HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Uitspreken wat je denkt, de meeste durven en doen het niet

Jouw gedachten geven vaak iets heel anders aan, dan wat je in woorden aangeeft. Als iemand iets aan je vraagt, denk je, moet dat nou, heb ik helemaal geen zin in. De woorden die je uitspreekt zijn, prima, gaan we doen. Als jij het zo wilt. Een leugen, die je laat horen om goede vrede te bewaren. Geen ruzie te krijgen.

Wat zou er gebeuren denk je, als jij de woorden die je denkt, eens gewoon uit zou gaan spreken. Zou je dat doen? Zou je dat durven? Komt het überhaupt wel bij je op. Vaak is het zo een gewoonte geworden, om in feite niet eerlijk te zijn.

Want als je gedachten iets anders aangeven dan dat je in woorden uitspreekt, ben je dan eerlijk? Nee. Verdient die ander eerlijkheid van jou? Ja. Wil jij dat een ander eerlijk is naar jou? Ja. Denk je dat als je niet uitspreekt wat jouw eigen gedachten zijn, en dus niet eerlijk bent, dat een ander dan eerlijk is en kan zijn tegen jou? Nee.

Begrijp je dan nu ook dat je niet weet wie jij wel en niet kunt vertrouwen? Omdat je zelf niet eerlijk bent door de woorden uit te spreken waar je niet achter staat, jij je eigen zelfvertrouwen mee ondermijnt!

Zo werkt het met alles in het leven, wat je geeft, krijg je terug. En wat denken wij bij dit spreekwoord, “Wat je geeft, krijg je terug,” iets heel anders. De invulling die we er aan hebben gegeven is, ik moet geven, veel geven, want als ik veel geef, krijg ik ook veel terug. Wat een tegenvaller zeg, wat een desillusie, want het werkt niet, ben je inmiddels achter gekomen.

Je bent er door teleurgesteld geraakt in de mensheid, je hebt geen idee meer wie je nog wel en niet kunt vertrouwen, of iets aan hebt. En je bent diep van binnen boos en teleurgesteld. Je voelt je alleen ook, want je hebt maar gegeven, en nooit iets teruggekregen.

Wat je hebt gegeven, was niet zuiver, niet oprecht gemeend, niet eerlijk, je sprak immers niet je gedachten uit. Je durfde geen nee te zeggen, je wilde geven, omdat je zo graag ook iets terug wilt krijgen, dat mensen je gaan zien staan. Dat je meetelt.

En daar sta je nu, moederziel alleen, teleurgesteld in de mensheid, die je zoveel hebt gegeven. Dan wordt het tijd om de waarheid te gaan geven, te gaan uitspreken wat je denkt. Wedden dat anderen je dan ineens wel zien staan. Wedden dat jij meer zelfvertrouwen gaat krijgen. Je neemt namelijk anderen niet meer in de maling en om die reden nemen ze jou serieus.

Zo simpel is het, maar zo simpel is het niet, want we leren het niet. Dus moeten we eerst iets gaan afleren, en dat is moeilijk en dan iets nieuws aanleren. Te leren luisteren naar jezelf, zodat je weet waar jij behoefte aan hebt en dat gaan durven uitspreken.

Daar kunnen top mediums en top paragnosten, die je kunt vinden op de website Mediums en Paragnosten, je heel goed bij helpen. Waarheid te gaan durven uitspreken. Vanuit je hart gaan praten. Want daar ligt de sleutel voor gelukkig zijn, gerespecteerd worden en zelfvertrouwen.

Gek eigenlijk dat we hier zoveel moeite mee hebben, dat we niet durven uitspreken wat we denken, omdat we denken dat het niet mag. Dat we dan een ander te kort doen. Degene die je te kort doet, is jezelf. Zo gek is het niet dat we het doen, we komen uit een tijd van onderdrukking en toen mocht je niet uitspreken wat je dacht. Je mocht ja zeggen, terwijl je nee dacht.

Tijd voor verandering dus! Gaan uitspreken wat je denkt en voelt, je zult zien, wat geeft je dat een gevoel van trots, van vrijheid en een berg zelfvertrouwen.

Medium Von
 

Datum: 10-07-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten