HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Wees gewoon duidelijk in wat jij wilt

Heel simpel, we worden blij van complimenten en we geven ze veel te weinig. Het zou een hele normale gang van zaken moeten zijn, om in complimententaal te spreken. Bijna niemand is het machtig. Vrouwen onderling vinden het helemaal moeilijk om elkaar complimenten te geven en ook te ontvangen. Weet j dat het geven van een compliment ook duidelijkheid geeft en de onderlinge verhoudingen ten goede komen.

Wat zie je er leuk uit vandaag! Een echt compliment zou je zeggen, maar toch. Je kent deze collega, ze kan ook anders uit de hoek komen. Je bent voorzichtig en je ziet het niet als een compliment. Bevooroordeeld als we zijn. Om dan het compliment te kunnen ontvangen en blij terug te reageren, we wimpelen het dan vaak weg.

We worden echt blij als we met zijn allen eens wat meer op onze taal en de ondertoon zouden gaan letten. Woorden kunnen snijden door een ziel. Maar zelfs als je die intentie niet hebt, kan het bij een ander wel zo binnenkomen. Taal, het is zo'n machtig middel, waar we gebruik en misbruik van kunnen maken.

Als medium van Mediumsenparagnosten valt het me op, hoe onduidelijk we vaak zijn. Net alsof we niet bij machte zijn iets te durven uiten of te zeggen. Begrijp des te duidelijker jij bent, des te duidelijker zal de ander het antwoord geven. Er zijn er die mij als medium soms een paar keer per dag benaderen, om te vragen hoe ze het appje moeten schrijven. Wat we vaak doen is om de brij heendraaien.

Kun je me aangeven wat je wilt gaan doen morgenavond, ik zou het graag willen weten in verband met andere plannen. Lijkt heel duidelijk. En toch, we laten nog steeds alles in het midden en geven de ander alle ruimte voor nog meer onduidelijkheid. Zo kom je niet verder met elkaar en kan verzanden in ruzie. Wat toch al snel gebeurt met versturen van app berichtjes. We lezen ze maar half, interpreteren ze verkeerd en de strijd is geboren. Niemand bij gebaat en ook niemand zijn intentie.

Wil je iets van een ander, maak die dan blij, inclusief jezelf en wees duidelijk. Hoe zou je het wel aan kunnen pakken? Ik heb voor morgen een afspraak staan van 19.00 – 20.00 uur. Ik wil je graag zien, dat kan vanaf 20.15 uur. Laat me weten of je komt ja of nee? Je geeft aan wat je eigen plannen zijn in plaats van dit in het midden te laten. Je hoeft niet je eigen plannen opzij te schuiven. Je vraagt om het antwoord van de ander.

Zo ontstaat er geen ruis op de lijn, die vaak onderhuids zich ontwikkeld. Nu komt het, kan ik wel duidelijk zijn, maar als de ander niets van zich laat horen? Maak daar geen issue van, ga niet nog een keer het vragen. We hebben niet met kleine kinderen te maken. Zodra je dat gaat doen, gaat de ander luier worden, die weet, dat die er mee wegkomt en jij nog wel weer het komt vragen. Onduidelijk, irritatie, zie je wat er gebeurt. Geen antwoord is ook een antwoord. Gemiste kans voor de ander om in jouw gezelschap te vertoeven.

Wat bereik je hiermee? Dat je meer je eigen leven on track hebt, dat anderen weten dat ze rekening met jou moeten houden. Je hebt veel minder last van onderliggende negatieve emoties. Leer het jezelf aan en vind je het moeilijk. Neem dan eens een consult bij een medium of paragnost van Mediumsenparagnosten. Zij kunnen je leren duidelijk te worden in de communicatie. Daar heb jij zelf plezier van en anderen ook.

En oh ja, start je berichtjes altijd met een gemeend compliment. Je zult merken dat dat een positief effect zal gaan geven.

Medium Von
 

Datum: 19-11-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten