HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Over de chakra’s, deel 1

Elk chakra straalt een specifieke trilling uit, je kan dit het beste vergelijken met de noten van een toonladder. De onderste chakra zendt een lage toon uit, en het hoogste chakra zend een hoge toon uit. Simpel gezegd ieder chakra geeft geluid af en zendt deze uit het lichaam.

De twaalf belangrijkste chakra’s hebben hun plaats in de ziel, waarvan er 7 zijn die het spirituele fundament vormen en zij zijn verbonden met de psyché in het lichaam.
De andere 5 chakra’s die zich boven de 7e chakra bevinden hebben te maken met moleculaire patronen die te maken hebben met het heelal en de Aarde.
Deze 5 chakra’s dienen ertoe om ons te verbinden met ons hogere zelf zodat we ons kunnen verbinden met de staat van een hoger bewustzijn.
De ziel werkt samen met ons lichaam via het zenuwstelsel en de hersenen, door de energiestromen te beheren die ons van leven voorzien.

De chakra’s ontvangen de levensenergie en sturen deze naar ons volledig menselijke energieveld, en ook naar delen van ons lichaam die zich het dichtst bij ieder chakra bevinden. Ons mentale en emotionele gedrag wordt beïnvloed door de verdeling van de levensenergie. Zo kunnen we uit evenwicht raken als de chakra’s uit balans zijn en is het verstandig om je te laten begeleiden door een chakra healer om deze weer in balans te brengen
Er zijn nog meer chakra’s maar voor nu benoem ik alleen de 7chakra’s.

1e Chakra staat voor verbinding met onze geslachtsklieren, onze wil tot leven en onze fysieke en seksuele vitaliteit. Het stimuleert de creativiteit van de ziel en aardt de ziel in het lichaam. Dit zijn de belangrijkste functies. De kleur is rood en het chakra onderhoudt de levensenergie van geboorte tot de dood die door ons heen stroomt. Het levert energie aan de wervelkolom, de bijnieren, nieren.
Als we ons willen ontwikkelen is het van belang dat we het 1e chakra goed moeten leren gronden en onszelf afstemming op onze totale menselijke ervaring.

2e Chakra staat voor sensualiteit en ons immuunsysteem. De kleur is oranje.
Als we het chakra in twee splitsen dan kun je zien dat er in de eerste helft een verbinding is met de alvleesklier en er is een verbinding met de lagere rijken van de planten dieren en mineralen. Het registreert ook de lessen die we wel of niet hebben geleerd vanuit eerdere levens mbt tot onze persoonlijke ervaringen.
De 2e helft van dit chakra houdt verband met de milt. Het laat onze ervaringen uit eerdere levens zien die te maken hebben met relaties die we met anderen hebben gehad.
Dit zijn de destructieve en of constructieve verbindingen die we hebben gehad.
Zowel de positieve energie als de negatieve energie draait rond in de chakra’s en kunnen door de energie draaikolk worden gekeerd. Spirituele groei kan dan de beloning zijn in dit leven.

3e Chakra zit in het gebied van de zonnevlecht, dit chakra staat bekend als de ingang naar de ziel. Ook wel het creatieve chakra genoemd kan het alles transformeren met zijn machtige spirituele energie. Dit chakra kan alle wanklanken die zich in de onderste twee chakra’s bevinden transformeren zodra men zou beginnen aan de afstemming op het spirituele pad. De kleur is geel en dit chakra wordt in verband gebracht met de intuïtie en is verbonden met het klierstelsel.

Ieder chakra is verbonden met spirituele principes en als we deze begrijpen dan helpt dit bij onze groei.
Het is goed om te beseffen dat we door middel van kennis destructieve krachten uit kunnen schakelen die onze energie kunnen verminderen of wegnemen.

De andere 4 chakra’s worden besproken in deel 2 over de chakra’s.

Hartegroet,
Lis  

Datum: 11-06-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten