HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Oude pijn die wordt aangeraakt, helen

Allemaal hebben we iets, wat ons hard kan raken, voortkomend uit oude pijn. Zodra die pijn wordt aangeraakt, sluiten we acuut ons hart af. Dat mag niet meer worden geconfronteerd met die oude pijn, die je zo intens diep heeft geraakt. Een enkel zinnetje, kan er voor zorgen, dat jouw oude pijn wordt geactiveerd. Jouw primaire reactie daarop is, wegwezen.

Wegwezen, als iemand een opmerking maakt, waardoor je wordt geraakt. Als je partner onaardig tegen je is, kan jij al het gevoel hebben, ik moet weg, hij raakt me hiermee zo diep. Het is jouw reactie op iets, en dat iets, dat hoeft helemaal niet iets verkeerds te zijn, bij jouw roept het iets heel heftigs op. Zolang oude pijn ons nog parten speelt, blijven we primair reageren op alles wat wij ervaren als negatief. En we schieten het ergste door bij diegenen waar we het meeste van houden. Onze ouders, onze partner, onze kinderen. Hun opmerkingen kunnen ons het meeste pijn doen en reageren we direct met een primaire reactie.

Als je partner zegt, ik weet het niet hoor, ik heb ruimte nodig. Bij jou wordt direct iets aangeraakt, oude pijn, die bijna altijd voor iedereen hetzelfde is, de afwijzing, niet goed genoeg zijn. De angst slaat om je hart, als je partner dit zegt. Je wilt direct wegrennen, ver er bij vandaan. Om er maar niet meer mee geconfronteerd te worden. Je zegt tegen jezelf, zie je wel, ik kan het niet, ik word afgewezen, ik voldoe niet meer.

Bij elke opmerking die maar enigszins iets in zich heeft van een afkeuring of een afwijzing, duik je compleet weg. Dat is jouw overlevingsstrategie. Wegwezen als iemand jou beoordeelt of veroordeelt. Wat helemaal niet zo hoeft te zijn, jij krijgt het zo binnen. Je bent elke dag aan het overleven en proberen te voorkomen dat het je gaat overkomen.

Alleen we ontkomen er niet aan, dat anderen iets zeggen, wat ons kan raken. Jij bent jij, de ander weet niet precies waar jouw pijn zit, dat hoeft ook niet. Die ander kan deze pijn wel aanraken, jij duikt dan weg. Maar heb je er ook wel eens bij stilgestaan, dat die ander helemaal niet de intentie heeft met zijn woorden jou te raken? Het zijn maar woorden, meer is het niet.

Je kunt toch ook er iets over zeggen. Je kunt toch terugzeggen dat je geraakt wordt. Dan duik je niet weg, dan laat je je zien. Doe je dat niet, dan blijf je overleven. Dan raak je je partner hierdoor kwijt. Jullie zijn niet meer met elkaar verbonden, er zit angst onder de verbintenis. Daardoor gaan we elkaar niet meer begrijpen.

Vaak hoor je dan als medium, als het zover is, hij weet toch dat hij me pijn doet. Ik heb het hem allemaal verteld. Waarmee ze aangeeft, hij moet dit toch snappen. Nee, want al heb je het hem verteld, jouw pijn kan niemand anders voelen. Je kan het wel onder zijn aandacht brengen, als hij iets zegt wat jouw oude pijn aanraakt. Zo weet hij dat zijn woordkeuze misschien niet helemaal juist was. Zijn ondertoon bij de woorden voortaan anders moet zijn. Zo blijf je met elkaar in verbinding.

Als jij zelf niet aan de slag gaat de oude wond te helen, zal je op een gegeven moment alleen achter blijven. Je kunt je niet op een 'normale' manier meer verbinden. Je primaire reactie op alles is ineen krimpen van de pijn. Je partner heeft niet de intentie je pijn te doen, alleen jij vindt van wel. Je partner weet op een gegeven moment niet meer wat die wel en niet kan zeggen, dus stopt met praten.

Onderzoek je oude pijn, zodat je weet waardoor jij in elkaar krimpt. Durf dan aan de ander aan te geven, wat jij voelt op dat moment. Zo heel je je oude pijn. Zo ga je van overleven, naar leven. Zo blijf je in verbinding, met jezelf en diegene die je lief hebt. Zo kunnen ze jou blijven liefhebben. Niet als je niets zegt en altijd er maar voor wegrent. Dan blijft niemand bij je, je rent immers zelf weg van diegenen die je willen liefhebben. Weet dat paragnosten, maar ook mediums kanjers zijn bij het helpen helen van jouw oude pijn.

Medium Yvonne
 

Datum: 12-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten