Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Tijd is ergens pure fictie

Tijd is ergens pure fictie

Ik kijk naar de klok in de woonkamer en ik kijk verbaasd naar de wijzers en denk bij mezelf dat de tijd vandaag heel hard vooruitschiet. Ik heb nog zo van die dagen dat ik denk dat er met de tijd wordt geprutst en de wijzers van de klok buigzaam gehoorzamen.

Ik kijk naar de klok in de woonkamer en ik kijk verbaasd naar de wijzers en denk bij mezelf dat de tijd vandaag heel hard vooruitschiet. Ik heb nog zo van die dagen dat ik denk dat er met de tijd wordt geprutst en de wijzers van de klok buigzaam gehoorzamen.
Tijd is ergens pure fictie en is net als zoveel dingen in ons leven een afspraak. De tijd zegt dat het gisteren was, dat morgen nog komt. Gisteren en morgen zijn constructies van de mind die slechts in het nu bestaan.
Wat je ook zou proberen, je kan niet buiten het huidige moment, buiten het hier en nu leven. Niet op aards niveau.
Je kan plannen hebben voor morgen, je kan terugblikken op gisteren, je kan hopen op of verlangen naar iets, alleen ligt dit alles op het denkniveau waar de verbeelding ontspringt.
Eigenlijk is het enige moment waar we werkelijk leven het nu. Een van de grootste drama’s van onze samenleving is dat velen het slachtoffer zijn van dit denken dat maar als een dolle blijft rondrennen. Eckhart Tolle schrijft in een van zijn boeken dat het verstand het nu voortdurend ontkent en wil ontsnappen. Hoe meer we het nu erkennen en accepteren dat er geen ander moment is, des te meer kunnen we ons bevrijden van pijn en lijden. Volgens hem zijn tijd en verstand met elkaar verbonden.
Een pasgeboren baby trekt zich geen moer aan van tijd. Heel snel na de geboorte worden we snel geconditioneerd om naar een vooruitgeplande rigide tijd te leven. Om de vier uur de papfles, ertussenin een fruitpapje, om de zoveel tijd een verse pamper, en op tijd naar bed. Puur intuïtief heb ik altijd geweigerd mijn kinderen aan die bijna verplichte tijdsrichtlijnen vast te ketenen en dat gaf best heel wat commentaar. Gelukkig gaf ik borstvoeding en hadden we de vrijheid volledig aanwezig te zijn in het moment en niet volgens de boekjes met regeltjes allerhande.
Het was voor hen een tijdje de hemel tot het tijdschema zich opdrong, net zoals bij velen.
Volgens Tolle is de sleutel tot het beëindigen van de illusie van de tijd gebaseerd op het stopzetten van de identificatie met het denken. Het grootste probleem is het aan de tijd verbonden verstand zelf.
Verstand en tijd bestaan beide uit illusie. Wat we denken wordt vaak bepaald door gedachten die niet van onszelf zijn, zo ook is dit met tijd.
We worden toch maar verder geduwd om naar en binnen de tijd te leven, alsof er geen ontsnappen is aan de druk van buitenaf.
Draag jij een horloge? Ja, want je moet de tijd in de gaten houden, anders zou je wel eens teveel tijd kunnen verspillen aan een fijn gesprek, terwijl je nog dingen moet doen die je kostbare tijd vragen. Hoe dubbel voelt dit, niet?
De tijd die we willen investeren in fijne ontmoetingen moeten we soms ver vooruit plannen. En wie belooft jou dat die ontmoeting er komt? Want ook dat leert de ervaring dat ontmoetingen herhaaldelijk worden uitgesteld. Tot de tijd ons leven heeft ingehaald.
Bemerk eens even in welke context het woord tijd wordt gebruikt. Je zal versteld staan. We staan er eigenlijk nog maar zelden bij stil. We floepen de woorden uit onze monden zonder echt te voelen.
Hoe gaat het met je? Je wil op die vraag antwoorden, maar de ander is alweer ergens anders in gedachten verzonken. Geen tijd om te luisteren, te druk met het werk en eigen zorgen. Wat zijn we behoorlijk beleefd, toch? We vragen uit beleefdheid hoe het met de ander gaat. Een volgende keer hou je zelf het antwoord kort met één of ander zinloos antwoord. Goed, het gaat, dank je wel. En jij? Ook goed, prima. Alles onder controle.
Komt dit nu te pessimistisch over? Dat kan en dat is prima.
Waarom wordt ons dan zo vaak de vraag gesteld waarom diegene geen tijd investeert in een verbinding, in communicatie, in contact en hoe problematisch dit is op dit moment? Hoe vervreemdend en vervlakkend?
Misschien een idee om het woord tijd anders te benaderen uit een in het Nederlands vertaald boek ‘ Waar haal je de tijd vandaan ‘. Ik verzoek je, vervang het woord tijd door het woord liefde. In plaats van ik besteed al mijn tijd aan jou zeg je beter ik bied je al mijn Liefde. Ik heb daar veel tijd en veel Liefde aan besteed. Met de tijd is dat winstgevend, met de Liefde is dat winstgevend. Van tijd tot tijd, van Liefde tot Liefde. Tegelijkertijd, met dezelfde Liefde. ‘
De tijd van de Liefde leidt nooit hetzelfde leven als de automatisch ingestelde tijd. Hier maak ik dat jij tijd verliest en dat jij mijn tijd verdoet. In dit geval verliezen we.
Als er geen tijd meer is, is er geen Liefde meer. Als er nog tijd is ,is er nog altijd Liefde mogelijk.
Een prachtig Sanskriet gebed brengt ons dichter bij de essentie van een bewuster leven in het nu en deel ik graag verder :
‘ Kijk goed naar deze dag, want hij is het leven,
Het leven van het leven.
Zijn korte verloop bevat alle realiteiten en waarheden van het bestaan:
De vreugde van de groei,
De schoonheid van de bedrijvigheid,
De luister van het kunnen.
Want gisteren is slechts een herinnering,
Morgen slechts een voorstelling,
Maar de dag die we vandaag leven
Verandert elk gisteren in een herinnering van geluk
En elk morgen
in een droombeeld van hoop.
Kijk daarom goed naar deze dag:
Dat is het heil van de dageraad.’

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com
 

Medium Layla-Ki
Beschikbaar
Medium Layla-Ki
Box: 18
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl

Medium Jeanette
In gesprek
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties, narcisme, en complexe situaties. Voor een helder, eerlijk en liefdevol gesprek. Bekend van TV

Marya
Afwezig
Marya
Box: 02
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Ziva
Afwezig
Ziva
Box: 04
Ik ben hier om mijn licht op jouw donkere situatie te schijnen. Stel je vraag zo duidelijk mogelijk, zodat ik goed kan invoelen op je energie en je  daardoor goede en oprechte antwoorden kan geven.

Medium Margje
Afwezig
Medium Margje
Box: 05
Sterk helderziend medium.  Nuchter , eerlijk en direct. Contact met overleden dierbaren. Alle levensvragen  zijn welkom.

Medium Kitty
Afwezig
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Afwezig
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Paragnost Bernadette
Afwezig
Paragnost Bernadette
Box: 08
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Medium Désiree
Afwezig
Medium Désiree
Box: 09
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Medium Arlette
Afwezig
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Betty
Afwezig
Betty
Box: 11
 Samen helder krijgen wat er speelt en waar het heen gaat. Boodschappen, healing, energetische coaching, Nieuwe Tijd, toekomst.

Oryn
Afwezig
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Afwezig
Medium Olivia
Box: 13
   van kinds af heldervoelend & , helderwetend, narcisme(coach)  meer dan 25 jaar ervaring . tarot .div kaartleggingen , voor alle levensvragen , reik ik je tools aan en altijd eerlijk antwoord/advies !

Medium Maria
Afwezig
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Afwezig
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Afwezig
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in Zielsiefde ~ Zielsherkenningen ~ Reiki en Kundalini ~ Narcisme ~ Dieren ~  het Watermantijdperk ~  Eigenlijk mag je elke vraag stellen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. liefs margret  

Valantino
Afwezig
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Anita
Afwezig
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Shanti
Afwezig
Paragnost Shanti
Box: 21
Tweelingzielen, relaties, narcisme, rouw, burn-out, traumaverwerking, zakelijk, HSP 

Paragnost Thea
Afwezig
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Marie
Afwezig
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Elise
Afwezig
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Cleopatra
Afwezig
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Waarzegster Marion
Afwezig
Waarzegster Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Katja Charlotte
Afwezig
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Afwezig
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Linda
Afwezig
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Christel
Afwezig
Christel
Box: 34
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Spiritueel coach Sky
Afwezig
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Layla (2)
Afwezig
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Lies
Afwezig
Lies
Box: 39
Ik ben heldervoelend, wetend en gespecialiseerd in transformaties, relaties en bron her-inneringen.

Martina
Afwezig
Martina
Box: 40
Engelenmedium, paragnost, lichtgever, coach, kaartlegging, pendel en contact met overledenen.

Anne Marie
Afwezig
Anne Marie
Box: 41
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Medium Amy
Afwezig
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Afwezig
Medium Rosali
Box: 43
Ik ben een doorgeefluik. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Medium Corina
Afwezig
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Medium Diana
Afwezig
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Paragnost Lis
Afwezig
Paragnost Lis
Box: 52
''Mijn naam is Lis, ik ben een helder ziend, helder wetend, Paragnost/ Reiki Seichem Master., kaartlegster 

Medium Clarisa
Afwezig
Medium Clarisa
Box: 53
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Medium Martina
Afwezig
Medium Martina
Box: 55
Helderwetend-voelend-invoelen op voornaam en specifieke vraag/zielenopdracht betreffend werk/coach/bewustzijnswerk, energetisch reinigen van huizen (op afstand)

Paragnost Marco
Afwezig
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Paragnost Martie
Afwezig
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en coaching