Wat je geeft krijg je terug nog nooit iets van gemerkt

We weten vaak heel veel dingen heus wel, maar de diepere betekenis erachter beseffen, dat is andere koek. Wat je geeft, krijg je terug is er zo een. We kennen de uitdrukking allemaal, maar hoe moet je deze uitdrukking nu echt zien.

Zoals het er staat, wat je geeft, krijg je terug. Maar ik geef heel veel, ik geef altijd alles, zelfs zoveel dat ik ’s avonds moe mijn bed inkruip van het geven en ik krijg er nooit wat voor terug. Dan klopt het toch niet wat er staat.

Want wat je geeft, krijg je terug. Ik zie nooit iets terug voor alles wat ik geef. Als ik een keer ergens aanbel, geven ze niet thuis. Als ik eens vraag om een kop koffie voor mij te maken, wordt er schamper gelachen. Ze lopen over mij heen, ze zien me alleen maar als de sloof in huis. Maak mij niet wijs dat het klopt wat er staat, wat je geeft, krijg je terug.

Achter deze uitdrukking, zit een diepere betekenis en die moet je nou net maar weten. Het is de manier waarop je iets geeft, geef je omdat je dan denkt dat het goed is, omdat je dan denkt dat je er ook iets voor terugkrijgt, dan geef je op de verkeerde manier.

Geef alleen iets, omdat je er de ruimte voor hebt. Omdat je op dat moment het fijn vindt om te geven, je er de tijd voor hebt, als je het zo aanpakt dan verandert er iets bij de anderen. Zonder woorden, laat jij zien dat je alleen maar iets geeft als het voor jou kan en uitkomt.

Die anderen voelen dat, die voelen dat jij met je energie zegt. Prima, nu geef ik het, maar denk niet dat ik dit blijf doen. Er kan zomaar een moment zijn dat ik nee zeg. Of het niet doe. Als je die energie laat zien, als je iets geeft, wordt er geen misbruik van je gemaakt. Er volgt respect als je het zo aanpakt.

Als je op deze manier geeft, weet de ander, ik moet iets terug doen voor haar, dat verdient ze. Als is het maar respect te geven, daardoor zie je jezelf staan. We communiceren dan met onze energie en onze lichaamshouding. Kijk maar eens naar de dierenwereld. Die maken geen gebruik van woorden. Ze maken gebruik van lichaamstaal en energie. Ze weten precies van elkaar hoe ver of ze kunnen gaan, wat ze wel en niet kunnen maken en geven en nemen is in balans. Ze hebben respect voor elkaar.

Wat dat betreft kunnen we heel veel leren van de dieren door ze te observeren in hun gedrag. De mens is tenslotte ook een dier en heeft iets extra’s, zijn verstand. Met dat verstand kan de mens heel veel mooie dingen doen, waaronder uitspreken van klanken die woorden vormen.

Maar het verstand kan ons ook in de weg zitten. Door wat we zien te interpreteren als juist en het overnemen. Als je voorbeeld is geweest dat je moet geven, ga je automatisch ook geven. Maar je hebt geen idee of dat geven voor jou goed is. Of je daar zelf blij van wordt. Het is een automatisch overgenomen iets.

Ouders zouden hun kinderen ook moeten observeren, bijna niemand die het doet. Door je kind goed te observeren, weet je wat je kind nodig heeft en laat je het kind voelen. Je mag jij zijn, je mag het op jouw manier doen, laten we het bespreekbaar maken. Doe je dit niet, neemt het kind jouw gewoontes over, als een automatisme. Wie weet ben je er zelf ook wel helemaal niet blij mee, maar als je niet beter weet, blijf je het net zolang doen, totdat er een bom barst.

Wat je geeft, krijg je terug dus anders gaan interpreteren. De manier waarop je iets geeft is van belang, als je dat begrijpt, zul je zien, ga je er iets voor terugkrijgen. Met iemand er eens over willen praten, omdat je altijd maar geeft en niet gelukkig meer bent? Chat dan eens met een medium of paragnost op de website Mediumsenparagnosten. Daar vind je de betere mediums en de betere paragnosten.

Medium Von