HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Weinig zelfvertrouwen!

Weinig zelfvertrouwen! Stop met jezelf naar beneden te halen. Diegenen die zich wenden tot spiritualiteit en een gesprek aangaan, hetzij met een paragnost, een medium, een healer, een coach of counselor, worstelen met hun zelfvertrouwen. Dat mag, echter het is vele malen beter om wel zelfvertrouwen te hebben.

Maar wat als je het te weinig hebt, en je het heel moeilijk vindt om aan zelfvertrouwen te komen. Het is helaas niet uit een potje te halen, het is niet te koop. Dat heeft dan ook wel weer een voordeel, je hoeft er niets voor te betalen, maar hoe krijg je het dan? Je krijgt zelfvertrouwen door jezelf onder andere niet meer naar beneden te halen.

Ja maar, hoor ik dan als medium. Ik haal mijzelf niet naar beneden, dat doen anderen. Mijn partner die altijd commentaar levert. Een collega op mijn werk die zo nodig altijd het hoogste woord moet hebben. Mijn moeder die zich altijd nog steeds overal mee wilt bemoeien. Alles wat de cliënt zegt, dat klopt. Maar nu komt het, wie laat dit toe! Dat ben jijzelf.

Als je partner commentaar levert en jij geeft er geen tegengas op, je accepteert het nou ja, je wordt boos, krijgt er ruzie over, dan geef je wel tegengas, maar op de verkeerde manier. En je laat het dus toe dat die partner jou becommentarieert. Want er ruzie over maken, is de oplossing niet.

De oplossing ligt in een hele andere hoek. Jezelf niet meer naar beneden halen, klein maken, of wegcijferen. Ruzie maken met een ander is jezelf klein maken. Je gaat ergens tegenin en heeft geen effect. Op het moment dat iemand commentaar levert, zorg je er voor dat het je niet meer raakt. Dan pak je het op een volwassen manier aan.

Dan laat je de ander zien, jij mag zeggen wat je er van vindt, maar begrijp heel goed, dat ik zelf bepaal wat en hoe ik het doe. En dat laat je zien, door er geen discussie van te maken. Je zegt bijvoorbeeld, wat leuk dat jij het zo ziet, ik zie het zo en dat past veel beter bij mij. Of, dank dat je mij advies wilt geven, dat waardeer ik, alleen ik doe het liever op mijn eigen manier.

Zie je het verschil? Je houdt de controle, je laat de ander in zijn waarde, maar ook jezelf en daar draait zelfvertrouwen om. Dit kun je alleen als je jezelf iets waard vindt. Op het moment dat jij jezelf waarde begint te geven, gaat je zelfvertrouwen groeien.

Op het moment dat jij jezelf iets waard vindt, zul je merken, dat ineens veel minder mensen jou iets willen wijsmaken of commentaar willen leveren. Je ervaart het namelijk niet meer als commentaar. Je ervaart het als een opmerking. Het raakt je niet meer als zodanig, omdat je waarde voor en van jezelf ziet.

En iets wat waardevol is, dat straalt, dat straalt zelfvertrouwen uit, dus gaan mensen als vanzelf meer rekening met je houden. Je kunt dit leren. Je kunt werken aan het bouwen aan zelfvertrouwen. Dat lukt heel goed met een medium of paragnost van Mediumsenparagnosten. Daarmee kun je chatten of bellen en aangeven waar je mee zit.

Dat je snel in de verdediging schiet, als iemand commentaar levert, dat je daardoor je zelfvertrouwen kwijtraakt. Dat je heel graag datgene wat een ander zegt, niet meer wilt laten binnenkomen als commentaar dat als een afwijzing voelt. Maar het wilt laten binnenkomen als een opmerking. Want dan kun je er op een manier op reageren, dat jij jezelf niet er door kwijtraakt.

Geef jezelf eens een cijfer, als je dat hebt gedaan en je geeft jezelf nog geen 10, dan is er werk aan de winkel. Want jij bent een 10. Daar valt niet aan te tornen, je moet het alleen zelf nog gaan zien.

Medium Von
Mediumsenparagnosten
 

Datum: 06-09-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten