Als we maar iets te doen hebben

In lastige situaties, waar we niet direct de oplossing bij weten, gaan we aan de slag in ons hoofd om de oplossing te willen bedenken.

Dat is ook een vorm van doen, namelijk piekeren. De mens wil namelijk altijd iets te doen hebben, dan denkt die dat hij de situatie meester is. Want iets de tijd geven, dat het zich als vanzelf gaat oplossen. Iets de tijd geven, dat de persoon vanzelf wel weer een keer iets van zich laat horen, daar zijn we als mens geen meester in.

Er zijn situaties die we niet meester zijn. We hebben nu eenmaal niet overal invloed op door iets te doen. Niets doen in sommige situaties is juist soms het beste wat je kunt doen, maar vraag het me niet. Want van niets doen word ik doodongelukkig. Dus laat mij nou maar, laat mij nou maar iets doen, want dan ben ik in ieder geval niet zo aan het piekeren en heb ik het idee dat ik iets aan het oplossen ben.

Komt het goed?
Zo zoeken regelmatig cliënten de chatlijn www.mediumsenparagnosten.nl op om te vragen of een geliefde die zich ineens uit het contact heeft teruggetrokken nog weer iets van zich zal gaan laten horen. Een logische vraag, daar kunnen mediums en paragnosten iets mee. Die kunnen met hun gaven als helderziendheid, helderwetendheid, maar ook met hun kaarten als tarot en lenormand in de toekomst kijken. De cliënt is blij als die te horen krijgt, dat er wel weer contact komt. Maar zeg ik er dan altijd bij, wat is contact! Wat kun je er mee. De cliënt denkt dan, alles is er weer en we gaan weer vrolijk verder. Alleen zo is het niet, er is dan weliswaar weer contact, echter durf ook aan te geven dat je niet blij bent geweest dat de ander zonder iets te zeggen, zomaar is verdwenen.

Wachten op
Vaak is het zo, dat degene die achterbleef dan een periode achter de rug heeft waarin elke dag gedubd en getwijfeld werd om wel of niets iets van zich te laten horen. Emoties zich lieten zien, de ene keer boosheid, de ander keer verdriet. En maar wachten en wachten, maar wel iets willen doen, er in ieder geval de hele dag mee bezig zijn, want als ik nu maar iets zou kunnen doen, dan kom ik van al deze nare en vervelende gedachten en getwijfel af.

Je kunt iets doen
Je kunt iets doen, zeg ik dan, loslaten. Ja maar dat kan ik niet, hoor ik dan vaak. Want als ik de gedachten over de ander loslaat, dan ben ik hem kwijt. Iemand loslaten, is niet iemand kwijtraken. We denken dat als we maar aan die ander denken, dan hebben we iets te doen, dat de ander dan niet uit ons leven verdwijnt. Zo werkt het niet, dan is de betekenis voor deze cliënt wat loslaten is, nog niet duidelijk.

Loslaten waar je geen grip op hebt
Loslaten is zo ongelooflijk fijn en in de kern zo simpel. De mens wil iets te doen hebben en om die reden laat de mens niets los. Houd de mens alles vast, en al dat vasthouden, zorgt er als vanzelf voor dat ons hoofd veel te vol gaat zitten. En als het hoofd vol zit, kunnen we niet meer nadenken en ons concentreren.

Wel of geen grip
Laat alles los waar je geen grip op hebt. Je hebt geen grip op andere mensen. En al die mensen die je ooit in je leven bent tegen gekomen, waar je bepaalde gevoelens voor hebt gehad of nog hebt, kunnen komen in je leven, ze kunnen blijven en ze kunnen weer vertrekken. Maar om ze vast te gaan houden? De gehele dag in je hoofd mee bezig te zijn? Dan raak je verstopt, dan kom je er op een gegeven moment met jezelf niet meer uit. En aangezien je geen grip hebt op andere mensen, kun je deze mensen beter loslaten in je systeem.

Wat je nu zou moeten doen, als je toch iets te doen wilt hebben, is chatten met een medium of paragnost op www.mediumsenparagnosten.nl en je compleet richten om het principe van het loslaten te gaan leren begrijpen. Dan ben je niet meer bezig met al die mensen, dan ben je iets aan het doen en datgene wat je doet, doe je voor jezelf. Dat je weer ruimte krijgt om te doen wat goed is voor jezelf.

Liefdevolle groet Von medium mediumsenparagnosten.nl