HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Wat zijn CHERUBIJNEN?

Cherubijnen is een hemelse groep en in tegenstelling tot alle andere wezens behoren de Cherubijnen tot het vijfde element ether- een onzichtbare magische substantie die niet met de zintuigen onderscheiden kan worden.

Cherubijnen is een hemelse groep en in tegenstelling tot alle andere wezens behoren de Cherubijnen tot het vijfde element ether- een onzichtbare magische substantie die niet met de zintuigen onderscheiden kan worden.
Cherubijnen zijn de meest indrukwekkende en krachtige spirituele wezens die ooit beschreven werden. Cherubijnen komt van het Hebreeuwse ‘ Kerub ‘ en betekent ‘ volmaaktheid door kennis ‘.
Hoewel Cherubijnen onder de serafijnen staan , overzien en bewegen ze zich door de vier werelden. De vier werelden zijn in de hemelse hiërarchie: de wereld van de serafijnen die in de eerste wereld voorkomen en zich het dichtst bij de creatieve bron bevinden en dus met de hoogst mogelijke snelheid vibreren en vuur het element is; de wereld van de aartsengelen in de tweede wereld waar de trillingen beginnen te vertragen maar toch nog te snel zijn om ze met onze gewone zintuigen waar te nemen, de energie is heel subtiel en ongrijpbaar omdat lucht het element is; de engelen en beschermengelen vinden we in de derde wereld en het meest gekend voor de mensen, waarvan water het element is en verwijst naar liefdevolle emotionele steun die engelen ons bieden en de vierde wereld is de wereld van natuurgeesten, deva’s en elementalen die niet tot de engelen behoren, net zoals de mensen. Het element van de vierde wereld is de aarde en vertegenwoordigt dus de wereld waarin de materiële dingen hun ontstaan kennen. Het vijfde element vormen dus de Cherubijnen.
Cherubijnen bevorderen de stroom van heiligheid in de hele schepping zodat de universele waarheden nooit verloren gaan. Cherubijnen mogen we dus niet verwarren met de foto’s die we herkennen als lieve mollige baby’tjes met ronde billetjes.


Cherubijnen worden in de bijbel omschreven als wezens met vier vleugels en vier gezichten: een leeuw, een man, een arend en een stier. Ze komen overeen met de dierenriemtekens Leeuw, Waterman, Schorpioen en Stier en zijn op hun beurt verbonden met de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde.
In de bijbel wordt geschreven dat de toegang tot het Aards Paradijs steeds bewaakt werd door Cherubijnen met vlammende zwaarden.
Cherubijnen houden vanuit de vier richtingen toezicht en waken over alle niveaus van de schepping.
Ontmoetingen met Cherubijnen is heel zeldzaam; wanneer we met engelen werken is het goed om te weten dat deze almachtige en alomtegenwoordige wezens bestaan en om hun relatie te begrijpen met de energie die de onderliggende structuur van de hele schepping is.

We houden in ons dagelijks leven dus het beeld van Cherubijntjes heel graag levendig, ze zijn zo lief, zo schattig, zo …je weet wel, aandoenlijk. Alleen zit het volgens de hemelse schepping wel eventjes anders in elkaar.

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com
 

Datum: 12-03-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten