HomeBelangrijk!!Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Wanneer stuur je bij?

Bijsturen in situaties, de een doet het voordat de situatie zich zal voordoen. De ander stuurt helemaal niet bij en ziet achteraf de consequenties wel en er zijn er die bijsturen als het nodig is.

Moet je voorstellen dat je onderweg bent met je auto en je handen aan het stuur hebt. Wanneer stuur je dan bij? Juist, zodra het nodig is, de weg een wending maakt of een scherpe bocht er is, dan stuur je bij. Anders blijf je je stuur recht houden, want als je dan zou bijsturen op een rechte weg, ontstaan er ongelukken.

In het leven gaat het eigenlijk precies hetzelfde. Pas bijsturen als het nodig is. Maar wat doen de meeste mensen, die zitten de hele dag aan het stuur en willen al bijsturen voordat het nodig is om bij te sturen. Dit is heel vermoeiend, want als je bijstuurt, terwijl het niet nodig is, kan het zomaar zijn dat je op een verkeerd moment hebt bijgestuurd, met nare gevolgen.

Hoe komt het dat mensen al eerder bij gaan sturen dan nodig en daardoor juist in de problemen komen? Dat komt, omdat deze mensen bang zijn dat iets verkeerd kan gaan en dat voor willen zijn. Ze hebben niet in de gaten wat ze aan het doen zijn. Ze zijn de hele dag bezig met bijsturen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Maar ze zijn bang om de bocht om te moeten gaan, willen dat voor zijn en om die reden, zitten ze onzeker achter het stuur, telkens al vooruit te kijken of er een bocht gaat komen.

Als je dit nu voor je ziet, zie je dan ook dat al dat bijsturen, voordat het nodig is, je juist niet helpt. Dat het vermoeiend is en je juist er door in de problemen komt? Dat het veel beter is, pas bij te gaan sturen als het nodig is. Dat dat een stuk minder vermoeiend is en je veel meer rust gaat krijgen, door pas iets te doen, als het nodig is.

Er zijn wel eens mensen die vragen op de chat van mediumsenparagnosten, wat ze moeten doen als ze iemand tegenkomen, die ze liever niet tegen willen komen. Dit zijn mensen die de hele dag aan het bijsturen zijn en geen idee hebben hoe ze moeten handelen als het er echt op aankomt. En dat mag hé, ik zeg niet dat het niet goed is. Alleen hoop ik, dat je inziet dat het niet de juiste weg is die je aan het rijden bent.

Een leven, is net als een weg, die kent rechte stukken en bochten. Soms gevaarlijke bochten, soms een slome bocht. Bij een scherpe bocht moet je alerter zijn, dan bij een slome bocht, maar op de rechte stukken zit je relaxed achter het stuur. Des te relaxter jij achter het stuur zit, des te makkelijk neem jij de scherpe bochten op het moment dat ze zich aandienen.

De moraal van dit verhaal, stuur pas bij als het nodig is. En ga niet van te voren al bedenken wat je moet doen als je iemand tegenkomt die je liever ontwijkt. Want het hangt van zoveel factoren af hoe jij er op dat moment instaat. Juist door het van te voren al te bedenken, kun je die cruciale bocht wel eens helemaal verkeerd inschatten en neem je deze bocht verkeerd, met een onplezierig gevolg. Dat je in de kreukels ligt en jij daar zelf de aanstichter van bent.

Leef het leven als een rechte weg, waar je relaxed op rondrijdt en je wel ziet of er een bocht komt ja of nee. En je bijstuurt als het nodig is, dan stuur je vanzelf veel beter bij dan van te voren al in willen schatten of er een moeilijke bocht op je wacht. Je bent immers veel meer geconcentreerd. Je bent aanwezig in het nu en kunt situaties om die reden veel beter inschatten.

Online mediums en paragnosten helpen je graag om te gaan leren bij te sturen wanneer het nodig is en verder stressvrij te leven. Consulteer ze gerust op mediums en paragnosten.

Medium Von
 

Datum: 10-03-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten