HomeBelangrijk!!Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Tarot en voorspellingen.

Tarot en voorspellingen. De Tarot zoals we die kennen wordt vaak als onheilspellend ervaren. We moeten niet vergeten dat de Tarot ontstaan is in de 15de eeuw. Die periode werd gekenmerkt door conflicten, angst, verraad.

Tarot en voorspellingen. De Tarot zoals we die kennen wordt vaak als onheilspellend ervaren. We moeten niet vergeten dat de Tarot ontstaan is in de 15de eeuw. Die periode werd gekenmerkt door conflicten, angst, verraad. In de Tarot kunnen we door specifieke kaarten de energie herkennen die sommigen angst inboezemt.
Bepaalde kaarten als de Duivel, de Doodskaart zijn voor sommigen beangstigend en worden letterlijk vertaald.
Het de bedoeling in het werken met de Tarotkaarten om alle aspecten van het leven te benaderen waarin krachtige ervaringen geïntegreerd kunnen worden in het dagelijkse leven.
De toekomst voorspellen wordt belicht vanuit waarschijnlijke of mogelijke tendenzen. De toekomst wordt vanuit een bepaald gezichtspunt en tijd waargenomen.
Tarotkaarten weerspiegelen op een dieper niveau de meer persoonlijke complexiteiten in onszelf. We leren dat we zelf creator zijn van ons leven. We zijn niet gedetermineerd, want dit is een valse waarheid.
De toekomst is voortdurend onderhevig aan verandering. Wanneer je je hiervan bewust bent en aanneemt dat de toekomst een weg is die je aflegt in het hier en nu, dan creëer je zelf een veld van bewustzijn dat toekomstvoorspellingen overstijgt.
Je kan ervaren dat jij de sleutel van je leven in handen hebt. En dit is waar we nu die bewustzijnsgroei kunnen doormaken. In plaats van angst, weerstand, ontkenning te blijven voeden, kan je ook eens kijken naar de sleutel die je in bij je draagt en hoe jij die sleutel gebruikt of niet gebruikt.
Je bent een cocreator en je hoeft geen toestemming te vragen om je leven te creëren voor je hoogste welzijn.
Tarotkaarten kunnen zeker krachtige wegwijzers worden in je leven, je kan je zwakten en sterkten erin weerspiegeld zien, je kan sterke inzichten krijgen in jezelf en obstakels overwinnen. Maar de toekomst ligt echt wel in jouw handen.
De werkelijkheid echter is dat niemand het als prettig ervaart voor uitdagingen en confronterende situaties te staan.
Het leven is bewust ervaren en bewust voelen en Tarotkaarten ontnemen niet iemands ervaringen. En daar wringt wel eens het schoentje.
Een reading moet soelaas brengen, troost, verzachting, oplossingen. Op een manier doet een reading het wel, want er zijn nooit negatieve readingen. Dat heeft altijd met perceptie, gevoelens en emoties te maken.
Een reading is per definitie neutraal. En al de rest wat toegevoegd wordt zijn verhalen, interpretaties en herinterpretaties. Verhalen leiden af van de essentie en zijn ook vaak misleidend.
Een voorbeeld: lijden voorspellen zonder te kijken wat de onderstroom en de dynamiek weerspiegelt, is heel schadelijk.
Helemaal de diepte ingaan in het werken met de Tarot ervaar ik als bijzonder interessant. De mens ontmoeten die met een vraag komt, en onderzoeken wat er werkelijk speelt.
Dat gaat dan ook met laagjes en stapsgewijs en niet met een kant-en-klaar oplossing.
We moeten ons evenmin vastklampen aan hetgeen letterlijk te lezen is in boeken, maar durven vertrouwen in onze innerlijke intuïtie die voortvloeit uit de hogere, spirituele wijsheid.

Inspirerende hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com
 

Datum: 24-11-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten