HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Over de chakra’s deel 2

Dit 2e deel over de chakra’s gaat over het 4e tot het 7e chakra. De zeven hoofdchakra’s bewegen zich in een verticale krachtstroom door het midden van het lichaam.

De energie beweegt heen en weer door het lichaam en alle kleuren zijn daar doorheen gevlochten het begint bij de onderkant van de ruggengraat en eindigt boven het hoofd.
De onderste 2 chakra’s gaan over de fysieke energie de middelste over de ontwikkeling van de persoonlijkheid en de bovenste gaan over de spirituele eigenschappen en het leren van onvoorwaardelijke liefde.

In dit blog wil ik het hebben over het 4e tot en met het 7e chakra.

Het 4e chakra ook wel het hartchakra genoemd is het centrum van iemands hogere emoties en staat voor het vermogen om imprints die in de ziel zijn opgeslagen tot een geheel te maken. Dat wil zeggen dat het hartchakra de ongunstige situaties vanuit het verleden in harmonie kan brengen. Het heeft als functie om de spirituele blauwdruk te manifesteren die onze missie in het leven bepaalt.
Het staat voor het balanceren van de bovenste en onderste chakra’s.
Liefde geven ontvangen zowel van zichzelf als voor anderen en emoties, vriendelijkheid, vreugde, mededogen, genegenheid.
Dus alles wat te maken heeft met een goed stromend hartchakra. Het hart, de bloedsomloop, de thymus, en de boven rug worden gevoed door het hartchakra.
Samen met de onderste chakra’s kan het onze gezondheid positief keren als het in balans is.
De kleur groen en roze hoort bij het hartchakra.

Het 5e chakra ook wel het keelchakra genoemd noemt men ook wel de doorgang naar de ziel.
Het heeft alles te maken met communicatie, de bronchiën , de longen en het spijsverteringskanaal.
De functie ervan is uiteraard communicatie maar ook het begrip en het naleven van de universele wetten, het geven en ontvangen in de fysieke wereld en het allerbelangrijkste het spreken van de waarheid.

Het 5e chakra helpt om als een persoon klaar is om evenwicht en harmonie te vinden in zijn of haar leven, dat het de blauwdruk van de ziel kan downloaden en zodoende Gods wil kan leven in plaats van de wil van het ego.
Als negatieve karmische patronen niet zijn opgelost zal het 2e chakra de opwaartse energie stroom blokkeren waardoor de hogere blauwdruk niet naar beneden kan stromen.
Het chakra wordt ook wel de regulator genoemd omdat het iemands verandering en vermogen tot groei bepaalt.
De kleur blauw staat voor het keelchakra.

Het 6e chakra ook wel het 3e oog genoemd zit net een stukje boven de ogen en op dezelfde hoogte aan de achterkant van het hoofd.
Dit chakra noemt men ook wel het venster van de ziel. De hersenstam, de hypofyse, het linkeroog, de oren neus en het zenuwstelsel worden voorzien van energie door het derde oog.
De voorkant heeft te maken met begrip en de achterkant met het vermogen om ideeën op systematische wijze uit te voeren om ze dan uiteindelijk te verwerken.
Als het derde oog is ontwikkeld dan geeft ze ons psychische krachten en een profetische visie.
De kleur lavendel of indigo staat voor het 6e chakra.

Het 7e en laatste chakra wat ik wil bespreken is het kruinchakra.

Het 7e chakra zit bovenop het hoofd als je je beiden handen vanaf de punt van het oor om je hoofd legt dan kun je daar je kruinchakra vinden.
Het kruinchakra is de poort naar hoger spiritueel bewustzijn en is de weg naar hogere dimensies.
Als iemands kruinchakra volledig is ontwikkeld ervaart de persoon een hogere staat van eenheid met het universum.

De persoon die een volledig ontwikkeld kruinchakra heeft is meester over zijn mentale en emotionele lichaam.
Er zijn momenteel nog niet zoveel hoog ontwikkelde spirituele zielen op aarde die volledig beschikken over innerlijke vrede en geluk.
De hersenschors en het rechteroog ontvangen energie van het kruinchakra en de kleur die bij dit chakra hoort is wit en violet.

Genezers en of chakra-healers werken met de chakra’s om een evenwicht te bereiken tussen onze emoties, onze wil en ons denken.
Een blokkade in de banen van de chakra’s leidt tot ziekte.

Er zijn nog vele kleine chakra’s te vinden op handen, voeten , het hoofd en op de romp zelf.

Mocht je herkenning vinden in dit blog en voel je dat er onbalans is in je lichaam neem dan eens contact op met een energetisch therapeut.
Blijf niet lopen met fysieke en of mentale problemen deze halen de kwaliteit van leven naar beneden.

Hartegroet,
Lis 

Datum: 12-06-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten