HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

We geven iemand de macht

maar we zeggen de ander heeft de macht over mij. Ze is nog jong en al veel meegemaakt, ze is verliefd op een jongen en tja, hij heeft het zwaar en om die reden heeft ze hem in huis genomen. Ze hebben constant ruzie en ze wil weten of hij echt iets voor haar voelt

Ze heeft hem de macht gegeven, zonder dat ze het in de gaten heeft. En hij pakt die macht, omdat zij geen paal en perk stelt. Het is dus degene die het toelaat die verkeerd bezig is en niet degene die de macht pakt, want die krijgt deze persoon gewoon in zijn schoot geworpen.

Om die reden raadpleegt ze een medium, want zelf weet ze het niet meer. Ook hij is nog jong en bij elke woordenwisseling, zegt hij. Als je zo doorgaat, dan vertrek ik. Als het medium vraagt, betaalt deze man voor het onderdak dat je hem biedt, zegt ze nee.

Zo gek is het niet dat ze niet goed meer weet waar ze staat. Ze wil deze man te graag als haar partner en hoopt, door hem alles te geven, de macht te geven, dat hij voor haar gaat kiezen. Waar ze aan voorbij gaat is dat ze hem reeds alles heeft gegeven en hij haar tot op heden niets. Want hij heeft nog nooit gezegd, iets voor haar te voelen. Het enige wat hij doet, is dreigen te vertrekken.

Dit gaat escaleren. Ze zijn samen, maar op welke basis? Als je die samen niet eerst afspreekt, weet je niet waar je aan toe bent. Ze heeft de macht compleet uit handen gegeven en hij heeft haar in zijn macht.

Dit inzien, nee, want ze wil hem, koste wat kost. Hij manipuleert haar, maar dat ziet ze niet, want ze wil hem. Ze ziet ook niet dat hij misbruik maakt van haar. Ondanks dat hij geld verdient, haar makkelijk iets zou kunnen geven, betaalt hij niets.

En ze accepteert het allemaal, want ze hoop dat deze man ooit voor haar gaat kiezen. Kan je vertellen als medium, deze man gaat niet voor haar kiezen. Hij is nog aan het flierefluiten, wil nog genieten en zich niet binden. En dan het volgende, hoe is het mogelijk dat mensen zo'n persoon willen? Ja hoor je dan als medium, ik hou van deze persoon. Wat is houden van dan? Dat is een beeld hebben bij iets en hopen dat het ooit zo gaat worden.

Hij pakt op geen enkel front nog zijn verantwoording. Had uit eigen beweging kunnen zeggen, wat fijn dat je mij uit de brand helpt, ik deel met jou de kosten. Er is bij hem op geen enkel vlak iets wat hij laat zien aan haar, dat hij haar hulp waardeert. En toch, ze wil hem. Als medium begrijp je dit niet en zie je ook dat dit voor haar op een grote teleurstelling gaat uitlopen. Hij heeft haar compleet in zijn macht, omdat zij denkt van hem te houden. Ze houdt iet van deze man, want ze weet niet wat houden van inhoudt.

Dat haar vertellend, want je wilt eerlijke en oprechte antwoorden geven, voel je aan de andere kant van de lijn de teleurstelling. Maar het is zoals het is en ze stevent af op veel verdriet en allemaal teleurstellingen als ze haar grenzen niet aan gaat geven en de macht in eigen handen gaat nemen. Eigenlijk nog twee pubers bij elkaar die nog van het echte leven geen kaas hebben gegeten.

Ze geeft alle macht uit handen en hij grijpt die met beide handen aan. In een relatie hoort er geen sprake te zijn van macht, krijg je alleen maar machtsspelletjes van en daardoor ontstaat manipulatie. En zover zijn ze al, maar ze wil het niet zien. Want ze is te bang dat hij vertrekt. Dus slikt ze alles, durft ze hem geen geld te vragen. Hoopt ze met angst en beven dat hij het maar niet in zijn hoofd te halen om te vertrekken.

Dat gaat hoe dan ook gebeuren, deze man is niet klaar voor een relatie, zij ook niet, bieden maken gebruik van machtsspelletjes op een gegeven moment, En hij gebruikt haar alleen maar. En zij ziet het niet. Ze wil het niet zien dat hij haar in zijn macht heeft. Ze vraagt op een gegeven ogenblik of hij hier spijt van gaat krijgen. Nee, want in zijn ogen doet hij voor zijn gevoel niets verkeerd.

Je vraagt toch nergens om, geef ik aan. Je laat toch zelf alles toe. Ja dat is zo, brengt ze stamelend uit. Wat hier moet gebeuren, is hem de deur wijzen, of geld vragen en afspraken maken hoe met elkaar om te gaan. En nog helemaal niet relationeel iets op willen bouwen.

Ze is nog veel te onzeker om een gelijkwaardige relatie aan te kunnen gaan. Ze is nergens duidelijk in, ze heeft geen idee dat dat nodig is. Dan weet je ook niet waar je aan toe bent. Ze durft niet voor zichzelf op te komen en cijfert zich op alle fronten weg. Als medium hoop je dat deze cliënt het licht gaat zien en de lef krijgt hem van repliek te gaan dienen en al dreigt hij, het wordt tijd dat ze de macht over zichzelf weer terug gaat pakken.

Medium Von
Mediumsenparagnosten
 

Datum: 17-09-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten