HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Onze vaste patronen kunnen een relatie in de weg staan

Gewoontedieren zijn we, vastgeroest in dagelijks terugkerende patronen. En al zeg je dat het niet zo is, aan alles waar je je aan stoort, daarmee zeg je, ik doe het anders, dat is mijn patroon. Denk maar aan de dop van de tandpasta, de was die niet in de man ligt, maar ernaast, de rommel in huis die niemand opruimt, behalve jij.

Dat zijn in feite ook allemaal vaste patronen, die je jezelf op een gegeven moment eigen hebt gemaakt. Je hebt allemaal bepaalde manieren waarop je iets fijn vindt om te doen, waarom jij vindt dat het goed is, of voor jou werkt. Niets mis mee, totdat we te maken krijgen met mensen die precies het tegenovergestelde zijn.

Dan wordt het ineens lastig en anders en moeten we er iets mee. Of niet, als die mogelijkheid aanwezig is. Maar dan nog, we blijven anderen tegenkomen en laat nou ieder mens anders zijn. Laat nou ieder mens zijn vaste patronen hebben, die die maar moeilijk kan loslaten.

Dus daar sta je dan, met een partner die je in het begin zo verschrikkelijk gaaf, geweldig en leuk vond. Er zat geen smetje op. En nu, nu je verder bent in de tijd en er al wordt gesproken over samenwonen, en de ander beter begint te leren kennen er toch echt wel irritatiepunten zijn.

Je hebt ze al vaak aangegeven, maar hij doet er niets mee. Dus begin je zo langzamerhand wel een beetje boos te worden. Hij kan toch rekening met je houden, denk je dan. Lijkt wel of het hem niet interesseert.

Dat doet het hem wel en hij hoort het ook en wil het wel veranderen, want hij geeft om je, maar het zijn vaste patronen die we maar heel moeilijk zo maar kunnen veranderen. Oefening baart kunst. Boos worden helpt niet, er is een andere weg. En dat is de weg van de humor en het voor doen, hoe gek dat ook klinkt.

Denk maar aan kinderen, die doen ook alles na en ze lopen harder als je ze lief en aardig toespreekt. Dan krijg je bij een ander alles gedaan. Zo werkt het ook bij ons volwassenen. Ons brein wordt er blij van op die manier. En wat doen we! Maar alles in een keer goed doen, nee dat gaat niet. Allemaal moeten we oefenen en dan gewoontes afleren en weer aanleren. Maar we verwachten eigenlijk wel direct dat de ander na jouw preek en ja zegt, het ook allemaal volgens het boekje gaat doen.

Het werkt niet zo, ook niet bij jou. Kijk maar naar je eigen patronen. Jij wilt graag de dop op de tube tandpasta, maar hij wil hem er niet op, althans maakt hem niet uit. Waarom zou hij dan eigenlijk die dop er op moeten doen? Wel eens bij stilgestaan.

Wel eens over nagedacht dat dan jouw gewoontes zoals jij het fijn vindt en gewend bent, je de ander aan het opleggen bent. En als die ander aan jou zou vragen om iets anders te doen, hoe zou je je dan voelen?

Zou je het doen, zou jet het direct vanaf het allereerste begin altijd goed doen, of zou je het ook eerst een paar keer vergeten, omdat het niet in je systeem zit. Zie je dat we vaak van een ander verlangen het te doen zoals onze eigen gewoontes zijn en we het fijn vinden als die ander onze gewoontes over zou nemen en wel direct.

Waarom willen we dat eigenlijk? Dan voelen we rust, dan hebben we overzicht. Alleen die ander ontneem je hiermee misschien wel zijn rust en zijn overzicht. Moraal, laat iedereen het op zijn eigen manier doen, je kiest toch voor die ander zoals die is.

Mogen we dan nergens iets over zeggen. Jazeker wel, maar bekijk eerst eens goed of degene waar je zo woest verliefd op bent, qua gedrag en gedragingen wel bij jouw gedragingen aansluit. Weet ook van jezelf hoe je in elkaar steekt. Als je graag alles wilt zoals jij het doet, bedenk dan dat je in een relatie het moeilijk kunt gaan krijgen. Ben je samen zover dat je van elkaar de minnen en de plussen kunt overzien en mee kunt leven, blijven er altijd dingen over die je kunt aangeven.

Als de ander niet liefdevol is, als de ander je negeert, als de ander je niet serieus neemt. Zie je allemaal zaken die op een heel ander vlak liggen. Chat er eens over met een spiritueel consulent van Mediumsenparagnosten, en waarom. Zo leer je jezelf beter kennen, leer je ruimdenkender te worden, en leer je de juiste partner te kiezen.

Medium Von
Mediumsenparagnosten
 

Datum: 30-09-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten