van je tijd besteedt aan het zoeken naar een spirituele verbinding.
Of je nu naar verschillende meditatie-retraites reist of yogacursussen volgt, als je elk uur dat je wakker bent op deze manier doorbrengt, is het niet gezond.
Nu kan ik me voorstellen dat sommigen van jullie denken: `Maar wat is er mis met naar retraites gaan om spirituele verlichting te vinden?`
Het is niet de handeling zelf die verkeerd is - retraites kunnen zelfs een geweldige manier zijn om andere mensen te ontmoeten, je op jezelf te concentreren en dichter bij je spiritualiteit te komen.
Maar het probleem doet zich voor wanneer je daar meer tijd doorbrengt dan in de echte wereld.

Gebrek aan nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen
Net zoals je ego je zou kunnen aanmoedigen om de interacties met de rest van de wereld te vermijden, kan het je ook doen stoppen met die dorst naar het leven die je ooit had.
Je bent zo gefocust op jezelf, dat je de schoonheid van de wereld om je heen niet meer ziet.
Andere mensen lijken onbeduidend als ze niet op hetzelfde waargenomen spirituele niveau zijn als jij, maar er is zoveel dat je kunt leren en ervaren van mensen die anders zijn dan jij.

En de echte kicker?

Je spirituele reis zal altijd enorm profiteren van het contact maken met anderen en met de natuur.
Door gebrek aan interesse, belemmer je je groei - nog een aanzienlijk teken dat het ego sterker is geworden dan je geest.

En zonder mededogen voor anderen
Het contact met de rest van de wereld verliezen is niet het enige dat je spirituele ego kan veroorzaken, je zou ook merken dat je medeleven met anderen verliest.
Zodra deze egoïstische houding zich voordoet, kun je er zeker van zijn dat je ego invloed heeft op hoe je jezelf ziet boven anderen - en het is niet in overeenstemming met wat je geest voelt.

Spiritualiteit gebruiken om je punt te bewijzen
Een andere manier waarop het ego het kan overnemen, is door je oorspronkelijke overtuigingen en bedoelingen te verdraaien.
Je bent deze reis begonnen om op een hoger niveau met jezelf te verbinden, toch?
Maar in plaats daarvan merk je dat je met anderen debatteert, je spiritualiteit gebruikt om te bewijzen dat je `gelijk` hebt tijdens meningsverschillen.
Dit is niet wat de geest of ziel wil, het is het werk van het ego dat je wil pushen om altijd te geloven dat je gelijk hebt in je beoefening of gedachten.

Altijd overdreven positief zijn
Vind jij dat alles wat je ervaart `het beste` of `verbazingwekkend` en `episch` is?
Als je stopt met eerlijk te zijn over je leven en alles in mooie kleuren gaat bedekken, heb je geen contact meer met je geest.
Aan de andere kant heeft je ego een velddag.

Het probeert een beeld te schetsen dat op perfectie lijkt, zodat iedereen om je heen zal denken dat je een geweldig leven leidt en dat je volledig verbonden bent met je spiritualiteit.

Zowel positiviteit als negativiteit spelen een belangrijke rol in onze reizen, de een zonder de ander zou zinloos zijn en het is gewoon een andere manier voor je ego om je kwetsbaarheid te maskeren.

Verzet tegen verantwoordelijk worden gehouden
Ten slotte, als je niet kunt accepteren wanneer je het mis hebt of verantwoordelijkheid kunt nemen als je de grens bent overschreden, heeft je ego de volledige controle.

De waarheid is:
Net zoals spiritualiteit en dogmatische overtuigingen niet hand in hand gaan, is verzet om verantwoordelijk te worden gehouden voor je daden ook een onnatuurlijke weg om spiritueel te volgen.

Zie je, je geest wil dat je groeit en evolueert.

Het wil niet dat je beperkt wordt in je overtuigingen en niet bereid bent je tekortkomingen te accepteren.

En voorkomen dat je verantwoordelijk wordt gehouden voor je daden is een ander typisch teken van narcisme - iets dat zich kan ontwikkelen als het spirituele ego op hol slaat.

Dus de volgende keer dat u met iemand in gesprek bent en uw eerste reactie is defensief te zijn, vraag uzelf dan af:

`Is dit mijn geest die spreekt of mijn ego?`

Als je met een van de bovenstaande punten resoneert, is dit een geweldige oefening om je te helpen je meer bewust te worden van je spirituele ego.
De gevaarlijke progressie van het spirituele ego naar spiritueel narcisme
Simpel gezegd:
Als je je spirituele ego ongecontroleerd laat rennen, kan dit eindigen in een van de moeilijkste omstandigheden om je aan te bevrijden: spiritueel narcisme.

Narcisme wordt geclassificeerd als een psychische stoornis en houdt in dat je weinig empathie voor anderen hebt in combinatie met een sterk gevoel van superioriteit.

En spiritueel narcisme is wat er gebeurt als het ego het volledig overneemt, en zijn kracht overweldigt die van de geest.

Je ego is op dit punt zo krachtig dat je de behoefte begint te voelen om met je spiritualiteit te pronken, je los te koppelen van de realiteit en anderen als minderwaardig te behandelen.

Het tegenovergestelde van wat spiritualiteit is.

In plaats van anderen te helpen verlichting te bereiken of zich te concentreren op hun reis, zullen spirituele narcisten hun kennis gebruiken om anderen te kleineren, terwijl ze hun ego aaien.

En als ze anderen helpen, is het slechts een daad om te pronken en de aandacht te vestigen op hun goede daden.

Maar als je bepaalde gebieden van spiritueel egoïsme of narcisme in jezelf hebt geïdentificeerd, maak je dan geen zorgen.

Het is nooit te laat om de controle terug te nemen en dat is wat we hierna gaan onderzoeken.

Hoe u uw spirituele ego onder controle kunt houden
Dus voordat je in paniek raakt bij de gedachte om een ​​narcist te worden, moet je onthouden dat de eerste stap om je ego te bestrijden, is je ervan bewust te zijn.

Bekijk deze vragen die u kunt onthouden of opschrijven om uw ego gezond te houden:

Zijn mijn gedachten, woorden en daden allemaal consistent?
Wil ik mijn inconsistenties niet leren en genezen in plaats van ze te maskeren of te verdedigen?
Ben ik helemaal eerlijk met die bewering of zeg ik dat het `perfect` lijkt?
Waarom voel ik me superieur op deze gebieden van spiritualiteit? Komt het door echt verbonden te zijn of niet minder spiritueel te willen lijken dan anderen?
Verwar ik trots met superioriteit?
Elke keer dat je voelt dat je spirituele ego het overneemt, stop dan en stel jezelf deze vragen.

Uiteindelijk zul je leren om je ego tot rust te brengen en alleen de voordelen ervan te halen, niet de beperkingen.

Andere manieren waarop u uw ego onder controle kunt houden, zijn:

Dagboek - houd bij hoe introspectief je bent en wat daarbij helpt
Breng tijd door in de natuur - vergeet niet hoeveel genezende kracht er in de wereld is
En bracht tijd door met andere mensen - ongeacht hun spirituele bewustzijn
Oefen zelfcompassie en medeleven met anderen
Stop met het zoeken naar de betekenis van spiritualiteit in boeken en ga naar binnen kijken
Al deze tips zijn nuttig voor iedereen, op elk punt van hun spirituele reis, maar door je erop te concentreren, laat je minder ruimte over voor je ego om op te blazen.

Maar wat als je niet degene bent die lijdt aan een spiritueel ego? Als het enigszins mogelijk is door de dialoog open te houden, mensen bloot te stellen aan de realiteit. Door hen af te wijzen en te negeren leven ze in hun bubbel, behagen ze constant hun ego en worden ze nooit uitgedaagd door hun gedachten.

Het zal geen gemakkelijke taak zijn om met mensen om te gaan wiens ego zo dominant is, maar het kan uiteindelijk de katalysator zijn voor verandering op een zeer positieve, spirituele manier - door verbinding, communicatie en geduld.

Dus nu weet je wat het spirituele ego is en wat er kan gebeuren als het niet gecontroleerd wordt - het is een behoorlijk grote valstrik om in te trappen.

Weet je, we hebben allemaal een ego, en we hebben allemaal ons ego nodig om te overleven, maar het je laten beheersen kan ernstige gevolgen hebben, dus stel je ego-problemen niet uit.

Geniet van alles wat is, wat zich op jouw pad verder mag uitlijnen, met gratie en flow.

Liefs


De mens in het Aquariustijdperk

De inwijdingsweg naar meesterschap is een mystieke, stille weg...test op test laten ons zien of we kunnen blijven staan en ons meesterschap hard kunnen maken...

Sonia Bos (+) mystica, ver voor haar tijd, liet ons een enorm potentieel aan inzichten na. Begin de jaren 80 schreef Sonia voluit rond Aquarius, de vele aspecten die de mens als inwijdingsweg naar een compleet leven, in een voldragen meesterschap, kan afleggen. Die weg leggen we allen op eigen wijze af, sommigen in stilte, anderen met veel toeters en bellen. Van bovenaf belicht lijkt onze prachtige Aarde vooral verstoord te worden in overdaad om gezien te worden, precies daar waar stilte en verstilling belangrijk is om te integreren, te verwerken. Delen van ervaringen is inspirerend en faciliteert op onvoorspelbare wijze diegene die aangeraakt wordt/ worden de mystieke weg te vervolgen, in eigen stappen eigen voetsporen te volgen. Soms denk ik wel eens dat het hele gebeuren gecarnavilseerd wordt, alsof de kunstjes om spiritueel te zijn geshowd moeten worden, om waarachtig over te komen. Zelf zie ik dit zolang ik op aarde rondloop helemaal anders en begrijp het vele vertoon niet zo goed. Delen, inspireren, ieder vanuit zijn eigen unieke zielskleur en -blauwdruk, gelijkwaardig, zoekend in onszelf of datgene wat we doen, wat we zijn, helemaal samenvalt of mag samenvallen, zonder schaamte, zonder schuld. Voorbij alles wat niet Is. Laat ons maar gewoon Zijn, dat is het prachtigste geschenk aan onszelf en Moeder Aarde én aan elkaar.

Meesterschap in de nieuwe tijd (24-10-1998)
Inleiding - In het proces van de bekrachtiging van de aquariusblauwdruk werd de kosmische mens in de mens ontsloten. De kosmische mens kent een dertienvoudig kosmisch bewustzijn en heeft dertien chakra`s. Door zijn bewustzijnsstructuur konden nieuwe, universele taken aan hem worden vrijgegeven, waaronder het Beheer van het Leven, het Beheer van de Evolutie en van de Schepping. Deze taken zijn weliswaar vrijgegeven aan de kosmische mens, maar deze zal hierin pas kunnen staan nadat hij voldoende discipline (meesterschap) verworven heeft over alle lagen van zijn dertienvoudig wezen. Het kunnen dragen van deze taken is namelijk gerelateerd aan de staat van meesterschap over het eigen wezen.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding - Meesterschap, universeel werkerschap en de weg van inwijding gaan hand in hand. Hoe beter gedisciplineerd een mens is, hoe groter zijn verworven meesterschap, des te krachtiger zullen de universele taken zijn die aan hem worden toevertrouwd. Dit alles ligt beklonken in zijn weg van inwijding.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding zijn altijd al met elkaar verbonden geweest. Ze hebben echter, nu de mens een dertienvoudig kosmisch bewustzijn heeft gekregen, een veel grotere invloed op zijn leven. Hij kan er veel meer mee doen. Er kunnen nu bovendien hogere vormen van meesterschap ontsloten worden die direct gerelateerd zijn aan de universele taken die de mens in de komende tijdperken mag gaan uitvoeren.
Gedurende deze dag zal de weg van inwijding voor drie tijdperken worden geschetst. De nieuwe vormen van meesterschap, de universele taken die erbij horen en de voorwaarden waaraan de mens dan moet voldoen, zullen u verklaard en aangereikt worden.
De nieuwe vormen van meesterschap zullen tevens in uw bewustzijn verlevendigd worden.
De weg van inwijding - De weg van inwijding wordt onderverdeeld in drie spiralen van werkzaamheid, die elk eigen vormen van meesterschap kennen:
1. De Spiraal van Bewustwording (persoonlijkheid)
In de Spiraal van Bewustwording werkt de mens aan de bewustwording van zijn lagere aard, de persoonlijkheid. In deze spiraal zal hij het Meesterschap over de Persoonlijkheid verwerven.

2. De Spiraal van Transformatie (ziel, hogere geest)
Na het verwerven van het Meesterschap over de Persoonlijkheid vangt in de Spiraal van Transformatie het werkerschap van de mens aan. Hij wordt ingewijd in zijn hogere en hoogste zijn. In dat proces overstijgt hij zijn persoonlijke groeiprocessen en zal hij worden ingewijd in het lagere, het hogere en het hoogste zijn van de schepping. Hij zal meesterschap verwerven over alle dertien bewustzijnsgebieden van hemzelf en van de schepping en hij zal de daarbijbehorende universele taken tot ontwikkeling brengen.
Deze dertien fasen van meesterschap zijn onderverdeeld in:
a. Het Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het lagere zijn van de schepping.
b. Het Hoger Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hogere zijn van de schepping.
c. Het Groot Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hoogste zijn van de schepping.
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Meesterschap over de Schepping - Mens en schepping (Schepper) zijn volledig één.

3. De Spiraal van Transmutatie (goddelijke kern)
In de laatste fase van de Spiraal van Transformatie begint de Spiraal van Transmutatie reeds werkzaam te worden. Deze werkzaamheid helpt de mens het Meesterschap over de Schepping te verwezenlijken. Daardoor zal hij de menselijke evolutie kunnen overstijgen om de goddelijke evolutie te mogen binnengaan. De mens is op dit niveau een universeel inwijder van het leven en zal nog hogere universele taken in zich mogen ontmoeten. Hij mag `de God in hem` tot ontplooiing brengen op het niveau van het Leven, het Zijn en het Bestaan. Hij verwerft daarin:
a. Het Meesterschap over het Leven
b. Het Meesterschap over het Zijn
c. Het Meesterschap over het Bestaan
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Groot Universeel Meesterschap
N.B. Nog hogere gebieden dan het Leven, het Zijn en het Bestaan zullen in de toekomst in het menselijk bewustzijn geïntegreerd mogen worden. Deze vallen echter onder een hogere spiraal van evolutie, die momenteel nog niet beschreven kan worden.

Liefs
Mieke


Medische uitspraken en andere rariteiten

Er worden wel eens vragen gesteld, waarop ik doorverwijs naar deskundigen.

Zo ook, geldt dit vooral voor mensen die willen weten of ze ziek zijn, of welke ziekte ze eventueel zouden kunnen hebben, of ze nog lang zullen leven, of iemand uit de omgeving nog lang zal leven. Ga zo maar door.

Ik kies ervoor om met die vragen zeer verantwoordelijk om te gaan en dit betekent concreet: medische diagnoses stellen, medische getinte uitspraken doen, is zelfs strafbaar.

Wat ik wel kan, vanuit mijn opleidingen in onder meer alternatieve natuurgeneeskunde, is praktische tips en adviezen geven.

Niettemin is het zelfs hierin enorm belangrijk een correcte anamnese te kunnen opmaken voor iemand die bijvoorbeeld lijdt aan overgewicht, anorexia/boulimie/ enzoverder.

Mag ik hopen op enig begrip is voor mijn ethische en verantwoordelijke insteek.

Eenvoudig: u gaat toch ook geen tandarts consulteren die enkele boeken heeft gelezen rond tandheelkunde?
U gaat toch niet op consult bij een psycholoog die na het eerste jaar gestopt is met de studies?
U gaat toch ook niet op consult bij een kaartlegger, paragnost of medium die met een boekje naast zich, jouw toekomst voorspelt?

Met hartelijke groet

Mieke
Van kwetsbaarheid naar veerkracht in je relatie

Relaties staan meer en meer onder druk, dit is wat ik de afgelopen maanden waarneem. ( vanuit diverse invalshoeken heb ik dit thema reeds in blogs verwerkt bij www.paragnost-eddie.nl )

Relaties waarvan het zielscontract klaar is, eindigen met of zonder strijd. Strijd is weerstand, verzet tegen zichzelf en in essentie niet tegen de ander.

Heel veel verhaallijnen worden uitgekauwd in schijnbare redenen waarom relaties eindigen. In die verhaallijnen wordt vanuit op dualiteit gebaseerde scripts geoordeeld in dader- slachtoffer, de goede en de slechte, de brave en de ongehoorzame.

Ik had deze morgen een heel lang en diepzinnig gesprek met een cliënte die tussen strijd om haar relatie te ` redden ` en het accepteren ( vanuit haar dieper weten) dat ze zichzelf en haar partner mocht bevrijden van de druk die ze er zelf aan toevoegde. Ze was door de jaren vervreemd van zichzelf, herkende zichzelf niet meer, ze had zich door de jaren ` aangepast ` aan de verwachtingen van haar partner, familie, kinderen, tot ze de laatste maanden langzaam maar zeker bewuster kon waarnemen en voelen welke processen en patronen zich afspeelden.

Hartverscheurend dilemma...hulp van buitenaf is uitgesloten voor haar partner want niet hij is het probleem, zij is teveel veranderd.

Het gaat niet zozeer of partners spiritueel groeien of interesse hebben in spirituele onderwerpen, dan wel elkaar de ruimte te geven volledig zichzelf te zijn, zichzelf te ontplooien in volstrekte authenticiteit. Hoe kunnen we onze authenticiteit ervaren, als we volgens een `script` leven, waarvan weinigen zich de vraag stellen of dit script aansluit bij wie je werkelijk bent? Dit is de verandering die bij enkelen plaatsvinden. Het bewustzijn wordt bij enkelen opgerekt en dat dit niet zonder slag of stoot gepaard gaat, is wat ik ook waarneem.

Met aandacht en openhartigheid betrokken- zijn tot elkaar is naar mijn inziens een mooie weg, zonder elkaar te willen duwen in een richting wat niet resoneert met het wezen dat de ander IS.

Acceptatie, waarachtig tot diepe aanvaarding komen, gaat stap voor stap.

De tijd nemen om te ont-hechten is een fase die helaas velen overslaan. De pijn van een relatiebreuk wordt niet echt meer aangegaan, de pijn wordt verzacht door snel uit te kijken of te zoeken naar iemand die bereid is de pijn te verzachten. Per definitie worden deze relaties `rebound` relaties genoemd. Deze relaties kunnen voor even de pijn verzachten. Of deze relaties zich kunnen uitlijnen naar `liefde` is nog maar de vraag.

De tijd nemen om eigen pijn te pakken en daar de diepste heling in aangaan, is de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen pijn. Als twee mensen hierin die verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf, ontstaat een strijdloze onthechting waarin het mogelijk is elkaar in waar-achtig Zijn te bedanken voor het `samen-horig-zijn`.

In relaties zijn gigantisch veel geprogrammeerde scripts die maar weinigen bewust in vraag stellen. Neem waar op welke wijze met angst geladen taalgebruik helderheid brengt in het praten `over` liefde en relaties. Die scripts hart-rijk onderzoeken vraagt moed om daarin jouw waarheid te vinden.

Een prachtig schrijven deel ik graag voor hen die in dit proces hun weg zoeken...ergens tussen strijd en acceptatie, de weg naar jezelf terugvinden.

LIEFDE NA LIEFDE

` Er komt een tijd
dat je opgetogen jezelf zal begroeten
als je aankomt bij je eigen deur, in je eigen spiegel,
en elk zal glimlachen bij het verwelkomen van de ander
en zeggen: Ga zitten. Eet.
Je zult de vreemdeling die je zelf was, weer liefhebben.
Geef wijn, geef brood.
Geef je hart terug aan zichzelf,
aan de vreemdeling die al je hele leven van je houdt,
maar die jij negeerde vanwege een ander,
die jou door en door kent.
Pak de liefdesbrieven van de boekenplank, de foto`s, de wanhopige krabbels.
Pel je eigen beeltenis van de spiegel.
Ga zitten. Geniet van het leven.`

Derek Walcott
De weg van Zelfcompassie.
Van kwetsbaarheid naar veerkracht.

Herken jij jezelf in de situatie vervreemd te zijn van jezelf?
De innerlijke strijd die je met jezelf voert...te laveren tussen strijd en accepatie?
Je wil het anders voor jezelf én de ander, doch je aanvaardt dat de ander ook een vrije wil heeft in de keuzes die hij/ zijn maakt?
Je wil uitbreken uit die vicieuze cirkel?
Je wil terug de verbinding met jezelf her-stellen?
Je wil zoveel...alleen: je weet niet waar en hoe je jezelf kan terugvinden.
Voor deze en nog zoveel andere vragen kan je bij mij terecht als diepte-en bewustzijnscoach en -therapeut.
Ook al zegt je innerlijke criticus dat je het allemaal fout hebt gedaan, verkeerde keuzes hebt gemaakt, egoïstisch bent....
De eerste stap naar jezelf is de te nemen de situatie waarin je je voelt vastzitten te veranderen.

www.miekecoigne.com
DIepte- en bewustzijnscoach- inspirator voor diepgaande transitieprocessen.

Vertel me in 2 minuten

Ik verbaas me over zeer weinig in gesprekken met mensen. Soms belt iemand om te sparren. Soms belt of chat iemand om een dieper inzicht te hebben in zichzelf,, in de veranderingen die gaande zijn, welke effecten dit allemaal kan hebben op iemands persoonlijk leven. Soms belt iemand uit nieuwsgierigheid; De redenen waarom er contact wordt gelegd zijn niet altijd zo oprecht en transparant.

Soms hoopt iemand in twee tellen te vernemen hoe ik iemands leven kan opvrolijken. Ik zou me dan bij wijze van bijna `bevel` moeten afstemmen en intunen. Toch een wel aparte manier om een consult aan te vragen, dat welgeteld nog geen 2 minuten duurt. Het is dan blijkbaar niet echt de moeite waard om voor een openhartig, transparant en eerlijk consult te kiezen.

Is dit een lachertje, een spelletje, ik laat het in het midden. Uiteindelijk zegt het wel veel meer over diegene die het spelletje aangaat, zelf kan ik er niets mee.

Soms vertelt de beller hoe hij of zij het liefste heeft hoe ik zou moeten functioneren. En dit in nog geen twee minuten tijd.
Wat een gemiste kans om zichzelf te laten zien, het masker te laten zakken en het lef of misschien zelfs de moed te hebben, zich op een authentieke manier te profileren.

Het is zeer gemakkelijk een klacht te formuleren, anderzijds hou ik toch even een grote spiegel voor om een consult, waarin ik zou moeten vertellen hoe ik jou moet `voelen`, terwijl het masker het onmogelijk maakt, te herbekijken.

Even reflecteren hoe ik het van mijn kant ervaar als heel hoogsensitief medium. Laat jij je niet zien, hou jij bewust een sluier over je heen, houd jij je masker op en kom jij vanuit onbewustheid dit soort spelletjes spelen, dan bedank ik hier hartelijk voor.

Kwetsbaarheid en Kracht gaan hand in hand samen. Hiermee bedoel ik ook heel duidelijk dat er ook ethische grenzen zijn in dit werk.


Om het fijn te houden in een consult, is het een zeer aannemelijk gegeven, helder en duidelijk te communiceren. Openheid, eerlijkheid, transparantie zijn de waarden die ik hoog in het vaandel draag. Maak je hier graag een spelletje van, dan is dat heel jammer en is geen wijsheid. Het gaat uiteindelijk over jou en niet over mij.

Dus: in 2 minuten een good-feeling ik maak het wel even leuk voor jou verhaal vertellen? Dit gaat het niet worden.

Een eerlijke tip: denk na waarover je wilt bellen, noteer het desnoods, Bereid je voor op het ontvangen van het consult.
Dit is de meest efficiënte manier waar je echt profijt uithaalt.
Vriendelijk-zijn beoefenen met jezelf

We zijn overwegend vriendelijk met anderen, omdat we ons geliefd willen voelen. Maar hoe vriendelijk zijn we voor onszelf, zodat het verlangen naar geliefd zijn niet per sé nodig hebben van de ander of anderen? Het is fijn om te horen dat we als vriendelijk worden ervaren. Het is nog fijner om dit van binnenuit zelf te belichamen.

Hoe ga je om met moeilijke momenten in je leven? Hoe je omgaat met moeilijkheden, bepaalt voor een heel groot deel het resultaat. Hoe benader je je problemen? Je kunt ernaartoe gaan, of je kunt ervoor weglopen.

De energie waar je ermee naartoe gaat is niet te onderschatten. Doe je dit vriendelijk of met boosheid?
Moeilijkheden kun je ervaren als enge lelijke schaduwen. Als je niet goed naar kijkt, blijven ze je achtervolgen. Je kunt ook kijken in de diepere lagen wat die schaduw je vertelt, je laat ervaren, je laat zien.

Hoe meer je vanuit een vriendelijk bewustzijn kijkt naar jezelf, je moeilijkheden of problemen, hoe `lichter` je deze kunt ervaren.

Mensen kunnen heel onvriendelijk zijn naar zichzelf door middel van zelfkritiek, die meestal op heel jonge leeftijd verinnerlijkt werd. Verinnerlijkte gedragspatronen van zelfkritiek kan een automatische reactie worden op momenten dat je tegen moeilijkheden aanloopt of het moment waarop je je vergist. ( zoals we dan zeggen: fouten maken)

De vraag is hoe je deze harde, kritische stem van binnen ( de innerlijke criticus) die jou blijft aanvallen, kunt veranderen. Hall en Stone Sidra hebben hierover heel interessante werken rond geschreven waaronder: `De innerlijke criticus ontmaskerd.`

De opmerkzame manier is dat je ernaar luistert. Je geeft het de ruimte zijn zegje te doen en luistert op een rustige, vriendelijke manier, zoals je naar een klein kind ( jouw innerlijke kind) of een prachtig stukje muziek op 432 HZ.( frequenties van het hart)

Op die manier breek je de vicieuze cirkel.

Ondanks we zeer linkerbreinig geprogrammeerd zijn en maar niet bij het hartenbrein komen, is dit voor velen nog een te bewandelen weg. Ondanks het hoofd en het hart fysiek gezien behoorlijk dicht bij elkaar liggen, is de afstand energetisch veel groter.

Hebben we niet `geleerd` om zelf iets als een probleem te zien, terwijl het deel uitmaakt van een prachtig groeiend bewust Zijn naar emotionele spirituele volwassenheid?

Waarnemen wat er werkelijk gebeurt is een mooie stap naar vriendelijk-zijn met onszelf en het contact met anderen.

Warme hartegroet

Mieke
Transformatie van seks naar liefde

Je verlangt naar iemand die van je houdt en als iemand van je houdt, voel je je in de zevende hemel. Je voelt je goed. Wat je je echter niet realiseert is dat de ander alleen maar van je houdt omdat hij ernaar verlangt dat jij van hem houdt. Het is precies zoals wanneer iemand aas naar de vissen uitwerpt: hij werpt het niet als een hapje eten voor de vis, hij werpt het om de vis te vangen. Het is niet zijn bedoeling het aan de vis te geven, hij doet het enkel omdat hij heel graag de vis wil hebben.
Alle verliefde mensen die je om je heen ziet, zijn alleen bezig aas uit te werpen om liefde te krijgen.

Het aas wordt voor een tijdje uitgegooid, totdat de ander het gevoel gaat krijgen dat er een kans is om liefde van die persoon te ontvangen.
Dan gaat die ander iets van `liefde` beginnen te tonen, tot ze zich allebei realiseren `bedelaars ` te zijn. Ze hebben zich vergist: beiden hadden zich voorgesteld dat de ander een koning was.

Na verloop van tijd beseffen beiden dat ze helemaal geen liefde van de ander krijgen, en dat is het moment waarop de wrijving begint. De zevende hemel is een hel geworden.

Iedereen verlangt naar liefde, maar weet niet hoe liefde ` te geven.` Dat is de oorzaak van al het geruzie en gemanipuleer.
Welke compromissen er ook worden gesloten, het doet er niet toe wat voor schikkingen er worden getroffen, zolang we niet in staat zijn op een onvoorwaardelijke manier liefde te geven, zal er niets veranderen. We blijven bedelaars. We vinden dat we liefde verdienen. We vinden dat we liefde waard zijn. We zoeken liefde bij een partner, en nog een partner en nog een partner. Seriële monogamie, polyamorie, noem het zoals je het wilt noemen. Het maakt niet uit.

Liefde dienen we te schenken en alles wat we ontvangen is een zegen.
En daar komt het verzet. JA MAAR...…
Mochten we een begin maken met liefde te geven, in plaats van erom te bedelen, te smeken, te eisen, dan pas is de kans veel groter dat liefde zoveel grootser wordt.

Als we liefde tot een eis maken, lijden we omdat we geen liefde kunnen eisen. Het feit dat er een behoefte is, betekent niet dat je het ook krijgt. Je vraagt je af waarom de ene wel liefde krijgt en jij niet. Je vraagt je af wat er dan mis met je is, je bent aantrekkelijk, je bent intelligent, je hebt zoveel liefde te geven.
Het grootste probleem in relaties dat liefde van beide kanten een verwachting is. Onbewust bedelen naar liefde.
De grootste kracht in liefde is liefde schenken, ook al ontvang je de liefde niet terug op dezelfde manier. Wat trouwens al een verwachting inhoudt.

Er is geen enkele energie op aarde zo krachtig als seksuele energie. De focus ligt het meest op `seks.` Seks dat zijn basis niet vindt in het goddelijke. Er zijn heel weinig mensen wier leven om het goddelijke draait. De meesten draaien zich om en leiden hun leven door middel van het sekscentrum.
Seksuele energie op zichzelf kan echter tot liefde getransformeerd worden en diezelfde energie kan, indien ze getransformeerd wordt, het pad naar `verlichting` worden. Verlichting niet vanuit oude spirituele invullingen. Verlichting als de weg naar het goddelijke in jezelf en de ander.

Als de seksuele energie stijgt, helpt het je de ultieme bewustzijnsstaat te bereiken; als deze energie zich omlaag beweegt, wat in 90 % van de relaties gebeurt, leidt het enkel tot een aardse seks, met een tijdelijke bevrediging. Een blijft voor sommigen iets knagen, een leegte ondanks het veelvuldige `seksen.` Wellicht ervaar je op een dieper niveau het ontwaken van je goddelijke essentie en kun je dit met je partner delen. De weg naar transformatieve liefde, hoog en diep.

Warme hartegroet
Mieke
Gebarsten kruik

Misschien denk je dat je niet perfect bent, omdat iets je niet lukt, omdat je geen partner hebt, om zovele redenen die meer verbonden zijn met maatschappelijke verwachtingen. Het volgende verhaal laat je zien dat zelfs een gebarsten kruik perfect kan zijn, gewoon zoals hij is. Op dezelfde manier ben je perfect zoals je bent. Met alle onvolkomenheden en dat maakt jou uniek, authentiek. Er was eens een waterdrager die iedere dag twee kruiken water naar zijn leermeester bracht. Hij liep iedere dag naar het dichtstbijzijnde water en vulde beide kruiken en liep terug met een kruik aan iedere kant van een stok die hij op zijn nek droeg.
Een van de kruiken was gebarsten en tegen de tijd dat de waterdrager bij zijn leermeester aankwam, was deze kruik nog maar voor de helft gevuld. Dit ging zo twee jaar door, waarin de waterdrager steeds anderhalve kruik water naar zijn leermeester bracht. De complete kruik was trots op zijn prestaties. De gebarsten kruik was verdrietig, omdat hij maar half zo goed werk leverde als hij zou moeten doen. Op een dag zei de gebarsten kruik tegen de waterdrager: ` Ik schaam me en voel me zo nutteloos. Ik ben onvolmaakt en kan niet eens een volle kruik water vasthouden. Niemand heeft iets aan mij.`
De waterdrager zei tegen de gebarsten kruik dat hij onderweg naar de grond moest kijken. De kruik zag de mooiste bloemen en platen aan zijn kant van het pad. De waterdrager legde de kruik uit: `Toen ik merkte dat je gebarsten was, besloot ik aan één kant van het pad zaad te strooien en iedere dag lek je water over die kant van het pad. Als je niet gebarsten was, zouden deze prachtige bloemen er nu niet zijn.`

Zo zie je maar dat alles perfect is zoals het is ook al lijkt het van niet.
Je bent hoe dan ook uniek!

Mieke
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten