HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Zit in het DNA van de mens soms het willen zijn van een slaaf?

Een slaafse houding, dat zich vertaalt, in het goed willen doen. Voor anderen klaar willen staan. Het accepteren van dat een ander je in de macht heeft. Het accepteren van willen werken voor een baas en daarvoor een beloning krijgen in de vorm van een salaris. Het accepteren je leven ten dienste te stellen van elke dag werk verzetten.

Daarvoor bereid te zijn vroeg op te staan, de file te trotseren, samen te moeten werken met mensen die je niet kunt luchten of zien. Werk te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar is er een alternatief. We moeten allemaal werken voor dat rotgeld, dus blijven we doen wat we doen.

Als slaven gaan we allen door het leven, en zijn er een paar machthebbers die het voor het zeggen hebben. Hele volkeren kunnen opstaan om hiertegen te ageren. In het klein, zie je het terug in staken, het werk neerleggen, omdat we het beleid zat zijn. En toch, gaan we door, omdat we moeten, er is geen alternatief. We schikken ons in ons lot.

Er is sprake van een enorme dualiteit. Diep van binnen wil elk mens vrijheid voelen, want als je je vrij voelt, los bent van het moeten, gedachten in het nu zijn, voel je je als een vlinder zo vrij. Die vlinder weet niet waar die naartoe fladdert, die heeft geen grenzen. Houdt zich niet bezig met iets wat moet, of geld verdienen. Weet ook niet dat zijn tijd gelimiteerd is, is daar dus ook geen seconde mee bezig.

Als we ons voelen als die vlinder, ervaren we voor heel even, die vrijheid. Maar zou het niet de bedoeling zijn van het leven dat we ons altijd vrij voelen, zit er dan misschien in het DNA van de mens iets van slaaf zijn, omdat we tot op heden nog steeds ons eigenlijk als een slaaf laten behandelen.

Is de mens dan misschien zo gemaakt dat die zichzelf in een afhankelijkheidspositie neerzet, omdat dat in zijn DNA zit? Slaafs gedrag vertoont, omdat die niet beter weet? Er wordt onderzoek naar gedaan. Kijk eens terug naar waar we als mens vandaan komen? Vroeger werden we bijna allemaal als slaven behandeld.

Er waren maar een paar mensen van waarde, en die lieten dat blijken ook. Een mens zonder aanzien en status had geen waarde, die moest iets betekenen voor een ander en deed dat in eerste instantie trouw, er was geen andere weg. Ze moesten zelfs geld afstaan aan die machthebbers, eigenlijk gebeurt dat nu nog. Het leven is lange tijd overleven geweest voor velen en nog.

Een van de redenen waarom de mens nu op zoek is naar status en aanzien, dan tel je mee en heb je zeggenschap. Het is alleen nu in een andere vorm gegoten. Selfies op sociaal media neerzetten. Kijk mij eens, val ik nu op, tel ik nu mee! Hopen op veel volgers. Influencer worden, want dan tel je mee, dan ben je belangrijk, dan heb je massa volgers die je aanbidden en willen zijn zoals jij en! Ze luisteren naar je. Wat jij doet, willen de slaven ook.

Hebben we nu als mens wel waarde? Want de slavernij is tenslotte al heel lang geleden afgeschaft. En zou je denken dat we dat achter ons hebben gelaten. Niets is minder waar, we streven wel naar gelijkwaardigheid, naar democratie, maar er zijn er nog steeds maar een paar die aan de touwtjes trekken.

Zou het dan soms zo maar kunnen zijn dat slavernij in ons DNA zit en dat we om die reden allemaal eerst zo in gevecht zijn met het leven, ons lange tijd schikken in ons lot, om daarna los te breken en de vrijheid gaan voelen. Waarbij je je moet afvragen wat voor vrijheid dat is.

Want in wezen is vrijheid allemaal schijn, want er blijven verplichtingen voor ieder mens om in zijn bestaansonderhoud te moeten voorzien. Niemand komt daar onderuit. Kiezen we dan wellicht er zelf voor de huidige matrix in stand te houden?

In wezen wel, en toch als medium ben ik er van overtuigd dat dit een keer gaat veranderen. Omdat we als mens de onderdrukking achter ons gaan laten en de liefde er voor in de plaats komt, zoals het is bedoeld. Alleen maken wij dat niet meer mee.

Medium Yvonne
Mediumsenparagnosten
 

Datum: 16-09-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten