HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Wat kunnen we maar moeilijk loslaten?

We kunnen allemaal maar moeilijk iets loslaten. Bij het een gaat het makkelijker dan bij het andere. Een kapotte fiets, waar je jarenlang plezier van hebt gehad en je mijmerend bij stil kunt staan

waar jullie samen allemaal wel niet zijn geweest en hoeveel kilometers je samen hebt afgelegd, doet pijn. Maar je weet en realiseert je dat het tijd wordt de fiets in te ruilen voor iets nieuws. Vaak zijn het dan de mooie herinneringen die overheersen.

Met het loslaten van mensen, hebben we het vaak veel moeilijker. Een partner die komt te overlijden, een kind, een familielid, daar komt ook loslaten bij om de hoek kijken en kan onze ziel diep van binnen treffen.

Zo ook een partner, kind die ons verlaat, ons niet meer wilt zien of spreken, kan intens veel pijn en verdriet geven. Toch moeten we door, maar dat doorgaan is vol met een gevoel van gemis. Het doorgaan zit vol met vragen die in ons hoofd spoken en we ons maar heel moeilijk van los kunnen maken. Dat het loslaten van mensen een stuk lastiger is, komt omdat er een gevoel bij komt kijken, dat dieper gaat dan houden van een voorwerp, zoals een fiets.

En toch zullen we ons leven weer op moeten pakken en moeten we door, we kunnen ons niet vasthouden aan wat er was. Het is er niet meer en zal ook nooit meer in dezelfde vorm terugkomen. Het kan wel terugkomen, maar dan zal het anders zijn.

Maar nu zit je er mee en je doet je ding wel, maar ondertussen gebeurt er veel in je. Op momenten dat je je aandacht op iets moet richten, dan doe je dat. Maar zodra je de aandacht niet op iets hoeft te vestigen, schieten de gedachten direct die kant op, naar die ene persoon die je bent kwijtgeraakt en je dolgraag wilt snappen, en begrijpen waarom het is gebeurd en of deze nog weer terugkomt.

Het maakt je gek in je hoofd al die gedachten, je wordt er letterlijk ziek van en ten einde raad richt je je op een paragnost van Mediumsenparagnosten, want wie weet geeft die jou het verlossende antwoord, waardoor je eindelijk weer eens rustig zou kunnen slapen.

Het medium kijkt voor jou naar je toekomt en ziet dat de liefde niet weg is, integendeel, maar zoals het ging was niet de juiste weg. Het universum heeft bruut ingegrepen. Dat kun je wel zeggen, geef je aan. Wat een ellende.

Het medium snapt je heel goed en vraagt of je openstaat voor een paar inzichten, waarmee je aan de slag kunt om de ellende en diepe pijn van binnen, kunt verlichten. Graag zelfs, geef je aan, dit sloopt me en zo kan en wil ik niet verder.

Het medium geeft aan dat je helemaal geen moeite hebt die persoon los te laten. Het medium geeft aan dat je moeite hebt met het loslaten van emoties. En dat zolang jij je zelf niet verlost van die emoties, als schuldgevoelens, perfect willen zijn, boosheid, verdriet, verbazing, walging, liefde, je niet loslaat.

Je luistert aandachtig en ook voel je verbazing. Je zegt nu dus dat het helemaal niet gaat om die persoon. Het gaat om de emoties die ik aan deze persoon hang waarmee ik worstel en mijzelf dus mee pijnig. Inderdaad, dat zie je heel goed.

Dan ga ik daar mee aan de slag. Heb je nog tips hoe of ik dat kan doen? Jazeker geeft het medium aan. Heb jezelf lief, bij elke stap die je zet en focus je op de stappen die je zet, zo ga je in gang zetten dat gedachten je niet meer kunnen tarten. Je moet ze immers richten op datgene wat je op dat moment doet. En door jezelf lief te hebben, reken je af met negatieve emoties. Want als je jezelf lief wilt hebben, doe je jezelf nooit meer pijn.

Medium Yvonne
 

Datum: 25-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten