HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Wat is een goede basis voor een relatie?

De basis voor een relatie is twee mensen die niet bang zijn elkaar kwijt te raken. Ze waken er voor zichzelf kwijt te raken. Wil je een relatie gezond houden, dan werk je als eerste aan de relatie met jezelf.

Gezond wil zeggen, ik ben niet bang de ander kwijt te raken, ik zou bang moeten zijn mijzelf te verliezen in de relatie. Je sluit je hart af. Dan ben ik op een verkeerde manier van de ander aan het houden. Dat voelt de ander en gaat zijn hart voor mij afsluiten. Dan verdwijnt de volledige overgave, die we nu juist allebei nodig hebben om ons te kunnen verbinden.

Het lijkt allemaal knap ingewikkeld als je dit zo leest. Het komt er op neer dat als je een fijne relatie met jezelf hebt, je weet wat je belangrijk vindt in het leven, dat kun je de ander aangeven. De ander kan op zijn of haar beurt ook aangeven wat die belangrijk vindt in het leven. Zo weten beiden van elkaar heel goed wat ze aan elkaar hebben. Daar starten ze mee.

Ze weten wat ze zelf nodig hebben, hebben dat met elkaar gedeeld, hun behoeftes, hun ruimtes die ze nodig hebben. Hoe ze op bepaalde zaken kunnen reageren, of juist af reageren. Dat ze na een dag hard werken, eerst alleen moeten zijn, om bij te tanken. Of juist niet. Hele belangrijke zaken om vooraf dat je samen wilt gaan bouwen aan een relatie van elkaar te weten.

Je wilt toch ook weten hoeveel een auto kost, hoeveel vermogen die auto heeft, wat die allemaal kan, de kosten zijn, hoeveel het verbruik is. Op basis daarvan beslis je. Zo werkt het tegenwoordig ook voor een relatie.

In de praktijk slaan we dit over, we zijn vaak direct bang dat die ander ons onvoldoende leuk vindt en af zal haken. We zijn bang dat het niet voor de eeuwigheid zal zijn. Laat staan dat we dan onze eisen op tafel gaan leggen. Daar denken we niet aan, want stel je voor dat die ander niet er mee akkoord gaat.

Stop maar met deze relatie, die gaat fout lopen. Je bent je nu al in bochten aan het wringend en de ander het naar de zin te maken. Je bent nu al jezelf aan het verstoppen. Je bent bang de ander kwijt te raken, terwijl het juist de bedoeling is dat die angst niet tussen jullie in komt te staan.

De angst, is als een sluipmoordenaar. Die zorgt er voor dat je niet alles durft te zeggen of te delen. Die zorgt er voor dat je als je de ander leert kennen, niet goed kijkt of het wel de juiste en de ware persoon voor je is. De angst zorgt er voor dat je emoties niet gaat tonen en uitspreken.

Allemaal redenen die door de angst worden veroorzaakt en je steeds meer en meer gaat afhalen van de liefde. De angst zal er ook voor gaan zorgen, dat dingen onder de tafel geschoven gaan worden. De angst zal er ook voor zorgen dat we manipulatie gaan toepassen. Dat we oneerlijk tegen elkaar zullen zijn. We uiten immers niet alles wat ons dwars zit, allemaal door de angst. Ja, je wilt de ander niet kwetsen.

Dat doe je wel, je houd je mond, je kropt het op, je gaat het toch wel een keer vertellen. Je moet. En dan weet je dat je alles de ander voor de voeten gooit, dan ligt het allemaal aan die ander, omdat jij altijd hebt gedaan dat je alles goed vond. Bang om voor jezelf op te komen, en aan te geven wat jij nodig had.

Maar wat jij nodig hebt, weet je niet, dan is het tijd om eerst een aantal gesprekken te gaan voeren met een paragnost of een medium. Die jou gaan helpen je angsten in te gaan zien, wat dat voor effect heeft op een liefdesrelatie. Daarna is het tijd om te gaan bouwen aan die relatie. Echt niet eerder, kijk maar naar de cijfers. Die liegen niet en is helaas de harde waarheid.

Medium Yvonne
 

Datum: 28-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten