HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacaturesWord affiliate en verdien geld!

Ziet de wereld jou anders dan zoals jij jezelf ziet?

Dan is er werk aan de winkel. Jij vindt van jezelf dat je een doodgoed mens bent, die altijd klaarstaat voor iedereen. Mensen nooit iets aan zal doen. Voor jou is dit het beeld wat je van jezelf hebt. Maar wat als je van de buitenwereld hele andere signalen terugkrijgt? Betekent dat dan dat de wereld in jou iemand ziet, die jij zelf niet ziet?

Het kan zomaar betekenen dat de wereld van jou een ander beeld heeft, dan het beeld waar jij zelf mee rondloopt over jezelf. Vaak gaat het je ineens opvallen. De reacties van anderen, die kunnen je raken. Mensen die je niet begrijpen, en precies het tegenoverstelde denken, zetten jou weer aan het denken.

Hoe kan het dat de wereld jou zo anders ziet, dan jij jezelf ziet? Hoe kan het dat anderen jou als een onaardig mens zien, die juist niet iets voor een ander over heeft, terwijl jij juist wel dat idee hebt.

Er gaat ergens iets mis in de beeldvorming. Is dat bij anderen of bij jezelf? Het ligt bij jezelf, op de een of andere manier wil jij dat mensen je zien, zoals je graag wilt dat ze je zien. En daar gaat het mis. Je doet daar ongelooflijk je best voor. Je hebt dit waarschijnlijk zelf helemaal niet in de gaten. Dat je je anders voordoet, door je best te doen.

Je wilt dan heel graag dat anderen je zien staan, dat je meetelt, dat zit er onder. En om die reden ga je nog meer je best doen en heeft dat een nog grote averechts effect. Want alles wat je doet om aan anderen te laten zien, dat je goed genoeg bent, dat ben jij niet.

Daarmee zeg ik niet dat jij er niet voor anderen bent. Je moet stoppen met het te doen, zodat mensen je zien staan. Als je daarmee stopt, gaan mensen je zien staan, zoals je zelf het beeld hebt van jezelf. Je bent vriendelijk, je bent lief, je kan aan jou alles vragen en je doet het, maar je hoeft het niet te bewijzen.

Als je dit kunt begrijpen, dan ben je er. Dan begrijp je dat je van jezelf een beeld neerzet, en juist het neerzetten van een beeld, is nou precies wat je niet moet doen. De wereld heeft dat door, dat je iets aan het neerzetten bent, wie jij niet bent. Je bent in de ogen van een ander dan niet jezelf en dat zien anderen, dat hebben anderen in de gaten. En om die reden is er sprake van een verschillend beeld.

Zodra de wereld naar jou bepaalde opmerkingen maakt, die jou diep van binnen raken. Die precies het tegenoverstelde zijn van het beeld wat jij van jezelf hebt, doe een pas op de plaats. Denk dan eens goed na en wees heel eerlijk naar jezelf. Klopt het dat je aan het proberen bent het iedereen naar de zin te maken. Klopt het dat je soms nee denkt en ja zegt. Als dit inderdaad klopt, dan ben je voor de wereld om je heen niet echt. En dat klopt ook, want zolang jij geen nee zegt, terwijl je ja zegt, ben je niet echt.

Dat is het mooie van hoe wij als mens in elkaar steken. Ook al gaat alle aandacht uit naar de ontwikkeling van onze geest en verliezen we daardoor de grip op ons eigen kompas, die ons begeleidt op ons eigen authentieke pad. Is er schijnbaar toch ongemerkt in ieder mens een soort van signaal, dat kan ruiken, dat opvangt, dat in de gaten heeft, dat iemand niet zichzelf is. Hierdoor zullen anderen van jou een ander beeld hebben, omdat je het beeld van wat jij van jezelf hebt niet echt neerzet.

Je hoeft je niet mooier en beter voor te doen, dan je bent. De wereld heeft het door. Je kijkt als het ware in je eigen spiegel en als de spiegel jou anders ziet, dan dat jij zelf vindt, weet dan dat je jezelf niet hoeft te bewijzen. Dat je mooi bent zoals je bent.

Medium Yvonne
 

Datum: 23-10-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten