HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Waar je in gelooft, zo ziet het er voor jou uit

Kun je voorstellen dat waarin jij gelooft, dat je de wereld ook op die manier ziet. Als jij gelooft dat alle mensen goed zijn, dan zie je de goedheid in ieder mens. Als je gelooft dat ieder mens slecht is, dan zie je in ieder mens wel iets wat niet goed is.

Zo zie je dat datgene waarin jij gelooft, zich als vanzelf aan jou manifesteert en dat komt, omdat jij zelf er zo naar kijkt.

Als je vindt dat het regent, al schijnt de zon volop, dan geloof jij dat het regent. Als jij je partner ziet als een liefdevol mens, dan zul je anders omgaan met je partner, dan dat je hem als een vijand ziet.

De mens bedenkt dus zelf hoe de realiteit is en kan daarmee voorbijgaan aan wat de realiteit is. Het is het onszelf ergens van overtuigen en dan er in geloven dat het zo is. Dit kunnen we op twee manieren doen.

De ene manier is de negatieve manier. Aan alles mankeert wel iets. Of in de positieve manier, alles is goed. Beide manieren hebben een lading en die lading kan goed of slecht uitpakken, ook wanneer je alles van de positieve kant bekijkt. Ook dan kun je voorbijgaan aan de realiteit. Dan wil je dat alles altijd leuk en fijn is.

Zo kan ergens in geloven, ons beperken. Het beperkt ons in wat er is, we zien het zoals het is, zoals we denken dat het is. Als we dit doortrekken naar het relationele, dan kan het zijn dat jij voor jezelf er in gelooft dat een relatie jou gelukkig kan maken. Je kunt er ook in geloven dat een relatie alleen maar ellende geeft.

Jij bent er in gaan geloven, dat datgene wat jij gelooft het in werkelijkheid ook zo is. Datgene wat je gelooft, heb je je zelf in de loop van de tijd jezelf van overtuigt. Die overtuigingen ontstaan door jouw eigen manier van geloven en kijken. Jij ziet het immers zo en dan is het ook zo.

Al staat de allerliefste partner voor je neus, als jij gelooft dat alle mannen slecht zijn, dan zie je niet hoe diegene is die voor je neus staat. Dan zie je niet dat deze persoon heel anders is, dan wat jij zelf gelooft.

Zo kunnen we ons door waar we in geloven, beperken, omdat we ergens vanuit gaan en dan is dat het en het is niet anders. Maar datgene wat jij ziet en in gelooft, is jouw waarheid en is misschien wel helemaal niet een waarheid.

Hoe dan in het leven staan? Tenminste als je datgene wilt zien, wat er werkelijk is. Voor jezelf heel strikt de feiten gaan benoemen. Een voorbeeld. Ik kijk naar buiten, ik zie dat de zon schijnt, ik zie dat de struiken bladeren hebben gekregen. Ik zie de rozen in knop. Ik zie een auto voorbij rijden. Dat is wat er is.

Als je gelooft in je eigen overtuigingen, dan zie je de dingen anders dan ze in werkelijkheid zijn. Dan kun je naar buiten kijken en zie je iets geheel anders dan wat er daadwerkelijk is. Als een mens te veel overtuigingen heeft, wordt het leven zwaar en zal het nooit aan de verwachtingen voldoen.

De manier om de wereld op de juiste manier te kunnen zien, is je overtuigingen los te laten en te gaan benoemen wat je ziet en constateert. Als dat voor jou niet oké voelt, ga dan met de ander een gesprek aan en geef aan wat jij voelt en ziet. Dat is een veel betere weg dan geloven wat je ziet en de schuld bij de ander neerleggen.

Medium Yvonne
 

Datum: 24-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten